Aποθέωση Καραμανλή στο ΣΕΦ ....

Κοσμοπλημμύρα από το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την πανηγυρική έναρξη της πορείας της ΝΔ προς το Συνέδριο.

Στα «κλου» της συνδιάσκεψης η αποθέωση του Κώστα Καραμανλή κατά την είσοδο του στην κεντρική αίθουσα, υπό τους ήχους της μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη μάλιστα. Σε πείσμα «ζιζανίων» και όσων από διάφορες πλευρές, εντός και εκτός ΝΔ, έχουν πάθει αμνησία, η βάση της ΝΔ δεν ξεχνά ποιος την οδήγησε σε δύο μεγάλες εκλογικές νίκες, ούτε σβήνει μονοκοντυλιά την διακυβέρνησή του. Και αυτό φαίνεται σε κάθε ευκαιρία. Πολύ θερμή ήταν φυσικά και η υποδοχή του Αντώνη Σαμαρά στο ΣΕΦ. Κάποια χειροκροτήματα εισέπραξε και η Ντόρα επειδή… προσήλθε. Ας έκανε κι αλλιώς…
http://www.star.gr/index.php?ID=Parapolitika&Rec_ID=27127


Διαβάζουμε επίσης απο τό in.gr..

Προσυνεδριακή συνδιάσκεψη
Ανεβάζει τους τόνους ο Αντώνης Σαμαράς για τα οικονομικά μέτρα και την Εξεταστική




Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της πρώτης προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του κόμματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και για «τέσσερις μήνες κυβερνητικής αβουλίας».

«Η κυβέρνηση 'πρωταγωνιστεί' με τα μέτρα που δεν παίρνει. Κι εμείς με τα μέτρα που προτείνουμε. Και που πολλοί εισηγούνται στην κυβέρνηση να τα υιοθετήσει. Ακόμα και αντίπαλοί μας» είπε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, επαναφέροντας το ενδεχόμενο η εξέλιξη αυτή να οδηγήσει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για δανεισμό.

«Μας ρωτούν: Θα στηρίξετε την Εξεταστική για την Οικονομία; Απαντώ: Τέτοια ώρα είναι λάθος. Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Κρεμάμε 'στα μανταλάκια' των ξένων πρωτευουσών, όσα μας εκθέτουν σαν χώρα. Αλλά αν η κυβέρνηση προχωρήσει, βεβαίως και θα δεχθούμε την Εξεταστική. Ακριβώς γιατί δεν μας φοβίζει τίποτε. Όλα στο φως.

»Και προσέξτε: όταν λέω δεν καλύπτουμε κανένα, το εννοώ. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι άλλο πράγμα είναι η πολιτική ευθύνη της Αντιπολίτευσης κι άλλο πράγμα η συνυπευθυνότητα στα σφάλματα της κυβέρνησης. Εμείς κάνουμε ό,τι είναι σωστό για τον τόπο. Αλλά δεν συγκυβερνάμε. Ούτε θα συγκυβερνήσουμε. Παρέα στα σφάλματά τους εμείς δεν θα τους κάνουμε» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Υπάρχουν 'μέτρα' και 'μέτρα'. Μέτρα στραγγαλισμού της οικονομίας, ποτέ. Μέτρα νοικοκυρέματος, έπρεπε να έχουν παρθεί από τις 5 Οκτωβρίου. Γιατί όσο καθυστερούμε σφίγγει η θηλιά με ευθύνη της κυβέρνησης. Και οι Βρυξέλλες θα ανεβάζουν τη σκληρότητα των μέτρων. Ήδη καθυστερήσαμε απίστευτα. Ήδη τα μέτρα προμηνύονται εξουθενωτικά. Και άδικα.

»Θα μας βρουν απέναντι. Όπως απέναντι θα μας βρουν, αν τελικά μας οδηγήσουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Που είναι μια λύση αντιευρωπαϊκή και επικίνδυνη» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντ.Σαμαράς πρότεινε τέσσερις αξιακούς άξονες για τη μετατροπή της ΝΔ σε κόμμα των «αξιών και των αξίων»: Ελευθερία προσωπική και συλλογική· Δικαιοσύνη με δημόσιο και προσωπικό ήθος· Ισονομία και, τέλος, ανταγωνιστικότητα. «Αν έπρεπε περιγράψω με μία φράση το σύνθημά μου θα ήταν ανταγωνιστικότητα παντού, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην εξωτερική πολιτική στην άμυνα» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ενωτικός ο Δ.Αβραμόπουλος

Από το ίδιο βήμα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εμφανίστηκε ενωτικός, καλώντας όλους να ξεπεράσουν «τις πικρίες του παρελθόντος».

«Μας ενώνει η κοινή μας ιστορία, η κοινή μας πορεία, η κοινή μας προοπτική. Πάνω απ' όλα όμως, μας ενώνει η κοινή μας συνείδηση.

»Προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί, σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας, αφήνοντας πίσω τις πικρίες, τις απογοητεύσεις και τις αποτυχίες.

»Το μήνυμά μας ξεπερνάει τα όρια της παράταξης και απευθύνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις, χωρίς αναφορές στο διχαστικό παρελθόν» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ



Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, κ. ΠΡΟΕΔΡΕ
Πέντε μήνες μετά την εκλογή του ο τελευταίος γόνος των μεγάλων τζακιών που ταλαιπώρησαν επί 60 χρόνια τη χώρα παραπαίει, εγκλωβισμένος ανάμεσα στα προσωπικά του προεκλογικά ψέματα αλλά και το βεβαρημένο παρελθόν του κόμματός του.
Ο πολιτικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί τη μόνη σοβαρή αχτίδα ελπίδας για το μέλλον της χώρας μας.
Επειδή όμως ο Ελληνικός λαός έχει βαρεθεί τα μεγάλα λόγια θέλει, αυτή τη φορά, περισσότερη τόλμη, λιγότερους συμβιβασμούς και μεγαλύτερη διαφάνεια στην πορεία προς τα εμπρός.
Πρώτο προαπαιτούμενο είναι η ξεκάθαρη ιδεολογία, που δεν θα μπαίνει στη αναχρονιστική λογική δεξιός, μεσαίος και αριστερός. ‘Ετσι και αλλιώς η χώρα έχει αποφασίσει τη στρατηγική πορεία της μέσα στην Ε.Ε. από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Δεύτερο προαπαιτούμενο είναι η πλήρης στελεχιακή ανανέωση, που όχι μόνο θα σβήσει τις όποιες γκρίζες στιγμές του παρελθόντος αλλά και θα φέρει πιό μορφωμένα, άφθαρτα και δυναμικά στελέχη στο προσκήνιο. Τα τελευταία χρόνια δουλεύαμε με τρείς κυλίνδρους.
Τρίτο και τελευταίο, απαιτείται να γίνει κουλτούρα μας η κομματική πειθαρχία και ο εξοβελισμός των όποιων προσωπικών στρατηγικών που χρησιμοποιήθηκαν από τους αντιπάλους μας σαν δούρειοι ίπποι. Όποιος διαφωνεί με δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις πάει σπιτάκι του, σούμπιτος.
ΤΡΙΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, κ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Ήλθε η ώρα να αποδείξετε εάν το ένστικτο του νεοδημοκρατικού λαού, που σας εξέλεξε τόσο πανηγυρικά, ήταν σωστό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και φυσικά δεν ξεχνάμε ποιος είναι και θα είναι ο Καραμανλής για την παράταξή μας!Και φυσικά όλη αυτή η λάσπη που έχουν προσπαθήσει να του ρίξουν θα επιστρέψει επάνω τους!Ο οπαδός της Ν.Δ. δε θα ξεχάσει τον εξευτελισμό που υπέστη την τελευταία περίοδο απ' αυτούς που το παίζουν τιμητές της δημοκρατίας και έχουν εγκαθιδρύσει το πιο κομματικό και ανάλγητο καθεστώς της μεταπολίτευσης!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Για ένα λαό που έχει κάνει κουλτούρα την επιδερμικότητα, το πολιτικά ορθό το καθορίζουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα ξυπνήσουμε μόνο όταν πραγματικά πεινάσουμε, όταν εξαθλιωθούμε.
Όσο τρώμε το καναβούρι που μας σερβίρουν οι κάθε λογής καναλο-επιχειρηματίες τόσο δεν θα μπορούμε να αντιδράσουμε αποτελεσματικά στην πράσινη δικτατορία.
Ο χρήστης Ethnikofrones είπε…
δε θσ γινουμε κυβερνηση αν δεν ρίξουμε το πασόκ
πολεμο θελει το πασοκ πολεμο