Νίκος Χαλικόπουλος: Πολυεκατομμυριούχος, ροκάς, αστροναύτης καί άλλα τρελά. Οι γονείς του μετανάστες από τήν Πελοπόννησο.


......Εκτός από φανατικός οπαδός της περιπέτειας, σιγά σιγά αναδείχθηκε και σε έναν πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία, γεγονός που του δίνει την ευχέρεια να κάνει πράξη όσα ονειρεύεται. Το 2001 ίδρυσε το Οικονομικό Ιδρυμα Ελευθερίας, ενώ δημιούργησε μια ειδική «ομάδα νοημοσύνης επιχειρήσεων».
Για τη δημιουργία και την επιτυχημένη πορεία της ομάδας εκπαίδευσε 200.000 άτομα. Στα είκοσί του άρχισε να ασχολείται και να επενδύει στο χρηματιστήριο. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει, αφού μέχρι στιγμής έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, στην Ασία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Ισραήλ, στη Ρωσία και στην Καραϊβική....
....Οι γονείς του, Κωνσταντίνος Χαλικόπουλος και Διονυσία Αντωνοπούλου, μετανάστευσαν το 1959 από την Πελοπόννησο, με κοινό στόχο μια καλύτερη ζωή.
«Ο πατέρας μου ήταν ένας παράξενος χαρακτήρας, πραγματικά ένα αίνιγμα. Γεννήθηκε στο χωριό Χώρα της Μεσσηνίας. Στην ηλικία των 18 ετών άρχισε να ζει ως νομάδας, μέχρι τα 22 του οπότε κατετάγη στον ελληνικό στρατό. Μεγάλωσε σκληρά και η μουσική ήταν η μόνη του φίλη.
Ως έφηβος είχε μάθει να παίζει μπουζούκι και να δουλεύει σε μαγαζιά στη Μεσσηνία και στην Αθήνα. Εν συνεχεία μετακόμισε στην Αθήνα, όπως πολλοί Ελληνες, με την ελπίδα ότι θα του δοθούν οι ευκαιρίες......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Αστροναύτης, ροκ σταρ του Χόλιγουντ, πιλότος μαχητικού, ορειβάτης, δύτης, συγγραφέας... Ο Νίκος Χαλικόπουλος στα 39 του χρόνια έχει καταφέρει να πετύχει 8 από τους δέκα στόχους που είχε βάλει όταν ήταν παιδίΜέχρι σήμερα έχει καταφέρει να... γευματίσει στο κουφάρι του Τιτανικού, να αναρριχηθεί στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου, να κοιμηθεί μέσα στην πυραμίδα της Γκίζας, ενώ είναι ο πρώτος διαπιστευμένος Ελληνοαυστραλός αστροναύτης. Οι φωτογραφίες της Γης που έχει τραβήξει από το Διάστημα είναι από την προσωπική περιουσία του, αυτές που τον κάνουν περισσότερο περήφανο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, εκεί όπου απέκτησε τη.. συντομογραφία του ονόματός του: Νικ Χαλίκ. Από τα γυμνασιακά του χρόνια ξεκίνησε την προσπάθεια επίτευξης των στόχων του.
«Νιώθω περήφανος»
«Λατρεύω τη ζωή, τις περιπέτειες, τους πολιτισμούς, τα ταξίδια. Είμαι ανύπαντρος, δεν έχω παιδιά, οπότε μπορώ να ταξιδεύω συνέχεια και να κάνω τη ζωή μου μια περιπέτεια. Οταν ήμουν 8 ετών έβαλα δέκα στόχους. Από αυτούς οι οκτώ έχουν επιτευχθεί. Τα μόνα πράγματα που μου μένουν είναι να μείνω στο Διάστημα και να πατήσω στο φεγγάρι», λέει στο «Εθνος της Κυριακής».
«Νιώθω περήφανος που είμαι ο πρώτος διαπιστευμένος Ελληνοαυστραλός αστροναύτης, καθώς και ο πρώτος αλλοδαπός από το 1934, που κοιμήθηκα μέσα στη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας. Για μένα, πάντως, το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι κατάφερα να γίνω αστροναύτης».
Ο Νικ Χαλίκ έχει καταφέρει ήδη να κάνει τη ζωή του μια «συναρπαστική περιπέτεια». Τα επιτεύγματά του έγιναν κιόλας θρύλος στην «πέμπτη ήπειρο», ενώ το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Τhe thrillionaire» έχει γίνει μπεστ σέλερ.
Ο Νίκος Χαλικόπουλος σπούδασε στην Αυστραλία, αν και από την ηλικία των 14 άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της επιχειρηματικής του ικανότητας. Ιδρυσε ένα μουσικό σχολείο και έβαλε δασκάλους μουσικής να εργάζονται γι αυτόν.
Στην ηλικία των 17 μετακόμισε στην Καλιφόρνια με 30.000 δολάρια που εξοικονόμησε από το μουσικό σχολείο. Στην Καλιφόρνια άρχισε να γράφει και να ερμηνεύει ροκ μουσική. Εχοντας γράψει πολλά τραγούδια, έκανε επί δώδεκα χρόνια περιοδείες, ενώ συνεργάστηκε μαζί με μεγαθήρια της ροκ σκηνής, όπως τους «Deep Ρurple» και τον Bon Jovi.
Εκτός από φανατικός οπαδός της περιπέτειας, σιγά σιγά αναδείχθηκε και σε έναν πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία, γεγονός που του δίνει την ευχέρεια να κάνει πράξη όσα ονειρεύεται. Το 2001 ίδρυσε το Οικονομικό Ιδρυμα Ελευθερίας, ενώ δημιούργησε μια ειδική «ομάδα νοημοσύνης επιχειρήσεων».
Για τη δημιουργία και την επιτυχημένη πορεία της ομάδας εκπαίδευσε 200.000 άτομα. Στα είκοσί του άρχισε να ασχολείται και να επενδύει στο χρηματιστήριο. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει, αφού μέχρι στιγμής έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, στην Ασία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Ισραήλ, στη Ρωσία και στην Καραϊβική.
Ο Νίκος Χαλικόπουλος δηλώνει λάτρης της φύσης και δεινός ορειβάτης. «Μου έχουν μείνει μόνο τρεις κορυφές για να είμαι και εγώ ένας από τους 198 ανθρώπους στην Ιστορία που έχουν αναρριχηθεί στις επτά ψηλότερες κορυφές στον κόσμο», μας λέει. « Η επόμενη ανάβαση που έχω επιλέξει θα είναι στο Εβερεστ και πιστεύω να καταφέρω και τις άλλες δύο, στην Αλάσκα και στη δυτική Παπούα».
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ
Από τη Μεσσηνία οι γονείς του το 1959 μετανάστευσαν στην Αυστραλία
Ο Νίκος Χαλικόπουλος γεννήθηκε στην Αυστραλία, όπου ζει και σήμερα. Οι γονείς του, Κωνσταντίνος Χαλικόπουλος και Διονυσία Αντωνοπούλου, μετανάστευσαν το 1959 από την Πελοπόννησο, με κοινό στόχο μια καλύτερη ζωή.
«Ο πατέρας μου ήταν ένας παράξενος χαρακτήρας, πραγματικά ένα αίνιγμα. Γεννήθηκε στο χωριό Χώρα της Μεσσηνίας. Στην ηλικία των 18 ετών άρχισε να ζει ως νομάδας, μέχρι τα 22 του οπότε κατετάγη στον ελληνικό στρατό. Μεγάλωσε σκληρά και η μουσική ήταν η μόνη του φίλη.
Ως έφηβος είχε μάθει να παίζει μπουζούκι και να δουλεύει σε μαγαζιά στη Μεσσηνία και στην Αθήνα. Εν συνεχεία μετακόμισε στην Αθήνα, όπως πολλοί Ελληνες, με την ελπίδα ότι θα του δοθούν οι ευκαιρίες.
Συνέχισε να ασκεί επαγγελματικά το μπουζούκι αργά τις νύχτες σε ταβέρνες», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Νίκος Χαλικόπουλος. «Οταν μου έλεγε αυτές τις ιστορίες, κουνούσε το κεφάλι και έλεγε ότι οι μουσικοί είναι ο πάτος του βαρελιού στην ελληνική κοινωνία. Ποτέ δεν ήθελε τα παιδιά του να γίνουν μουσικοί. Η Ελλάδα στη δεκαετία του 1950 ήταν γεμάτη φτώχεια. Ο πατέρας μου ήθελε να μεταναστεύσει στην Αμερική ή στον Καναδά, αλλά η μόνη μεταναστευτική δυνατότητα που του δόθηκε ήταν στην Αυστραλία. Εφτασε στη Μελβούρνη στις 7 Ιουλίου του 1959 και το ταξίδι του στην Αυστραλία κράτησε, όπως μου έχει αφηγηθεί, τρεις μήνες.
Τα υπάρχοντά του ήταν μια δερμάτινη βαλίτσα με μερικά ρούχα για να περάσει λίγες μέρες και ένα κόκκινο βιβλίο που το είχε πάντα μαζί του».
Η μητέρα του, Διονυσία Αντωνοπούλου, ζούσε στο χωριό Ραυτόπουλο της Μεσσηνίας και, την εποχή που η φτώχεια είχε λυγίσει πολύ κόσμο, δεν δίστασε να αφήσει την Ελλάδα και να πάει να βρει τον αδερφό της στην Αυστραλία.
«Το 1959 οι γονείς μου γνωρίστηκαν και σε λιγότερο από έναν μήνα παντρεύτηκαν. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι το πρώτο τους σπίτι ήταν λιγότερο από ένα μίλι από το Station Pier της Μελβούρνης. Εκεί όπου τα μεταναστευτικά πλοία έπιαναν λιμάνι και τους είχαν φέρει για πρώτη φορά ως μετανάστες. Είμαι γεννημένος στη Μελβούρνη, έχω άλλα τρία αδέρφια. τον Δημήτρη, τη Γεωργία και τη Βασιλική, και ηλικιακά είμαι ο μικρότερος».
Διαπιστευμένος στο «Γιούρι Γκαγκάριν»
«4 χρόνων είπα στους γονείς μου ότι θα γίνω αστροναύτης»
Ο Νίκος Χαλικόπουλος προετοιμάστηκε τα τελευταία 5 χρόνια στο ρωσικό Κέντρο Προετοιμασίας Κοσμοναυτών «Γιούρι Γκαγκάριν» και ήδη έχει βρεθεί για λίγο... διάστημα στο Διάστημα. «Είμαι πλέον ένας ολοκληρωμένος και διαπιστευμένος αστροναύτης», μας λέει και δείχνει συγκινημένος.
«Το όνειρο να πάω στο Διάστημα έχει ξεκινήσει από την παιδική μου ηλικία. Ημουν τεσσάρων ετών όταν είπα στους γονείς μου ότι θέλω να γίνω αστροναύτης. Δεν φοβάμαι τίποτα στη ζωή. Είμαι πάνω από τη Γη και εξερευνώ το Σύμπαν.
Αναμένω αυτήν την περίοδο την κατανομή αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να ζήσω λίγο καιρό στο Διάστημα».
Ο Νικ είναι λάτρης των ελληνικών νησιών, τα οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο για δύο μήνες, κυρίως τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Τις περισσότερες φορές επισκέπτεται τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Πάρο και τη Ρόδο, ενώ δηλώνει φανατικός οπαδός του ελληνικού παραδοσιακού φαγητού.
Αν και γεννήθηκε στην Αυστραλία, ξέρει να μιλάει και να γράφει στα Ελληνικά, ενώ μεγάλωσε σε ένα αμιγώς ελληνικό παραδοσιακό περιβάλλον. Εξάλλου πολύ συχνά μιλάει με περηφάνια για την Ελλάδα και για τις ομορφιές της.
Ωστόσο, αισθάνεται, όπως μας δηλώνει, δυσαρεστημένος για όλα αυτά που έχουν συμβεί στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. «Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα. Σίγουρα η χώρα έχασε πολύ από τη λάμψη που είχε αποκτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η έλλειψη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των Ελλήνων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί άμεσα».
Αίγυπτος - Βόρειος Ατλαντικός
Μία νύχτα στον τάφο του Φαραώ και... γεύμα στον Τιτανικό
Αρχές του 2005 ήρθε η μεγάλη ευκαιρία. Ζητήθηκε από τον Νικ Χαλίκ να επενδύσει σε καταδύσεις, και συγκεκριμένα στο ναυάγιο του «Τιτανικού». «Τα λεφτά που δαπάνησα για την κατάδυση ήταν όσα κοστίζει η αγορά ενός σπιτιού στο κέντρο της Μελβούρνης.
Βουτήξαμε στον Βόρειο Ατλαντικό τον Ιούλιο, έτσι ώστε οι καιρικές συνθήκες να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες. Αισθάνθηκα κάτι εξωπραγματικό, νόμιζα ότι ήταν ένα ταξίδι στο Διάστημα. Ενιωθα σαν "θαλασσοναύτης". Μπήκαμε στο ρωσικό υποβρύχιο MIR και αφού φορέσαμε ειδικές στολές, κατευθυνθήκαμε προς τον "Τιτανικό". Κυριαρχούσε το απόλυτο σκοτάδι, αλλά τα φώτα του υποβρυχίου μάς έδιναν την εικόνα του».
Το ταξίδι στην Αίγυπτο ήταν από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες. Είχε βάλει στόχο να μείνει μόνος μια νύχτα στη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας και με αντάλλαγμα κάποιες χιλιάδες δολάρια (δεν μας λέει ακριβώς πόσα) για «μπαξίσι», τα κατάφερε.
«Συμφώνησα να με αφήσουν να μείνω, με την προϋπόθεση να μην πω σε κανέναν τα ονόματα των ανθρώπων που με βοήθησαν να κοιμηθώ μέσα στον ιερό τάφο του Φαραώ», μας λέει.
«Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, μια κρύα νύχτα στο Κάιρο, με συνόδευσαν κρυφά στη μεγάλη πυραμίδα. Ξεκλείδωσαν τις πύλες στην κυρία είσοδο της πυραμίδας και γρήγορα μπήκα μέσα. Εκεί κοιμήθηκα στον τάφο του βασιλιά. Μόλις οι πόρτες έκλεισαν, ήμουν ολομόναχος μέσα στο σκοτάδι. Η πυραμίδα της Γκίζας ήταν για ένα βράδυ η κατοικία μου».
Η ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ
Ορειβάτης, μουσικός, πιλότος αλλά και πετυχημένος επιχειρηματίας
Αναρρίχηση στα 6.962 μ.
«Σέβομαι τα βουνά και τη φύση», μας λέει, και με αυτό τον «οδηγό» έχει αναρριχηθεί στις υψηλότερες κορυφές». Στο Κιλιμάντζαρο (5.896 μέτρα), στη ρωσική κορυφή Ελμπρούζ (5.645 μέτρα), στην κορυφή Βίνσον της Ανταρκτικής (4.897 μέτρα) και στην Ακοκάνγκουα των Ανδεων (6.962 μέτρα).
Με Bon Jovi και Deep Ρurple
Στο Χόλιγουντ, μαζί με αστέρες της ροκ μουσικής, πάνω στη σκηνή ο Νίκος Χαλικόπουλος ερμηνεύει ροκ κομμάτια.
Πιλότος σε μαχητικά
Αγαπημένη του συνήθεια είναι να πιλοτάρει μαχητικά αεροσκάφη. Εδώ πριν από την επιβίβασή του στο αεροσκάφος της παλαιάς στρατιωτικής βάσης «Γιούρι Γκαγκάριν».
Εκπαιδεύει συνεργάτες
Επιτυχημένος «μπίζνεσμαν», έχοντας πολλές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, εκπαιδεύει τους νέους συνεργάτες του στην εταιρεία του FFI.
Θοδωρής Βγένης
vgenis@pegasus.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=12128&subid=2&tag=8784&pubid=2256829