Independent:Η Τουρκία κατηγορείται ότι συνεργεί δόλια με τον Isis...


 
Δείτε μερικά απο το άρθρο στην βρετανική εφημερίδα...


Η Τουρκία κατηγορείται ότι συνεργεί δόλια με τον Isis που επιτέθεται στους  Κούρδους της Συρίας και το καθεστώς Ασαντ, μετά από την απελευθέρωση - έκπληξη των 49 ομήρων

 ....Πολλοί Κούρδοι εκφράζουν πικρία προς την τουρκική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι συνεργεί δόλια με τον Isis ώστε να καταστρέψει τους ανεξάρτητους θύλακες των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι ανέρχονται σε 2,5 εκατομμύρια, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Αμέντ ρωτάει "αν ο Isis [είναι] η παραστρατιωτική πτέρυγα του του νεο-οθωμανικού σχεδίου της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή;"

Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία με Isis. Παρ 'όλα αυτά, οι περίεργες συνθήκες τόσο της σύλληψης των 49 Τούρκων όσο και της απελευθέρωσης τους, δείχνει ότι η Άγκυρα έχει μια διαφορετική και πιο στενή σχέση με τον Isis από άλλες χώρες.

Φιλο-Isis τουρκικές ιστοσελίδες λένε ότι οι Τούρκοι απελευθερώθηκαν με τις άμεσες διαταγές του "χαλίφη" Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.
Μεταφέρθηκαν στην Raqqa, της Συρίας έδρα του ISIS από τη Μοσούλη, και τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ήταν καλά ντυμένοι και δεν φαίνονταν ταλαιπωρημένοι από τη φυλάκισή τους. Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με την μεταχείριση του Alan Henning, το Βρετανό οδηγό ταξί, και από τους δημοσιογράφους που έχουν με τελετουργικό τρόπο δολοφονηθεί από τον Isis. ...........

.....Μια σειρά από παράγοντες που δεν είναι αρκετά ξεκαθαρισμένοι θα πρέπει να προστεθούν σττην υπόθεση όπως: κατά τη στιγμή οι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους απήχθηκαν τον Ιούνιο, αναφέρθηκε ότι είχαν ζητήσει από την Άγκυρα, εάν θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν την  Μοσούλη, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.
Αργότερα αναφέρθηκε από μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι ο Γενικός Πρόξενος στη Μοσούλη, Ozturk Γιλμάζ, δεν έφυγε απο την Μοσούλη ενώ η Αγκυρα του το είχε ζητήσει. Πρώην Τούρκοι διπλωμάτες λένε ότι η ανυπακοή σε οδηγίες της κυβέρνησής του από έναν ανώτερο απεσταλμένο για ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι αδιανόητη..... 

Σχόλια