Ο μπαγάσας ο Γιώργος σήμερα μιλάει γιά τή λύση τής παγκόσμιας κρίσης εκεί πού είχαν γυριστεί σκηνές απο τόν «Mr Bean».


One Great George Street

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Μήπως βιάστηκα να προδικάσω το τέλος; Φαίνεται ότι ο Γιώργος πρέπει να έχει τη λύση του οικονομικού προβλήματος, εξαιτίας του οποίου η χώρα υφίσταται τον χειρότερο διεθνή διασυρμό της τελευταίας τριακονταετίας ή, εν πάση περιπτώσει, το έχει ήδη υπερβεί. Διότι, όπως μας ενημερώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σήμερα μεταβαίνει στο Λονδίνο, όπου θα μιλήσει στη Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, με θέμα: «Στρατηγικές ανάπτυξης μετά την κρίση». Χωρίς αμφιβολία, αυτό σημαίνει ότι ο Γιώργος, αντιλαμβανόμενος την ουσία του ηγετικού ρόλου του, κοιτάζει μακριά, στο βάθος, πέρα από τις λεπτομέρειες (spreads κ. λπ.), στις οποίες χάνονται οι μικροί. Βρίσκεται λοιπόν ήδη στην εποχή μετά την κρίση και σχεδιάζει την ανασυγκρότηση της νέας Ελλάδας. Δεν ξέρω (μολονότι το ελπίζω) αν στην εικόνα του μέλλοντος, όπως τη βλέπει ο Γιώργος, θα υπάρχουμε και εμείς· είναι βέβαιον, πάντως, ότι οι σύνεδροι θα τον ακούσουν με μεγάλο ενδιαφέρον. Τέτοιου είδους διασκέψεις είναι κουραστικές και μια παρένθεση ευχάριστης ονειροπόλησης είναι πάντα καλοδεχούμενη. (Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι δεν υπάρχει σαιξπηρική τραγωδία χωρίς κωμικές παρεκβάσεις...)

Απολύτως ταιριαστό με το θέμα της ομιλίας και τον ομιλητή είναι ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ιστορικό κτίριο του Westminster, το οποίο ονομάζεται «One Great George Street», καθώς βρίσκεται επί της Great George Street! Πρόκειται για συνεδριακό κέντρο, το οποίο προσφέρει όλες τις ανέσεις και μάλιστα διατίθεται και για γαμήλιες δεξιώσεις: «Γιατί να μην ακολουθήσετε και εσείς τα βήματα βασιλικών οικογενειών, μεγάλων επιχειρηματιών, πολιτικών και αστέρων της σκηνής και της οθόνης;», είναι ο τρόπος με τον οποίο δελεάζουν υποψήφιους πελάτες.

Βέβαιος για την επιτυχία της ομιλίας του Γιώργου, ελπίζω ότι έπειτα από αυτήν το συνεδριακό κέντρο θα μετονομαστεί «The One and Only Great George Street». (Σημειωτέον δε ότι εκεί έχουν γυριστεί και σκηνές της ταινίας «Bean», με τον Ρόουαν Ατκινσον...)
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_19/02/2010_391302

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Δεν ντρέπονται λίγο να λένε τέτοια πράγματα αυτοί που αυξάνουν κατακόρυφα τη φορολογία ακινήτων-τσιγάρων-αυτοκινήτων-ποτών-βενζίνης, που έδιωξαν δεκάδες χιλιάδες κακοπληρωμένους stage, που κατάργησαν την απόσυρση, που έχουν στείλει 250.000 ανθρώπους στην ανεργία, που χάρισαν 2,5 δισ. ευρώ από τα σπρέντς στους αμερικάνους κερδοσκόπους, που αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που κόβουν το ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους και που κόβουν τα επιδόματα των χαμηλόμισθων;
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ;
Ντροπή σου Γιώργο.