Πόσο κοντά είναι η ώρα που θα φύγει απο την κυβέρνηση ο Στουρνάρας;




Οπως γνωρίζουν οι αναγνώστες αυτού του μπλόγκ , στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας , οι υπουργοί οικονομικών είναι αναλώσιμοι και πάντα θυσιάζονται απο τον πρωθυπουργό ώστε να φορτωθούν αυτοί, τις ευθύνες της οικονομικής πολιτικής που αποφάσισε ο πρωθυπουργός και εφάρμοσε ο ΥΠΟΙΚ.

Αυτό είναι κάτι σαν παράδοση στην Ελλάδα.

Οπως κάθε χρόνο έρχονται τα Χριστούγεννα και τα παιδάκια λένε τα κάλαντα έτσι και κάθε φορά που το κυβερνητικό κόμμα δεν πάει καλά στις δημοσκοπήσεις  και έρχονται εκλογές ο πρωθυπουργός σε μιά σεμνή τελετή θυσιάζει τον ΥΠΟΙΚ μπάς και γλιτώσει ο ίδιος το τομάρι του.

Φυσικά και αυτη τη φορά το παραδοσιακό έθιμο θα τηρηθεί, ο ΥΠΟΙΚ θα θυσιασθεί μόνο που φέτος τα πράματα είναι λίγο διαφορετικά.

Εάν δεχτούμε την άποψη που θέλει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αποφασίζουν μόνο για δευτερεύοντα θέματα (πχ αν θα παντρεύονται οι gay κλπ) και την πραγματική εξουσία να ασκούν οι δανειστές (λέγε με Μέρκελ) τότε καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και για να γίνει αυτη η πατροπαράδοτη τελετή (θυσία ΥΠΟΙΚ) θα πρέπει να δώσει το ΟΚ η Μέρκελ.

Ομως η Ελιά δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Αρα στο ερώτημα πότε θα λάβει χώρα η σεμνή τελετή της θυσίας του ΥΠΟΙΚ η απάντηση είναι απλή.

Οποτε ο Μέρκελ κρίνει ότι η Ελιά έδεσε καρπό (και δεν έχει προβλήματα τύπου δάκου κλπ), και δώσει το ΟΚ .....


Σχόλια