Ο Μπένυ πετάει το γάντι στον Τσίπρα. Αν κάνεις πρόταση για εξεταστική θα μιλήσω για όλα (you know)...


 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να περάσει.

Ηδη ο Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

Αρα μιλάμε για μιά πολιτική κίνηση - αν γίνει - με στόχο το (ότι απόμεινε) ΠΑΣΟΚ και άρα - υποχρεωτικά - τον Βενιζέλο προσωπικά.

Ο Βενιζέλος φυσικά γνωρίζει ότι σε μιά τέτοια περίπτωση , αν δεν αντιδράσει βίαια , είναι τελειωμένος,  και αυτός και το κόμμα του. Βασικά ο Μπένυ και το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν ούτως ή άλλως με εξαφάνιση.

Απο την άλλη βλέπει σε αυτό και μιά ευκαιρία.

Ισως την τελευταία του ευκαιρία.

Ομως, αν θέλει να αξιοποιήσει,  υπάρχει μιά λεπτομέρεια.

Θα πρέπει να μιλήσει πραγματικά, να τα πεί έξω απο τα δόντια, και όχι λέγοντας παπαριές όπως κάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί.

Στην ουσία λοιπόν απείλησε ευθέως ότι θα μιλήσει πραγματικά και θα πεί όλα όσα σέρνονται , και όσα δεν σέρνονται επειδή απαιτούν καλύτερη πληροφόρηση που προφανέστατα ο Μπένυ την έχει, γύρευε πως και απο πού.

Εάν αυτό γίνει θα είναι η πρώτη φορά που Ελληνας πολιτικός θα μιλήσει και θα πεί αυτά που δεν λέγονται.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα απο την ομιλία Βενιζέλου....


 




......Με την ευκαιρία θέλω απευθυνόμενος στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να θυμίσω ότι καταθέσατε αυτή την πρόταση δυσπιστίας ενώ περιμέναμε να καταθέσετε την περιβόητη πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια. Περιμένουμε 25 μέρες και θέλω να σας προειδοποιήσω και κυρίως να προειδοποιήσω τον κατ’ εξοχήν υπεύθυνο αρχηγό σας, τον κ. Τσίπρα, ότι η πράξη του συκοφάντη είναι  μια πράξη άτιμη κατά το ποινικό δίκαιο.
Περιμένω να έρθετε να μιλήσουμε για εξυπηρέτηση συμφερόντων, για κίνητρα, για το τι επιδιώκουν αυτοί που σας καθοδηγούν σε αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία. Ελάτε να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος στο θέμα αυτό.
Άλλωστε σας έχω πει ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να καταθέσουμε εμείς μια πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για συνωμοσίες και γκρίζα παιχνίδια με επιχειρηματικά συμφέροντα, με πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών, με πολύ συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γιατί υπάρχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκεί θεσμικά η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, αλλά υπάρχει και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκεί το Κοινοβούλιο ως τέτοιο στο οργανωμένο λαθρεμπόριο πολιτικής επιρροής.
Μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι συνδεδεμένοι με πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα επιχειρηματικά και άλλα που κινούνται πολύ κοντά σας. Θα μιλήσουμε γι’ αυτά......

Αναμένουμε την απάντηση του Τσίπρα ο οποίος δείχνει να έμπλεξε σε παιγνίδια για μεγάλα παιδιά και παραμένει άγνωστο εάν έχει πλήρη επίγνωση...
Πάντως οφείλει να γνωρίζει ότι το πιό επικίνδυνο ζώο είναι αυτό που κινδυνεύει θανάσιμα.

Σχόλια