Πργματικά απαράδεκτοι. Δέν φτάνει πού δέν μπορούμε να εξασφαλίσουμε απο μόνοι μας το αίμα πού χρειάζεται ο τόπος, χρωστάμε και απο πάνω.




Ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός θα πρέπει να μειώσει κατά το ήμισυ την παράδοση του αίματος στήν Ελλάδα εξαιτίας της  συσσώρευσης καθυστερούμενων οφειλών, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας μετάγγισης της ανθρωπιστικής οργάνωσης.
 Ενώ η κρίση χρέους έχει ωθήσει Ελλάδα να πολλαπλασιάσει τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες οι καθυστερούμενες οφειλές πρός τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό είχαν ανέλθει σε 5 εκατ. ελβετικά φράγκα (€ 4.000.000) το 2011.
Ο Rudolf Schwabe, ο διευθυντής του το ελβετικού Ερυθρού Σταυρού, αναγνώρισε ότι η απόφαση ήταν δύσκολη να παρθεί.  «Αλλά πέντε εκατομμύρια έλλειμμα σημαίνει σοβαρούς κινδύνους για την οργάνωσή μας," δήλωσε.
 Η απόφαση ήταν αναπόφευκτη, δεδομένου ότι τα έσοδα από τις εξαγωγές αυτές καλύπτουν μόνο τις διοικητικές δαπάνες, εργαστήριο και logistics, το ίδιο το αίμα είναι δωρεάν.
"Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να βρούμε μια λύση», είπε. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η παροχή αίματος θα μειωθεί σταδιακά από το 2015 για να φθάσει το μισό του σημερινού επιπέδου μέχρι το 2020.
 Παράλληλα, ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός θα βοηθήσει την Ελλάδα να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για να ενθαρρύνει τους Έλληνες πολίτες να δίνουν αίμα πιο συχνά.
Επί του παρόντος, ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός εξάγει ετησίως στην Ελλάδα 30.000 σάκους που περιέχουν μεταξύ 220 και 300 χιλιοστόλιτρα αίματος. Αυτό το αίμα προέρχεται από το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης, το οποίο αποτελείται από περίπου 10% του συνόλου των δωρεών.
Τό έδιναν  στην Ελλάδα, εφόσον το αποθεματικό αυτό δεν χρησιμοποιείται για τους ασθενείς στην Ελβετία.
πηγή

Σχόλια