Οι Κούρδοι αφήνουν τα σπίτια τους και φεύγουν...


Κούρδοι πολίτες έχουν φύγει από τις βασικές πόλεις της βορειοανατολικής Συρίας, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν στόχους για τρίτη συνεχή ημέρα.

Ο Ντόναλντ Τράμπ έθεσε επίσης τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα. Υπήρξαν αναφορές την Παρασκευή για αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς στο Ras al-Ayn και το Tel Abyad , τις κουρδικές πόλεις που έχουν φέρει το κύριο βάρος των αγώνων, καθώς τα τουρκικά στρατεύματα εδάφους και οι σύμμαχοί τους προσπάθησαν να αποκλείσουν και τα δύο.


Χιλιάδες πολίτες έχουν φύγει από τις δύο πόλεις καθώς και από τα γύρω χωριά και ένας στρατόπεδο με τουλάχιστον 4.000 εκτοπισμένους συριους κοντά στο Ras al-Ayn έχει εκκενωθεί μετά από βολές του τουρκικού πυροβολικού.


Ο ΟΗΕ την Παρασκευή εκτιμά ότι 100.000 άνθρωποι έχουν φύγει από τα σπίτια τους στη βορειοανατολική Συρία τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας ότι ένας αυξανόμενος αριθμός είχε καταφύγει σε καταφύγια και σχολεία.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι τα στρατεύματα της χώρας του είχαν προχωρήσει πέντε μίλια στη βορειοανατολική Συρία.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι τα στρατεύματα της χώρας του είχαν προχωρήσει πέντε μίλια στη βορειοανατολική Συρία.


Ομάδες ενόπλων υποστηριζόμενες απο την Τουρκία προωθούνται μέσα στα κουρδικά εδάφη

Περίπου 64.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία , σύμφωνα με την ομάδα βοήθειας της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης. Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι 11 πολίτες είχαν σκοτωθεί στις μάχες, συμπεριλαμβανομένου ενός 11χρονου αγοριού στο Qamishli.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν το βράδυ σε διάφορα σημεία κατά μήκος των συνόρων, από το Ain Diwar στα ιρακινά σύνορα, μέχρι το Kobane, περισσότερο από 250 μίλια (400 χλμ.) Στα δυτικά.


Κούρδοι αξιωματούχοι στο στρατόπεδο al-Hawl, όπου περίπου 400 φρουροί παρακολουθούν πάνω από 60.000 γυναίκες μέλη της Isis και τα παιδιά τους, ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν βίαιες διαδηλώσεις το πρωί της Παρασκευής που χαρακτήρισαν ως αποτυχημένη απόπειρα διαφυγής. Αυτή η αναταραχή υπήρξε συχνή στο στρατόπεδο τους τελευταίους μήνες.


Σχόλια