Απίστευτος Αμερικανός υπάλληλος ανέθετε τήν εργασία του σέ κινέζικη εταιρία πληρώνοντάς την με το 1/5 τού μισθού του.









ΗΠΑ: Ανέθεσε την εργασία του σε... κινεζική εταιρεία

Νέα αντίληψη για το outsourcing…

Τελικά οι κινέζοι δεν μάς παίρνουν τις δουλειές, εμείς τους... αναθέτουμε να μάς κάνουν τη δουλειά.... Ο λόγος για έναν αμερικανό προγραμματιστή ο οποίος μεταβίβαζε τις υποχρεώσεις του σε μια κινεζική εταιρεία, για να έχει... ελεύθερο χρόνο.

Ο αμερικανός προγραμματιστής λάμβανε μισθό 250.000 δολάρια (188.000 ευρώ το χρόνο), κατέβαλε 37.000 ευρώ στην κινεζική εταιρεία για να κάνει την εργασία του στη θέση του, και ο ίδιος έκανε τον... Κινέζο.

Η απάτη διήρκεσε επί μήνες και αποκαλύφθηκε όταν ο εργοδότης του προγραμματιστή εντόπισε ύποπτες και επαναλαμβανόμενες συνδέσεις στον σέρβερ της εταιρίας από την πόλη... Shenyang της βορειοανατολικής Κίνας μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά!

Ο εργοδότης, φοβούμενος το χειρότερο για την ασφάλεια του δικτύου της εταιρείας, προσέλαβε έναν ειδικό της εταιρίας Verizon για να εξακριβώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Έτσι αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην υπάλληλος είχε διαβιβάσει με... κούριερ(!) το κλειδί ασφαλείας RSA σε μια κινεζική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας όλες του τις εργασιακές υποχρεώσεις.

Μάλιστα, οι κινέζοι μια χαρά τα πήγαιναν ως... αμερικανός προγραμματιστής, καθώς ο υπάλληλος χαρακτηριζόταν «ως ήσυχος και αποτελεσματικός μεταξύ των καλύτερων προγραμματιστών του κτιρίου.

Για αποτελεσματικός προγραμματιστής όμως, ο αμερικανός την πάτησε «σαν αμερικανάκι». Το ιστορικό του υπολογιστή του αποκάλυψε πώς περνούσε την ημέρα του: 9:00 σερφάρισμα στο Reddit και βίντεο με γάτες, 11:30 μεσημεριανό, 13:00 eBay,14:00 Facebook και Linkedin, 16:30, αποστολή report για τον απολογισμό της ημέρας στη διεύθυνση, 17:00 επιστροφή στο σπίτι...

Νέα αντίληψη για το outsourcing… Μόνο που αυτή δεν εκτιμήθηκε επαρκώς, καθότι ο εργοδότης του τον απέλυσε.

Πηγή

Σχόλια