Οι ιερόδουλες ευχαριστιούνται το σεξ όταν δουλεύουν; Μη βιαστείς να απαντήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για ιεροδουλεςNέα έρευνα προσπαθεί να απαντήσει σε μία ερώτηση-ταμπού «αισθάνονται τη σεξουαλική ευχαρίστηση όσοι εργάζονται στον χώρο της βιομηχανίας του σεξ κάθε φορά που έρχονται σε ερωτική συνεύρεση με τους πελάτες τους;». Επικεφαλής μία γυναίκα ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο La Trobe στην Αυστραλία, η δρ Elizabeth Megan Smith η οποία ανέλυσε τα ευρήματα αυτής της έρευνας βασιζόμενη στη θεωρία του Μισέλ Φουκό ότι η δύναμη συνδέεται με τη γνώση.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας στο Broadly, η Δρ. Smith εξήγησε ότι ήλπιζε ότι η μελέτη της θα βοηθούσε στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ιερόδουλες συμβιβάζονται με τη δουλειά τους και πως θα ανέτρεπε την εντύπωση που έχουν κάποιοι ότι όλες οι γυναίκες απολαμβάνουν να δουλεύουν στον χώρο του σεξ.

Η «Kate» η οποία έλαβε μέρος στην έρευνα εξήγησε ότι προτού αρχίσει να είναι εργαζόμενη του σεξ ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εκείνη να βιώσει την σεξουαλική ικανοποίηση. Σοκαρίστηκε, όπως εξήγησε, όταν ο πρώτος της πελάτης ήταν ελκυστικός. Η δουλειά της αναφέρει ότι την βοήθησε να ανακαλύψει το σεξ χωρίς όρια, συναισθηματικούς δεσμούς και προσδοκίες που μπορεί να υπάρχουν μέσα στις σχέσεις.

Η «Melina», είπε ότι η δουλειά της είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό σεξ κι ότι περιλαμβάνει επίσης καταστάσεις όπως η οικειότητα και το αισθησιασμός. Άλλη γυναίκα επίσης εργαζόμενη στον ίδιο χώρο είπε ότι η δουλειά της τής επέτρεψε να μάθει τι είναι ακριβώς αυτό που αγαπάει στο σεξ και της επέτρεψε να χαλαρώσει.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sexualities ενώ στη Μεγάλη Βρετανία έχει συνεχίζει συζήτηση για την αποποινικοποίηση της εργασίας στη βιομηχανία του σεξ.

Σχόλια