Στό υπουργείο Δημόσιας Τάξης κάνουν σκέψεις γιά τήν ταυτότητα τών δραστών τής επίθεσης στήν Citibank...


.....Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά και το ενδεχόμενο πίσω από την ενέργεια να μη βρίσκονται μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, παρά το γεγονός ότι τα ρολόγια που χρησιμοποιήθηκαν στη συνδεσμολογία που θα πυροδοτούσε τα εκρηκτικά οδηγούν στη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Και αυτό λόγω της συχνότητας των χτυπημάτων από τη συγκεκριμένη ομάδα αλλά κυρίως επειδή ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν να «κινηθούν» οι τρομοκράτες (τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης) είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.
Δεδομένου του γεγονότος ότι παρόμοιες ενέργειες συναντώνται στη Μέση Ανατολή, στην Ισπανία και την Ιρλανδία, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπάρχουν σκέψεις ότι η ενέργεια ίσως να σχετίζεται με ανθρώπους που σκέπτονταν να επωφεληθούν από την πολιτική και κοινωνική αστάθεια που θα προκαλούσε ένα τέτοιο χτύπημα.
Χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντ. Σπέκχαρντ εξέφρασε προθυμία για συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές «για ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, με σκοπό να προστατεύσουμε τους πολίτες»......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Μετά τα τελευταία γεγονότα και την κλιμακούμενη έξαρση της τρομοκρατίας όλα δείχνουν πως στις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα θα… «ξηλωθεί» όλη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι αλλαγές, μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένους κύκλους του υπουργείου, δεν θα αφορούν μόνο την «κορυφή» της Υπηρεσίας, δηλαδή τα ανώτερα και τα ανώτατα στελέχη της αλλά και τα μεσαία κλιμάκια, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αναδιοργάνωση και νέο επιχειρησιακό δόγμα.

Οσον αφορά στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κ. Βασίλη Τσιατούρα, το θέμα παραμονής του στην ηγεσία βρίσκεται στα χέρια του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τάσσεται υπέρ της αποπομπής του.

Και την ίδια στιγμή που το «κύμα» επιθέσεων στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα έχει οδηγήσει τις Αρχές στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και φύλαξης των πιθανών στόχων τρομοκρατών (δημόσιες υπηρεσίες, Αστυνομικά Τμήματα, τράπεζες, πολυεθνικές, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και πολιτικά πρόσωπα), εξετάζεται η ενσωμάτωση στη… νέα Αντιτρομοκρατική μιας «ομάδας κρούσης» που θα συγκροτηθεί από παλιούς και έμπειρους αξιωματούχους προκειμένου να βοηθούν τα νέα στελέχη της υπηρεσίας στο έργο τους.

Θα είναι, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, μια ομάδα η οποία θα λειτουργεί δίπλα στη νέα ηγεσία της Αντιτρομοκρατικής, με διακριτό ρόλο, χωρίς να υποκαθιστά τη νέα ηγεσία της Υπηρεσίας. Επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί ονόματα, ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην «ομάδα κρούσης» θα ενταχθούν πρόσωπα που έχουν εμπειρία από τον «κύκλο» τρομοκρατίας της 17Ν. Στο μεταξύ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» πλέον με νέα ματιά το παρ’ ολίγον χτύπημα των τρομοκρατών με το παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Citibank στην Κηφισιά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά και το ενδεχόμενο πίσω από την ενέργεια να μη βρίσκονται μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, παρά το γεγονός ότι τα ρολόγια που χρησιμοποιήθηκαν στη συνδεσμολογία που θα πυροδοτούσε τα εκρηκτικά οδηγούν στη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Και αυτό λόγω της συχνότητας των χτυπημάτων από τη συγκεκριμένη ομάδα αλλά κυρίως επειδή ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν να «κινηθούν» οι τρομοκράτες (τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης) είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι παρόμοιες ενέργειες συναντώνται στη Μέση Ανατολή, στην Ισπανία και την Ιρλανδία, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπάρχουν σκέψεις ότι η ενέργεια ίσως να σχετίζεται με ανθρώπους που σκέπτονταν να επωφεληθούν από την πολιτική και κοινωνική αστάθεια που θα προκαλούσε ένα τέτοιο χτύπημα.

Χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντ. Σπέκχαρντ εξέφρασε προθυμία για συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές «για ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, με σκοπό να προστατεύσουμε τους πολίτες».

Η Αστυνομία δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, με δεδομένο ότι οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες όλων των χωρών έχουν ούτως ή άλλως στενή συνεργασία, ανταλλάσσοντας απόψεις και πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες, με τους αστυνομικούς να επιμένουν ότι παρακολουθούν τις πιθανές γιάφκες των τρομοκρατών, χωρίς όμως να επιχειρούν εφόδους, πράγμα που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ ΕΛΕΝΗ

Ελεύθερος Τύποςhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=76872