Μανούσης: «στέρεψα από μετρητά». Ζαχαρίου: «Ο Παυλίδης κι εγώ έχουμε υποχρεώσεις», δώσε επιταγές «όπως κάνει ο Αλέξανδρος Αγούδημος».



.....Φέρεται, πάντως, ο κ. Μανούσης να καταθέτει ότι οι σχέσεις του με τον κ. Παυλίδη ήταν καλές έως ότου ανατέθηκε, παρανόμως κατά τον ίδιο, σε διαγωνισμό του Μαΐου 2005 για τη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Σάμος το δρομολόγιο στο πλοίο «ΠΗΝΕ-ΛΟΠΗ», σημαίας Μπαχάμες, που ανήκε σε offshore συμφερόντων του Αλέξανδρου Αγούδημου, αντί των νεότερων «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» συμφερόντων Μανούση. Τους αδελφούς Αγούδημους ανέφερε κατά πληροφορίες ο μάρτυρας ως βασικούς ανταγωνιστές που επίσης πλήρωναν για να παίρνουν δρομολόγια άγονων γραμμών. Μάλιστα ο κατηγορούμενος Ζαχαρίου κατά τους ισχυρισμούς του είπε ότι «εσείς οι εφοπλιστές τα θέλετε όλα, αλλά ο Παυλίδης κι εγώ έχουμε υποχρεώσεις». Φέρεται ο καταγγέλλων να τόνισε ότι όταν διεμήνυσε στον Ζαχαρίου πως «στέρεψε από μετρητά», εκείνος του ζήτησε μεταχρονολογημένες επιταγές με ανοικτή ημερομηνία και ποσό, «όπως κάνει ο Αλέξανδρος Αγούδημος».
Κατά τον εξεταζόμενο μάρτυρα ο πρώην υπουργός κ. Παυλίδης κρατούσε τους φακέλους των διαγωνισμών στο γραφείο του, ενώ πρόσθεσε, όπως είχε υποστηρίξει και στον ανακριτή, ότι καθόλη τη διάρκεια της θητείας του κ. Παυλίδη «κυριαρχούσε η ανομία και ο νόμος της νύχτας: φωτογραφικές διακηρύξεις, στημένοι διαγωνισμοί, αυθαίρετοι αποκλεισμοί, προκλητική εύνοια σε αναδόχους χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις, απευθείας αναθέσεις».....
Σ.Σ. Ας τα βλέπουν αυτά οι φίλοι όλων τών κομμάτων καί τής ΝΔ αλλά και τού ΠΑΣΟΚ. Τό λέμε επειδή βέβαια ο Παυλίδης θα αθωωθεί μετά τή φόρτιση τού Παπακωνσταντίνου. Φυσικά το πασόκ αθωώνει τον Παυλίδη  γιά δύο λόγους.
1) Γιά να μην γίνουν εκλογές
2) Γιά να μήν σπάσει την ομερτά πού ισχύει μεταξύ τών δύο μεγάλων κομμάτων (στά πλαίσια τού γενικότερου deal γιά ακαταδίωκτο. Εξάλλου το πασόκ άν εφαρμόζονταν οι νόμοι θα ξέμενε απο στελέχη. Κυριολεκτικά)..

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Στη ζούγκλα των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών, αν δεν πλήρωνες δεν έπαιρνες τη δουλειά. Πλήρωνα προστασία σαν τους νονούς της νύχτας για να μη με πετάνε έξω από τους διαγωνισμούς», ήταν το μότο της κατάθεσης του βασικού μάρτυρα στην ερευνώμενη από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής υπόθεση Παυλίδη, του πλοιοκτήτη κ. Φ. Μανούση. Πάντως, ο εφοπλιστής, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δεν ήταν σε θέση να προσθέσει κάποια επιπλέον στοιχεία στις ήδη γνωστές καταγγελίες του κατά του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αρ. Παυλίδη. Το μόνο νεότερο, το οποίο είπε, προκειμένου σαφέστατα να «ενοχοποιήσει» το Μαξίμου, είναι ότι η μηνυτήρια αναφορά του κ. Παυλίδη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά συνετάγη με την αρωγή του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου καθηγητή κ. Αργ. Καρρά, κάτι που όπως είπε του το γνωστοποίησε ο κατηγορούμενος για εκβίαση συνεργάτης του κ. Παυλίδη, κ. Π. Ζαχαρίου.

Ο βασικός μάρτυρας προσήλθε στη 1 χθες το μεσημέρι στη Βουλή συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μιχ. Δημητρακόπουλο, στον οποίο πάντως δεν επετράπη η είσοδος στην αίθουσα της προανακριτικής. Εξαιρετικά φειδωλοί οι βουλευτές-ανακριτές δεν έδιναν πληροφορίες. Φέρεται, πάντως, ο κ. Μανούσης να καταθέτει ότι οι σχέσεις του με τον κ. Παυλίδη ήταν καλές έως ότου ανατέθηκε, παρανόμως κατά τον ίδιο, σε διαγωνισμό του Μαΐου 2005 για τη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Σάμος το δρομολόγιο στο πλοίο «ΠΗΝΕ-ΛΟΠΗ», σημαίας Μπαχάμες, που ανήκε σε offshore συμφερόντων του Αλέξανδρου Αγούδημου, αντί των νεότερων «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» συμφερόντων Μανούση. Τους αδελφούς Αγούδημους ανέφερε κατά πληροφορίες ο μάρτυρας ως βασικούς ανταγωνιστές που επίσης πλήρωναν για να παίρνουν δρομολόγια άγονων γραμμών. Μάλιστα ο κατηγορούμενος Ζαχαρίου κατά τους ισχυρισμούς του είπε ότι «εσείς οι εφοπλιστές τα θέλετε όλα, αλλά ο Παυλίδης κι εγώ έχουμε υποχρεώσεις». Φέρεται ο καταγγέλλων να τόνισε ότι όταν διεμήνυσε στον Ζαχαρίου πως «στέρεψε από μετρητά», εκείνος του ζήτησε μεταχρονολογημένες επιταγές με ανοικτή ημερομηνία και ποσό, «όπως κάνει ο Αλέξανδρος Αγούδημος».

Κατά τον εξεταζόμενο μάρτυρα ο πρώην υπουργός κ. Παυλίδης κρατούσε τους φακέλους των διαγωνισμών στο γραφείο του, ενώ πρόσθεσε, όπως είχε υποστηρίξει και στον ανακριτή, ότι καθόλη τη διάρκεια της θητείας του κ. Παυλίδη «κυριαρχούσε η ανομία και ο νόμος της νύχτας: φωτογραφικές διακηρύξεις, στημένοι διαγωνισμοί, αυθαίρετοι αποκλεισμοί, προκλητική εύνοια σε αναδόχους χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις, απευθείας αναθέσεις».

Χθες, πάντως, στην Ολομέλεια ο κ. Παυλίδης μιλώντας για τη σύμβαση πώλησης της Ολυμπιακής, είπε ότι ίσως ήταν καλύτερα να ακολουθούνταν στην ακτοπλοΐα η τακτική της Ο.Α. για τις αεροπορικές άγονες γραμμές, ώστε από την επιδότηση να κερδίζουν οι επιβάτες και όχι οι πλοιοκτήτες: «Εμένα πάντως με κυνηγούν οι άγονες. Μου έλεγαν, μη μιλάς θα πνιγείς. Είπα θα μιλάω κι ας πνιγώ».

Η κατάθεση του κ. Μανούση θα συνεχιστεί και σήμερα και ίσως κληθούν να καταθέσουν οι κ. Κ. Ζαχαράκης και Αν. Καραμάριος, πρώην και νυν βουλευτές, τους οποίους είχε ενημερώσει ο κ. Φ. Μανούσης από τα τέλη του 2006 για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τους επιτελείς του κ. Παυλίδη κι αυτοί είχαν ενημερώσει το Μαξίμου. Περί τους 25 ακόμη μάρτυρες θα εξετάσει η προκαταρκτική επιτροπή μεταξύ των οποίων θα είναι όσοι κατέθεσαν στον ανακριτή (και ο κ. Ι. Αγγέλου), αλλά και οι αδελφοί Αγούδημοι, καθώς και ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκης.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100074_09/04/2009_310492