Τό βαθύ ΠΑΣΟΚ τήν "πέφτει" άγρια στό Μαξίμου. Διασυρμός τού κινήματος, πειραματισμοί πού μάς κάνουν ρεζίλι κλπ...

Μουρμούρες στο κόμμα, παγωμάρα στο Μαξίμου

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει την γκάφα της, να επιλέξει ως ειδικό γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών έναν άνθρωπο, που, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, την εξύβριζε με χυδαίους χαρακτηρισμούς μέσα από το Διαδίκτυο, οι αντιδράσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι έντονες.


Παναγιωτακόπουλος: Αρκετά με τους πειραματισμούς που εκθέτουν το ΠΑΣΟΚ

Παναγιωτακόπουλος: Αρκετά με τους πειραματισμούς που εκθέτουν το ΠΑΣΟΚ

Την ιδια στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου χθες επικρατούσε βαρύ κλίμα και παγωμάρα. Σε όλες τις συσκέψεις ήταν βασικό θέμα συζήτησης. «Ο,τι και να πούμε τώρα, ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει», μας είπε κυβερνητικό στέλεχος, αναγνωρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή σκίασε τη διαδικασία αξιοκρατικής επιλογής μέσω των βιογραφικών και έδωσε αφορμή στον κομματικό μηχανισμό, που ούτως ή άλλως αντιδρούσε, να ξεσπαθώσει. Ο πρωθυπουργός δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων που είχε λόγω της συνόδου του ΟΑΣΕ.

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων από κομματικά στελέχη είναι η σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης του Γ. Παναγιωτακόπουλου, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου και διεκδικητή πριν από έναν μήνα της θέσης του γραμματέα του κόμματος.

Κουτούπης: Ηταν και στέλεχος σε εταιρεία που έκανε δουλειές με το Δημόσιο


Κουτούπης: Ηταν και στέλεχος σε εταιρεία που έκανε δουλειές με το Δημόσιο

«Ελεος. Ο διασυρμός του Κινήματος πρέπει να σταματήσει. Αρκετά με τους πειραματισμούς που εκθέτουν το ΠΑΣΟΚ», είπε και τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ το ψηφίζουν ο ένας στους δύο Ελληνες και αυτός ο διασυρμός το μόνο που προσφέρει είναι το να δίνει ιδέες στους σεναριογράφους των καναλιών.

»Το βιογραφικό των 60 πρώτων ημερών της κυβέρνησης δυστυχώς έκλεισε με την περίπτωση Κουτούπη. Πριν κλείσει και το βιογραφικό των 100 ημερών επιβάλλεται να δείξουμε σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και συνέπεια γιατί η ανοχή του κόσμου εξαντλείται. Φτάνουν πια οι πειραματισμοί στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και των προβλημάτων του λαού».

Παπακωνσταντίνου: Τον είχε συναντήσει δύο φορές πριν την επιλογή του
Παπακωνσταντίνου: Τον είχε συναντήσει δύο φορές πριν την επιλογή του
Αλλα κομματικά στελέχη μάς έλεγαν χθες ότι επιλέγονται για κρατικές θέσεις ευθύνης μέλη της Ν.Δ. και υβριστές του ΠΑΣΟΚ εις βάρος μελών του κόμματος, που έχουν αγωνιστεί για την εκλογική νίκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, πάντως, είπε ότι η διαδικασία επιλογής κρατικών αξιωματούχων μέσω των βιογραφικών δεν συνιστά ποινικοποίηση της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουτούπης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στέλεχος της Ν.Δ., στέλεχος της ΔΑΚΕ στο Οικονομικό Επιμελητήριο και μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Πειραιά... Στοιχεία που φαίνεται ότι γνώριζαν στην κυβέρνηση, δεν γνώριζαν όμως αυτά που είχε γράψει στο Διαδίκτυο εναντίον της και τα οποία οδήγησαν στην ανάκληση του διορισμού του. Υπενθυμίζουμε ότι σε προσωπική του σελίδα στο facebook, ο κ. Κουτούπης φέρεται να έχει γράψει από το βράδυ των εκλογών ακόμα ότι με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκινάει περίοδος μεγάλης κονόμας, ότι τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους και να προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει κι αυτός βιογραφικό «για να τα κονομήσουμε...».

Η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της κάλυψε πλήρως τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που είχε συναντήσει δύο φορές τον κ. Κουτούπη πριν από την επιλογή του. Είπε ότι δεν υπάρχει θέμα καταλογισμού ευθυνών σε κυβερνητικά στελέχη και τόνισε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο εντός και εκτός Ελλάδος και εμείς δεν πρόκειται να αποστούμε από αυτό».

Ωστόσο προκύπτει θέμα τι έλεγχο κάνει η επιτροπή που ελέγχει τα βιογραφικά των υποψηφίων, πριν προωθήσει τα πιο κατάλληλα στον αρμόδιο υπουργό. Δεν είχε ελέγξει αυτή η επιτροπή τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου; Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Χ. Παμπούκης, ο Γ. Πανάρετος, ο Κ. Θέος, ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για άλλον ειδικό γραμματέα (τον κ. Πεντάζο που έχει τοποθετηθεί επίσης στο υπουργείο Οικονομικών) σχετικά με το ότι υπήρξε σύμβουλος του κ. Φώλια στην προηγούμενη κυβέρνηση, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα τόσο με τον κ. Πεντάζο όσο και με οποιονδήποτε άλλον γενικό γραμματέα. Υπογράμμισε δε, πως αν οι επιλεγέντες ανήκουν σε άλλα κόμματα, αυτό συνεκτιμάται.

Ο κ. Ανδρέας Κουτούπης είναι, κατά το βιογραφικό του, ανώτερος διευθυντής στο συμβουλευτικό τμήμα της εταιρείας Pricewaterhouce Coopers Ελλάδος. Πρόκειται για την εταιρεία που το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε από το υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει μελέτη (έναντι 10.000 ευρώ) για την είσπραξη ληξιπρόσθεσμων οφειλών του Δημοσίου περισσότερων των 700.000 οφειλετών. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια εταιρεία έχει σύμβαση ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και με τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα για τη μισθοδοσία. Προκύπτει το ερώτημα αν είναι ή όχι αντιδεοντολογικό να επιλέγεται για θέση ειδικού γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών, ένα στέλεχος μιας εταιρείας που κάνει δουλειές με το Δημόσιο και ειδικά με το συγκεκριμένο υπουργείο, στο οποίο είχε επιλεγεί για γραμματέας.****http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=03/12/2009&id=108246


Σχόλια

Ο χρήστης tania είπε…
ρεζιλι εγινε ο κουτουπησ ολοκληροσ επιστημονασ να μιλα τοσο χυδαια