Η Μπακογιάννη στήν Αλεξανδρούπολη καί στήν Καβάλα....

Γνωρίζετε εξίσου καλά, τους αγώνες που έχω δώσει ως μέλος της κυβέρνησης, για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου σας.

Για τη νέα, δυναμική αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειάς σας, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Για την μετατροπή της σε έναν μείζονα μεταφορικό, οικονομικό, εμπορικό, ενεργειακό κόμβο που συνδέει την Ελλάδα, με μιαν ευρύτατη ενδοχώρα προς τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα. Με την προώθηση μεγάλων έργων μεταφορικών υποδομών, με την δημιουργία ισχυρών διεθνών συμμαχιών και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς ενέργειας όπως ο Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη, ο TGI, o South Stream. Αλλά ξέρετε και την προτεραιότητα που δώσαμε και για την ενίσχυση και τη διεύρυνση της πολιτικής ισονομίας και ισοπολιτείας. Από εδώ λοιπόν, από την Καβάλα, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα εξωτερικά μας θέματα. Δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ με τις πρώτες κινήσεις του κ. Παπανδρέου. Με ανησυχεί όταν η ελληνική κυβέρνηση συναντάται -και σε επίπεδο Πρωθυπουργών μάλιστα- με τους κυβερνώντες των Σκοπίων πριν ακόμα καλά-καλά οριστεί συνάντηση με τον κατ' εξοχήν αρμόδιο εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Και με ανησυχεί όταν λίγες ημέρες μετά ακούω τον κύριο Γκρουέφσκι να μας απειλεί ότι εκείνος θα διακόψει τον διάλογο μαζί μας αν δεν συμμορφωθούμε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είχαμε εξαρχής ξεκαθαρίσει στον κύριο Παπανδρέου. Δεν δίνουμε λευκή επιταγή. Ούτε για τα Ελληνο-Τουρκικά, ούτε για το Κυπριακό, ούτε βεβαίως για το Μακεδονικό.





Φίλες και φίλοι, η αλήθεια είναι μία: Την υπόθεση των Σκοπίων την αντιμετωπίσαμε, μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, σοβαρά, δραστικά και αποφασιστικά. Με θάρρος, παλικαρίσια, κοιτάξαμε τον υπόλοιπο κόσμο στα μάτια. Εισηγήθηκα και χαράξαμε τις κόκκινες γραμμές της χώρας. Παλέψαμε με αποφασιστικότητα και νικήσαμε. Ορθώσαμε το ανάστημα της Ελλάδας. Το βέτο της Ελλάδας στο Βουκουρέστι ήταν αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία των τελευταίων ετών και φέρει τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας.




Νεοδημoκράτες και νεοδημοκράτισσες, Εμείς δείξαμε στον κόσμο ποιοι είμαστε. Εμείς θέσαμε το πρόβλημα σε τροχιά λύσης. Και είμαστε περήφανοι για αυτό. Το βέτο είναι το όπλο των ισχυρών. Πρέπει να είσαι ισχυρός, πρέπει να έχεις κύρος, πρέπει να έχει δύναμη για να μπορείς να μένεις ανυποχώρητος. Βάζουμε πάνω από όλα, και πάνω από τις προσωπικές μας στρατηγικές, τα συμφέροντα της πατρίδας.





Η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύομαι θα δίνει αγώνες για ιδέες και πολιτικές αξίες. Θα υπερασπίζεται την πολιτική της με αυτοπεποίθηση και πίστη. Θα δίνει τη μάχη των ιδεών σε όλα τα επίπεδα. Αλλά ιδέες σύγχρονες. Ιδέες που απαντάνε στα σημερινά προβλήματα των πολιτών. Όχι ιδέες που βγάζουν ναφθαλίνη. Δεν θα πάμε έτσι στο μέλλον.

Μπροστά θα προχωρήσουμε με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και στα προβλήματα των πολιτών

Μόνο έτσι θα ξαναχτίσουμε τη μεγάλη και δυνατή Νέα Δημοκρατία! Του 43, του 45, του 47%!

Σε λίγες μέρες θα απαντήσουμε όλοι σε μερικά καθαρά διλήμματα για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Θα παραμείνουμε ένα μεγάλο, ανοιχτό και δυνατό κόμμα ή θα γίνουμε ένα μικρό και αναχρονιστικό κόμμα που δεν θα μπορεί να κερδίσει εκλογές;Θα επιβραβεύσουμε τη συνέπεια ή τον καιροσκοπισμό; Θα αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης να αλωνίζουν ή θα δείξουμε τη δύναμη της μεγάλης μας παράταξης;

Με όλους εσάς διανύσαμε μια κοινή πορεία. Και αποτελεί σήμερα το αόρατο νήμα που μας ενώνει. Ένα νήμα που δεν κόπηκε ποτέ!




Μπορεί σε αυτή τη διαδρομή, σε κάποιες περιπτώσεις να είχαμε διαφορετικές απόψεις. Όμως ήμασταν πάντα εδώ. Στο ίδιο αγωνιστικό χαράκωμα της Νέας Δημοκρατίας! Ακόμα και όταν διαφωνούσαμε! Και αυτό είναι το στοιχείο που μας ενώνει και μας κάνει να κοιταζόμαστε με αμοιβαίο σεβασμό.

Δεν υποστείλαμε ποτέ τη γαλάζια σημαία. Δεν φοβηθήκαμε στα δύσκολα.

Και είμαι περήφανη γιατί σε αυτή την προσπάθεια έχω δίπλα μου στελέχη από όλες τις τάσεις του κόμματός μας. Στελέχη που συνεργάστηκαν με όλους τους πρώην προέδρους μας. Αυτό κάποιοι πάνε να το βαφτίσουν απαξιωτικά, ως «μηχανισμό». Για μας αυτό λέγεται ενότητα! Λέγεται συστράτευση! Λέγεται αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός!

Όλοι εμείς αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος στις όποιες διαφορές του παρελθόντος και να ενώσουμε δυνάμεις για να ξανακάνουμε δυνατή τη Νέα Δημοκρατία. Η δική μας προσπάθεια εκφράζει το σύνολο του κόμματος. Και τις ρίζες και τον κορμό και τα κλαδιά αυτής της μεγάλης παράταξης.

Ενώνει ανθρώπους, ενώνει γενιές, ενώνει αντιλήψεις.

Εμείς που γκρεμίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές,

εμείς που υπηρετούμε διαχρονικά το κόμμα μας,

εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας!

Σχόλια