Σαρώνουμε παντού. Η Ελλάδα μαζί με τη Νιγηρία και τήν Βενεζουέλα οι χειρότερες χώρες τού κόσμου για να κάνει κανείς επιχείρηση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μεταξύ των κορυφαίων 10 χωρών  του κόσμου για τις αναδυόμενες επιχειρήσεις, διαπιστώνει μια νέα μελέτη.
Έρευνα από την λογιστική και συμβουλευτική εταιρεία Grant Thornton LLP αποκάλυψε οι ΗΠΑ είναι η 10η καλύτερη χώρα στον κόσμο για δυναμικές αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Οι χώρες κατατάσσονται με βάση  μια σειρά από παράγοντες, όπως το επιχειρηματικό περιβάλλον λειτουργίας, την επιστήμη και την τεχνολογία, την εργασία και το ανθρώπινο κεφάλαιο, το περιβάλλον, τη χρηματοδότηση και την οικονομία και την ανάπτυξη.
"Οι αξιολογήσεις υπερβαίνουν κατά πολύ βασικά στοιχεία όπως το  ΑΕΠ", δήλωσε ο Stephen Chipman, διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton LLP.
"Αντί να παρέχει ένα μέτρο της επιτυχίας μιας οικονομίας κατά την περίοδο της μεγάλης οικονομικής αναταραχής, η μελέτη παρέχει μια πραγματική απεικόνιση της δύναμης της κάθε οικονομίας ως ένα μέρος για δυναμικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.
" Η μελέτη δείχνει την Σιγκαπούρη ως την πιο πολλά υποσχόμενη χώρα  για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
  "Ενα ισχυρό και σταθερό νομικό σύστημα, η πρόσβαση σε κεφάλαια, και πιστώσεις και ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό  είναι οι βασικές κινητήριες δυνάμεις των αποφάσεων για εγκατάσταση των επιχειρήσεων.
" Η Νιγηρία, η Ελλάδα και η Βενεζουέλα ήταν από τις χειρότερες χώρες στην κατάταξη για να εγκατασταθούν δυναμικά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Η μελέτη βασίστηκε σε συνεντεύξεις με περισσότερα από 400 ανώτερα στελέχη από ένα ευρύ φάσμα χωρών και κλάδων.
πηγή

Σχόλια