Στήν Ελλάδα οι "κανονικοί" αγρότες είναι 300.000. Ομως τίς επιδοτήσεις τίς παντελονιάζουν 900.000 άτομα συνολικά. Θαύμα!!!


Είναι δυνατόν σήμερα να υπάρχουν 900.000 αγρότες; Κι όμως, με βάση τα στοιχεία που επεξεργάζεται το ΤΑΧΙS, τόσοι είναι οι φορολογούμενοι στη χώρα μας που δηλώνουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα ετησίως. Κι εννοείται ότι όλοι αυτοί απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη «ιδιότητα», σε βάρος των πραγματικά και κατ’ επάγγελμα αγροτών. Οι τελευταίοι υπολογίζονται σε περίπου 300.000. Ομως, επειδή «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις», μοιράζονται τις κοινοτικές επιδοτήσεις, τις κρατικές επιχορηγήσεις και τις κάθε είδους αποζημιώσεις με όποιον δημόσιο υπάλληλο ή ελεύθερο επαγγελματία τυγχάνει να έχει κάποιας μορφής έμμεση ή άμεση εμπλοκή με τον αγροτικό τομέα, λόγω… καταγωγής. Και εύλογα γεννάται το ερώτημα:....
Σ.Σ, Οποιος έχει την παραμικρή άμεση επαφή με αυτή την ιστορία καταλαβαίνει τί γίνεται. Αμεση όμως, όχι να τα ακούς απο την τηλεόραση. Τό πώς μοιράζονται οι επιδοτήσεις πώς γράφονται τα στρέμματα κλπ. Αν οι άνθρωποι τών πόλεων ήξεραν τί παίζει θα τούς έφευγε το κλαπέτο...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Είναι δυνατόν σήμερα να υπάρχουν 900.000 αγρότες; Κι όμως, με βάση τα στοιχεία που επεξεργάζεται το ΤΑΧΙS, τόσοι είναι οι φορολογούμενοι στη χώρα μας που δηλώνουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα ετησίως. Κι εννοείται ότι όλοι αυτοί απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη «ιδιότητα», σε βάρος των πραγματικά και κατ’ επάγγελμα αγροτών. Οι τελευταίοι υπολογίζονται σε περίπου 300.000. Ομως, επειδή «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις», μοιράζονται τις κοινοτικές επιδοτήσεις, τις κρατικές επιχορηγήσεις και τις κάθε είδους αποζημιώσεις με όποιον δημόσιο υπάλληλο ή ελεύθερο επαγγελματία τυγχάνει να έχει κάποιας μορφής έμμεση ή άμεση εμπλοκή με τον αγροτικό τομέα, λόγω… καταγωγής. Και εύλογα γεννάται το ερώτημα:

Δεν θα έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει και στη χώρα μας το αυτονόητο, δηλαδή ένα «ξεκαθάρισμα» των πραγματικά αγροτών από τους… κατά φαντασία; Ετσι ώστε οι πρώτοι να είναι οι μοναδικοί αποδέκτες των κάθε είδους ενισχύσεων, οι οποίες κατ’ αυτόν τον τρόπο θα τριπλασιαστούν; Και δεν θα έπρεπε κάποια στιγμή να πάρει σάρκα και οστά το περίφημο μητρώο αγροτών, το οποίο εξαγγέλλεται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 αλλά - παραδόξως πώς- ποτέ δεν υλοποιείται; Γιατί όμως οι κατά καιρούς κυβερνήσεις της τελευταίας 15ετίας, μολονότι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα θέσπισης ενός τέτοιου μητρώου, που θα ξεχώριζε την ήρα από το στάρι, δεν κάνουν το αποφασιστικό βήμα; Και το χειρότερο; Γιατί οι ίδιοι οι αγρότες δεν πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, αφού θα είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον τους;

Μήπως επειδή σχεδόν κάθε αγροτική οικογένεια έχει ένα μέλος το οποίο είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης κι άλλα δύο-τρία τα οποία απλώς δηλώνουν «αγρότες», αλλά στην πραγματικότητα ασκούν άλλες δραστηριότητες εισπράττοντας τις επιδοτήσεις; Κι αν ναι, ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η στρεβλή κατάσταση; Οι εποχές των κοινοτικών πόρων, που μοιράζονταν αφειδώς, τελειώνουν. Καιρός είναι οι εναπομείνασες ενισχύσεις να κατευθύνονται προς το εισόδημα αυτών που έχουν πραγματικά σχέση με τη γη. Οσοι κι αν είναιhttp://blogs.e-tipos.com/index/entry/ενα_πρόβλημα_με_μητρώο
Ο χρήστης Ermis είπε…
Πεντε χρόνια,υποτίθεται οτι θα ηταν στις Βρυξέλλες,μέχρι να λύση το Αγροτικό Πρόβλημα(Κατερίνη 2004)!
Εκανε ομως πέντε χρόνια για να καταλάβη το δημόσιο χρέος!Κουράγιο..σε δέκα χρόνια θα καταλάβη οτι κάποτε κυβερνούσε την Πατρίδα μας!Εερε..τι σου κάνη αυτό το play stasion!
O μαλ@κ@ς λαός θα πληρώνη τα δάνεια!
Δέν εχει την στοιχειώδη,απλή, ενός παιδιού του δημοτικού,λογική για να ξεχωρίση τους αγρότες απο τους Κολωνακιώτες!Εαν πάλι μπορει και δεν το κάνη ειναι δις επικίνδυνος!
Ο χρήστης Ermis είπε…
"Κοίτα ποιός μιλάει"
(Pressmme).Για οποιον ξεχνά!
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
ΓΡΑΨΕ ΚΩΣΤΑ!

ΓΡΑΨΕ ΚΩΣΤΑ!

ΓΡΑΨΕ ΚΩΣΤΑ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτά τα χαζά πασόκια συνεχίζουν να έχουν την κασέτα στον εγκεφαλο.
Ερμή, τί να σου πεί κανείς, τείνεις να εξελιχθείς πιό ανεγκέφαλος από τον αρχηγό σου (και αυτό λέει πολλλά).
Ξέρεις πόσο κάνει 8-3; Να σου πώ εγώ, κάνει 5. (8% ήταν το έλλειμμα το 2004 και 3% είναι τώρα).
Να το δούμε σε λεφτά τώρα.
Ξέρεις πόσο είναι το 5% του 250 δισ ευρώ;
Να σου πώ εγώ, είναι 12,5 δισ ευρώ.
Δηλαδή η Ν.Δ. που τόσο εύκολα κατηγορείς μείωσε τις δημόσιες σπατάλες πάνω από 12 δισ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
Για να καταλάβεις τα μεγέθη, το ετήσιο κέρδος του νοικοκυρέματος που κατάφερε ο Αλογοσκούφης (που όλοι τόσο εύκολα βρίζουμε, είπαμε δρυός πεσούσης ...) είναι ΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
Άντε λοιπόν να κουρεύεσαι αμόρφωτε βλαμμένε πρασινοφρουρέ που περιφέρεις την πράσινη κασέτα από blog σε blog, αναπαράγοντας τις ανευθυνότητες που κουβαλάει όλη η σαθρή ιδεολογία σου.
Δεν φτάνει που μας χρεώσατε μέχρι το λαιμό και δεν μπορούμε να ανασάνουμε από τους τόκους, τώρα κατηγορείτε τη Ν.Δ. που δεν κάνει κοινωνική πολιτική.
Με τί να την κάνει την κοινωνική πολιτική βρε κερατάδες, με χρέη;
ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ.
Θρασείς, αμετροεπείς και ανεύθυνοι.
Έως εκεί, δεν αξίζει να ασχολούμαστε περισσότερο με πνευματικές ακαθαρσίες.
Ο χρήστης Ermis είπε…
Μράβο!!Με τέτοια αριθμητική,,ησυχασα!!Θεέ μου,τοσο μαλ@κι@σμενη αριθμητική μου μάθεναν τόσα χρόνια!
2004 Δημόσιο χρέος 169 δις(greece profil 2004)ελειμμα 7% με στρατιωτικές δαπανες 4,2%!
2008 estim. 284 δις... 115 pls/5=23 δις ετησίως!
Αυξηση ΑΕΠ 2006(με το εισόδημα απο τις πόρνες!!!!!!)κατα 8,9% !
2008 ελειμμα est. 3,9%(wfo)χωρίς τις στρατιωτικές δαπάνες!
Πόσο μας κάνουν αν προσθέσουμε και τα 10 δις που θα εξοικονομούσε απο τις δήθεν δημόσιες σπατάλες ετησίως?Ο ευρών κερδίζει μια golden θέση σε δημόσια υπηρεσία της αρεσκείας του ή μία αδεια αναψυκτηρίου με Ινδούς ανασφάλιστους δούλους με κύριο μέλημά τους να καθαρίζουν τους πνευματικά καθαρούς οπαδούς(σας θυμίζουν τιποτα τα περί "καθαρότητος"?) της νδ!
Αν απαντήσετε και στο ερώτημα:
Γιατί ο Κωστάκης ξήλωσε τον επιτυχημένο!Αλογοσκούφη ...εεε..τότε εισαστε αξιο πνευματικό τέκνο και κερδίζετε την θέση του Αθανασόπουλου στην ΔΕΗ γιατι το "φώς" σας δεν πρέπη να πάη χαμένο!!!!