Σέ ελέγχουν καί σέ κατευθύνουν. Αν δέν κάνεις κάτι θα σέ μαυρίσουμε και εσένα. Η οργή τών ΝΔτών παρέσυρε τα πάντα στό διάβα της...


Ανθρωποι πού ψήφιζαν πάντα ΝΔ το έκαναν καί τώρα αλλά με βαριά καρδιά...
Στό αέρα πλανιόταν η αίσθηση ενός ελεγχόμενου Καραμανλή...
Ενός Καραμανλή πού ήταν έρμαιο τών βαρόνων...
Ο κόσμος μίσησε θανάσιμα τούς βαρόνους καί την εικόνα αυτή...
Κατά βάθος - κατά μία έννοια - μπορεί με την ψήφο του να προστάτευσε τον Καραμανλή...
Ο Καραμανλής δέν έδειξε να καταλαβαίνει αυτήν την εικόνα πού ανέδιδε μήνες τώρα...

Η οργή τού κόσμου εναντίον τών βαρόνων πού έδειχναν να ελέγχουν πλήρως το παιγνίδι μετατράπηκε σέ τυφλη οργή πού παρέσυρε τα πάντα...
Οι ψηφοφόροι τού Καραμανλή δέν είχαν άλλη επιλογή....
Ηθελαν να χτυπήσουν θανάσιμα τους βαρόνους αλλά ο Καραμανλής δέν διαχώρισε τη θέση του από αυτούς..
Ταυτίστηκε μαζί τους...
Ηταν τέτοιο το μένος εναντίον τών βαρόνων πού δέν το συγκράτησε ούτε αυτή η αναμφισβήτητη αγάπη τού κόσμου για τον Καραμανλή...
Αυτή είναι η πραγματικότητα πού θα έλεγε και ο ίδιος...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ ή ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ;
Εάν δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα, δεν θα τη δούμε ποτέ.
Έτσι κάνει και το ΚΚΕ εδώ και 20 χρόνια και γι' αυτό έχει μείνει στο 7%, παρ’ όλες τις κοσμογονικές εξελίξεις μετά το 1989, με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Το πρόβλημα του Κώστα Καραμανλή (σε απόλυτη αντιδιαστολή με το εθνάρχη θείο του) είναι ότι ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ποτέ δεξιός. Αισθανόταν πάντα κεντρώος και γι' αυτό δεν έκανε έγκαιρα τις βαθιές τομές που χρειάζεται η Ελληνική κοινωνία. Όλη αυτή η ιστορία της ήπιας προσαρμογής δεν ήταν παρά μία θεωρητική μπούρδα, που αντιφάσκει προκλητικά με τις παγκόσμιες πρακτικές (εναλλαγή δεξιών και αριστερών κομμάτων).
Με απλά λόγια, ο κεντρώος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, προσδοκεί να εισπράττει ψήφους διαμαρτυρίας από δεξιά και αριστερά.
Πάρε πχ. τα οικονομικά, τί λέει ο κεντρώος; Και ολίγον κράτος και ολίγος ιδιωτικός τομέας, τί συγχυσμένη ιδεολογία είναι αυτή; Πώς να "πουλήσεις" στο λαό ένα τέτοιο μπερδεμένο εφεύρημα; Πόσο δυνατά και καθαρά μπορεί να είναι τα επιχειρήματα;
Πάρε τα εθνικά θέματα. Τί λέει ο κεντρώος; Και με τους Αμερικανούς και με τους Ευρωπαίους και με τους Ρώσους και με τους Κινέζους. Δεν μπορείς να τα επικοινωνήσεις στον απλό λαό αυτά τα πράγματα, είναι γελοία η προσέγγιση.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.
Η τελευταία φορά που η ΝΔ είχε καθαρό ιδελογικό στίγμα ήταν επί εποχής Αβέρωφ. Η έλευση του Μητσοτάκη μπέρδεψε ιδεολογικά τη ΝΔ και από τότε τα μηνύματα που στέλνονται στην κοινωνία δεν είναι απλά και καθαρά.
Ακόμη και το 2004, που η ΝΔ ταπείνωσε εκλογικά το Πασόκ η ιδεολογία της δεν ήταν ξεκάθαρη. Τόσο η νίκη του 2004 όσο και η νίκη του 2007 οφείλονταν μόνο στην απέχθεια που ένιωθε ο κόσμος για το Πασόκ του τυχοδιώκτη Αντρέα και του θλιβερού Σημίτη.
Δεν είναι ιδεολογία το "ψηφίστε με για να ρίξουμε τους φαύλους σοσιαλιστές και να κάνουμε επανίδρυση του κράτους", αυτή είναι ξεκάθαρη προσέλκυση απογοητευμένων πολιτών.
Είχα την τύχη να ζήσω σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης στη δωδεκαετία 1978-90. Η χώρα αυτή υπέφερε από τα ίδια προβλήματα που έχουμε εμείς σήμερα:
Μεγάλος δημόσιος τομέας, υψηλή ανεργία, εξαγωγές κοντά στο μηδέν, επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο δημόσιο, φτώχεια, γκρίνια, μιζέρια και γενικά μία οικονομική κατάσταση που δεν έβλεπες πουθενά πραγματικό φώς στο βάθος του τούνελ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μετά ήλθε ένας πολιτικός που ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ είπε ότι υπάρχουν δύο είδη πολιτών:
Οι "δημόσιοι υπάλληλοι" και "οι άλλοι".
Οι "δημόσιοι υπάλληλοι" δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να φέρουν πλούτο, γιατί οι δομές τους δεν τους επιτρέπουν να είναι ανταγωνιστικοί.
Οι "άλλοι", δηλαδή οι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, μπορούν να φέρουν πλούτο στη χώρα και το μόνο που μένει είναι να τους βοηθήσει θεσμικά το κράτος σε αυτό, όχι μέσω επιδοτήσεων αλλά μέσω κινήτρων, χαμηλής φορολογίας και δίκαιων κανόνων παιγνιδιού.
Τέλος επειδή οι "δημόσιοι υπάλληλοι" κοστίζουν στους "άλλους" πάρα πολλά χρήματα, θα μειώσω ΑΜΕΣΑ (έλεγε ο υποψήφιος) τις δραστηριότητες και τον αριθμό των δημοσίων υπάλλήλων, που θα αφήσω να έχουν ΜΟΝΟ ελεγκτικό ρόλο στην κοινωνία.
Το ξέρω, είχε πεί τότε ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ πρωθυπουργός ότι με αυτά που σας λέω θα με "μαυρίσουν" όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά, απλά, δεν με ενδιαφέρει.
Ελπίζω ότι θα με "ασπρίσουν" οι άλλοι.
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ επανέλαβε το απλό αυτό μήνυμα δεκάδες φορές ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, για να το περάσει καθαρά και ξάστερα.
Το σημαντικό δεν είναι ότι κέρδισε τις πρώτες εκλογές (όπως και τις επόμενες δύο) ούτε και το ότι κυβέρνησε τη χώρα αυτή για πολλά πολλά χρόνια.
Το σημαντικό είναι ότι άλλαξε κυριολεκτικά τη λειτουργία αυτής της χώρας, άλλαξε τη νοοτροπία των κατοίκων της, τους έδωσε πάλι τη χαμένη τους εθνική αυτοπεποίηση και τους έκανε ξανά μία υπολογίσημη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη.
Πώς το πέτυχε αυτό αυτός ο άνθρωπος;
Το πέτυχε γιατί στηρίχθηκε στην αλήθεια, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ιδεολογία του.
Στην καθαρή, στην ωμή αλήθεια, χωρίς αστερίσκους, εκπτώσεις και δισταγμούς.
Ο Καραμανλής τα έκανε αυτά, αλλά μόνο ο Κωνσταντίνος.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, που έλεγε και ο Κώστας.
Καθαρές κουβέντες, όλα τα άλλα είναι κουβεντούλες καφενείου και παραπολιτική!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΛΕΥΘΕΡΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΦΕΡΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΣΤΑ ΤΟΤΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΕ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΤΕ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΓΑΛΟΥΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ.