O πρόεδρος της ευρωζώνης κ. Γιούνκερ στά ξένα ΜΜΕ: Μήν στοχοποιείτε τήν Ελληνική οικονομία. Τά ξεφτιλισμένα Ελληνικά ΜΜΕ όμως είναι χειρότερα.


«Σταματήστε να στοχοποιείτε την ελληνική οικονομία», δήλωσε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ευρωζώνης, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παίρνοντας σαφέστατη θέση υπέρ της χώρας μας στο μπαράζ των δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου περί ύπαρξης κινδύνου αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που εμφανίζει υπερβολικό έλλειμμα και δεν είναι σωστό να την εμφανίζουμε ως το πλέον προβληματικό κράτος μέλος δίνοντας την εικόνα ότι η χώρα αυτή απομακρύνεται από την ευρωζώνη, ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τύχει της ίδιας αντιμετώπισης που θα έχουν όλα οι χώρες με έλλειμμα άνω του 3% του ΑΕΠ......
Σ.Σ. Ο κάθε πικραμένος κάνει βαρύγδουπα σχόλια για την Οικονομία. Ολοι είναι οικονομολόγοι. Αλλά πότε είχε αξιοπιστία ο ελληνικός τύπος για να έχει και τώρα? Καλύτερος ο Σόμπολος πού μιλάει γιά κοτόσουπες. Τουλάχιστον γελάμε και λίγο.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Σταματήστε να στοχοποιείτε την ελληνική οικονομία», δήλωσε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ευρωζώνης, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παίρνοντας σαφέστατη θέση υπέρ της χώρας μας στο μπαράζ των δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου περί ύπαρξης κινδύνου αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που εμφανίζει υπερβολικό έλλειμμα και δεν είναι σωστό να την εμφανίζουμε ως το πλέον προβληματικό κράτος μέλος δίνοντας την εικόνα ότι η χώρα αυτή απομακρύνεται από την ευρωζώνη, ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τύχει της ίδιας αντιμετώπισης που θα έχουν όλα οι χώρες με έλλειμμα άνω του 3% του ΑΕΠ.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν κατά τη διάρκεια της συζήτησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ζητηθεί η συνδρομή του ΔΝΤ για χώρες που εμφανίζουν σημαντικά δημοσιονομικά προβλήματα, ο κ. Γιούνκερ απάντησε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση και δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ο πρόεδρος της ευρωζώνης επανέλαβε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας θα εφαρμοστεί πιστά, αλλά και με την ελαστικότητα που αυτό προβλέπει για περιόδους μεγάλης κρίσης, ενώ επισήμανε την ανάγκη τήρησης του στόχου εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος, κ. Χοακίν Αλμούνια, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, την χαρακτήρισε «πολύ καλή», προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ελληνας υπουργός συμφωνούν πλήρως με τη χρησιμότητα του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο εξασφαλίζει τη δημοσιονομική εξυγίανση, που είναι απολύτως απαραίτητη για την αύξηση της αξιοπιστίας της οικονομίας στις διεθνείς αγορές.

Ο Ισπανός επίτροπος, αναφερόμενος στην αύξηση των σπρεντ δανεισμού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, άσκησε δριμύτατη κριτική στον τρόπο λειτουργίας των διεθνών οίκων βαθμολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των κρατών μελών. Εάν αυτοί οι κύριοι βρίσκονταν στην αποψινή συνεδρίαση και έβλεπαν το δημοσιονομικό πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η ευρωζώνη, τότε τα σπρεντ θα ήταν πολύ μικρότερα απ’ ό,τι σήμερα, ανέφερε με έμφαση ο κ. Αλμούνια.

Ομως δεν μπήκε μόνο η Ελλάδα στο στόχαστρο του Τύπου. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των «Guardian» και «Times» που εστιάζουν περισσότερο στις ζοφερές προβλέψεις της Κομισιόν για τη βρετανική οικονομία.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=70957
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ειναι ξεφτυλισμενα ,απλα ειναι καθηκια,που εχουν ασχετους αδιαβαστους και ανερματιστους δημοσιγραφους,ενας αποπ αυτους στο βοθροκαναλο της παργματικοτητας ρωτουσε να του πουν αν η ελληνικη οικονομια κερδισε ή εχασε απο την εισοδο της στην ΟΝΕ?τοσο πιθηκος ειναι.