Ηγεσία ΣΥΝ σέ Αλαβάνο: Σύντροφε σέ αγαπάμε σέ εκτιμάμε καί δέν θέλουμε να παραιτηθείς αλλά ....φύγε.

Στην έξοδο ουσιαστικά εξωθεί η ηγεσία του ΣΥΝ τον κ. Αλ. Αλαβάνο μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, κατά πλειοψηφία η έκτακτη Πολιτική Γραμματεία, και στην οποία σημειώνεται μεν, ότι δεν γίνεται αποδεκτή η παραίτηση, ξεκαθαρίζεται όμως, ότι δεν υιοθετούνται οι προσεγγίσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον επιμερισμό των ευθυνών και τα αίτια της κρίσης που ταλανίζει το κόμμα. Εν τω μεταξύ, μέχρι την ύστατη στιγμή ο κ. Αλ. Αλαβάνος δεχόταν πιέσεις από στενούς του συνεργάτες να μην παραιτηθεί «Για μια ακόμα φορά δηλώνουμε πως δεν αποδεχόμαστε την παραίτηση του συντρόφου Αλαβάνου και τον καλούμε να ανακαλέσει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και το σύνολο της ερμηνείας του συντρόφου για το αποτέλεσμα ή τον επιμερισμό ευθυνών έτσι όπως μας παρουσιάστηκε στην προηγούμενη συνεδρίασή μας. Για όλους εμάς η αποτίμηση δεν μπορεί παρά να γίνει με συλλογικό τρόπο και οι ευθύνες δεν μπορούν επίσης παρά να είναι συλλογικές τονίζεται στην ανακόινωση .
Εν τω μεταξύ χθες, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μεταπειστεί ο κ. Αλαβάνος, ενώ ένταση προκάλεσε ανακοίνωση της ΚΟΕ με την οποία του ζητάει να παραμείνει και επιτίθεται στην ηγεσία του ΣΥΝ καλώντας παράλληλα τα μέλη της σε συγκέντρωση, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που θα συνεδρίαζε - χθες στις έξι το απόγευμα- η Γραμματεία.
Το γεγονός, προκάλεσε την άμεση αντίδραση στελεχών του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ καθώς και του γραμματέα της ΚΠΕ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χουντή. « Πιστεύω ότι η συγκέντρωση που οργανώνεται έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έξω από την κουλτούρα της Αριστεράς, ανασύρει οδυνηρές μνήμες και δεν βοηθάει στην ψύχραιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων» δήλωσε.
Από την πλευρά της, η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ σε ανακόινωσε που εξέδωσε τόνισε ότι «οι συζητήσεις στα όργανα τόσο του ΣΥΝ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για τον κόσμο της Αριστεράς», προσθέτοντας ότι είναι απωθητική η εικόνα της διαμάχης στο εσωτερικό του κόμματος. «Η Ανανεωτική Πτέρυγα πιστεύει πως η κρίση στον ΣΥΝ είναι κρίση πολιτικού προσανατολισμού», καταλήγει η ανακοίνωση των ανανεωτικών του ΣΥΝ.
Απόψε η Ανανεωτική Πτέρυγα προγραμματίζει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100032_23/06/2009_319511

Σχόλια