Ένα μπλόγκερ είχαν στόχο οι επιθέσεις που «γονάτισαν» το Twitter, τό Facebook, τόν blogger κλπ.

Ένα Γεωργιανό μπλόγκερ είχαν στόχο οι «μαζικές και συντονισμένες» επιθέσεις οι οποίες έθεσαν για ώρες εκτός λειτουργίας το Twitter και προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε άλλους δικτυακούς, όπως το Facebook, το LiveJournal, το Blogger και το YouTube.

Ο συγκεκριμένος χρήστης, που χρησιμοποιεί το όνομα «Cyxymu» -πόλη της Αμπχαζίας- είχε λογαριασμούς σε όλους τους δικτυακούς τόπους που δέχτηκαν ταυτόχρονα την επίθεση «άρνησης πρόσβασης», δήλωσε στο CNET ο επικεφαλής ασφάλειας του Facebook, Μαξ Κέλι.

Η επίθεση «άρνησης πρόσβασης» (Denial of Service ή DoS) μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, αλλά συνήθως έχει στόχο τους διακομιστές μίας επιχείρησης τους οποίους υπερχειλίζει με δεδομένα ή αιτήσεις πρόσβασης, σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτοί παύουν τελικώς να εξυπηρετούν τους κανονικούς τους χρήστες.

Ο Κέλι τόνισε το ταυτόχρονο των επιθέσεων και σημείωσε: «Οι άνθρωποι που συντόνισαν αυτή την επίθεση, οι εγκληματίες, είναι σίγουρα αποφασισμένοι και χρησιμοποιούν πολλά τεχνικά μέσα».

«Ερευνούμε για την πηγή των επιθέσεων και ελπίζουμε να κατορθώσουμε να βρούμε τα άτομα εκείνα που τις εξαπέλυσαν, ώστε να κινηθούμε εναντίον τους» πρόσθεσε το στέλεχος του Facebook.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια, τόνισε όμως: «Πρέπει να αναρωτηθείς ποιος επωφελείται περισσότερο από αυτό και τι κάνουν αυτοί άνθρωποι, αγνοώντας τους υπόλοιπους χρήστες και το Internet.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1040708&lngDtrID=252

Σχόλια