Αλίκη Καραμανλή: Η μητέρα- και μεγάλη αδυναμία- του τέως πρωθυπουργού τον συνόδεψε σε όλη την πολιτική πορεία του από το 1987 ως χθες

Πριν από έναν χρόνο η κυρία Αλίκη Καραμανλή γευμάτιζε με τον γιο της και τα εγγόνια της στην ταβέρνα του Στέλιου του Στρατηγού στην Αίγινα,

όταν ένας θαμώνας προσφέρθηκε να τους κεράσει ψάρια. «Εγώ σήμερα θα φάω μανέστρα αλάδωτη και τα παιδιά φακές» απάντησε η μητέρα του προέδρου της ΝΔ κοιτάζοντας τη θάλασσα...

Αυτή την Αλίκη Καραμανλή, η οποία έσβησε χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», αποχαιρετά σήμερα το μεσημέρι στην Παναγία την Παντοβασίλισσα στη Ραφήνα η οικογένεια Καραμανλή και οι αναρίθμητοι φίλοι της έχοντας όλοι να διηγηθούν μια διαφορετική ιστορία για εκείνη.





Μαζί με τον σύζυγό της Αλέκο, αδελφό του ιδρυτή της ΝΔ που έφυγε τον Φεβρουάριο του 2005, εγκατέστησε τον χειμώνα του 1987 τον κ. Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα αναλαμβάνοντας προσωπικά τις πρώτες πολιτικές συμμαχίες του.

Η αδυναμία του πρώην πρωθυπουργού στη μητέρα του είναι γνωστή σε ολόκληρη τη ΝΔ, όπως και η λατρεία που είχε η ίδια στον γιο της.

Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαίο ότι η κλονισμένη υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του κ. Κ. Καραμανλή πως αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος μετά την εκλογική ήττα της 4ης Οκτωβρίου.

Η Αλίκη Καραμανλή εισήχθη στο «Ερρίκος Ντυνάν» τα ξημερώματα της 5ης Οκτωβρίου και παρέμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πτώση της καρδιακής της λειτουργίας ως τη 1.25 προχθές τα μεσάνυχτα που εξέπνευσε.

Στις 50 ημέρες που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ όσοι βρίσκονταν στο νοσοκομείο έβλεπαν τα μεσημέρια άλλοτε τον πρώην πρωθυπουργό και άλλοτε τη σύζυγό του Νατάσα να στέκεται πάνω από το κρεβάτι της και να ενημερώνεται από τους γιατρούς για την πορεία της υγείας της, που τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει μη αναστρέψιμη. Η Αλίκη Καραμανλή θα έκλεινε τον Ιανουάριο τα 90 αλλά τους τελευταίους μήνες είχε απομονωθεί στο σπίτι της επειδή ένιωθε τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν. Για πρώτη φορά εφέτος δεν μπόρεσε να επισκεφθεί τη Μεγαλόχαρη της Τήνου, όπως έκανε μαζί με τον γιο της κάθε χρόνο τον Αύγουστο. Στη νεκρώσιμο ακολουθία θα παραστούν σήμερα και οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, οι οποίοι ανέτρεψαν το πρόγραμμά τους για να βρεθούν δίπλα στον κ. Καραμανλή.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=280198&dt=14/11/2009

Σχόλια