Προβληματισμός στο Μαξίμου από τις «κρυφές δημοσκοπήσεις», παρότι η διαφορά με τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου παραμένει υψηλή.

Προβληματισμός στο Μαξίμου από τις «κρυφές δημοσκοπήσεις»
7/2/2011 9:47:00 πμ | Σκουρής Βασίλης



Προβληματισμός από τις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις επιικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρότι η διαφορά με τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου παραμένει υψηλή.

Κύριο σημείο ανησυχίας προκαλεί το γεγονός ότι μετά κυρίως τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση του περασμένου Νοεμβρίου, έχει παγιωθεί ένα ποσοστό που αγγίζει- και πολλές φορές ξεπερνάει- το 25% , το οποίο δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, απορρίπτοντας συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Για το συγκεκριμένο εύρημα, μάλιστα, έχει ενημερωθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς η Ιπποκράτους δεν μπορεί ακόμα να υπολογίσει «πού θα κάτσει» και ποιον θα ωφελήσει η συγκεκριμένη τάση στις εκλογές.

Οι πολίτες, επίσης, δυσφορούν έντονα από την αναποτελεσματικότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κινητοποιήσεις που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους, όπως οι απεργίες στα μέσα μεταφοράς, οι γιατροί κ.λ.π., αν και η αντίθεση με τους συνδικαλιστές σημειώνει ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά.
Κακή αντιμετώπιση χρεώνουν επίσης στην κυβέρνηση- και προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή- οι πολίτες και για τους χειρισμούς στο θέμα των λαθρομεταναστών της Νομικής. Και εδώ, πάντως, οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες για τις πρυτανικές αρχές και ακόμα περισσότερες για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θεωρούν ότι κρύβεται πίσω από την κατάληψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία εκτιμά πως τέτοια φαινόμενα ενδέχεται να επαναληφθούν.

Οι πολίτες, αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν έχει πάει ακόμα φυλακή και εκτιμούν πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πατάξει τη διαφθορά έως το τέλος της τετραετίας της. Επίσης, σε πολύ υψηλό ποσοστό τάσσονται κατά της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, καθώς ζητούν προηγουμένως να αντιμετωπιστεί η «εισιτηροδιαφυγή».
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=44785&catID=1


Σχόλια