Οι παροχές καί η ...Siemens θα δώσουν τήν αυτοδυναμία. Ο Τσουκάτος είχε πεί ότι δέχτηκε επίσκεψη από τόν Χριστοφοράκο γιά νά ενισχύσει τό ΠΑΣΟΚ.


...Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο πρόσωπο του Θεόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος είχε κληθεί και είχε καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου στο στάδιο της έρευνας που διενεργούσε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι δέχθηκε επίσκεψη στο γραφείο του στο ΠΑΣΟΚ από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινε αποδέκτης πρότασής του για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κόμματος (πριν από τις ευρωεκλογές του 1999). «Μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε δικό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία. Τα χρήματα χωρίς άλλη δική μου ανάμιξη ήρθαν στο ταμείο οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμοδίους του τομέα οικονομικών και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος»......
Σ.Σ. Εγκυρότατοι παρατηρητές λένε ότι κάθε φορά πού ο Θ. Τσουκάτος θα περνάει τήν Ευελπίδων η ΝΔ θα κερδίζει μισή μονάδα. Κάποια άλλα ονόματα θα δίνουν μία μονάδα ανά επίσκεψη.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Στον «πάγο» μπαίνουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Θεόδωρου Τσουκάτου για την εμπλοκή του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Με νέα διάταξή του ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, έδωσε εντολή προς την ένωση ελληνικών τραπεζών να απαγορευθεί η κίνηση κάθε είδους λογαριασμού, τίτλων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, καθώς και το άνοιγμα των θυρίδων θησαυροφυλακίου, έστω και κοινών με άλλο πρόσωπο, του πάλαι ποτέ «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ. Ο Θεόδωρος Τσουκάτος φέρεται ότι έγινε αποδέκτης εμβάσματος ύψους ενός εκατομμυρίου μάρκων από τη Siemens, το οποίο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, μπήκε ατόφιο στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς εκείνος να πάρει χρήματα. Ο δικαστικός λειτουργός διατάσσει επίσης τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του οικονομικού διευθυντή της Siemens μέχρι το 1998, Χρήστου Γκαραβέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθούν και άλλες διατάξεις από τον ανακριτή με παραλήπτες τουλάχιστον άλλα τέσσερα πρόσωπα. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο πρόσωπο του Θεόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος είχε κληθεί και είχε καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου στο στάδιο της έρευνας που διενεργούσε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι δέχθηκε επίσκεψη στο γραφείο του στο ΠΑΣΟΚ από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινε αποδέκτης πρότασής του για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κόμματος (πριν από τις ευρωεκλογές του 1999). «Μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε δικό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία. Τα χρήματα χωρίς άλλη δική μου ανάμιξη ήρθαν στο ταμείο οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμοδίους του τομέα οικονομικών και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος».

Ο 4ος ειδικός ανακριτής έχει ήδη δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς 34 προσώπων, ανάμεσά τους και του Γιώργου Γενναίου, ο οποίος υπήρξε οδηγός του Θεόδωρου Τσουκάτου και εμφανίζεται ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος των επτά τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους είχε μοιραστεί το ένα εκατομμύριο μάρκα όταν «έφυγε» από το λογαριασμό τον οποίο είχε ανοίξει ο επιχειρηματίας Γιάννης Πιταούλης «σε εξυπηρέτηση του Στέλιου Βίου». Ο Στέλιος Βίος είναι επιχειρηματίας και έχει υποστηρίξει ότι εξυπηρέτησε τον Τσουκάτο που του ζήτησε να φέρει χρήματα από το εξωτερικό για το ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Πάντως τις επόμενες ημέρες ο Θεόδωρος Τσουκάτος αναμένεται να καταθέσει προσφυγή κατά της ανακριτικής διάταξηςhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=71829
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΑΡΚΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 99,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΗΡΕ;