Ρεβεγιόν με το μαγιό στην καρδιά της Πίνδου, θερμαινόμενη πισίνα καί ζεστασιά στό τζάκι μέ θέα τα χιονισμένα έλατα.




Ρεβεγιόν με το μαγιό στην καρδιά της Πίνδου, απλωτές στη θερμαινόμενη πισίνα με θέα τα ρόμπολα και τζακούζι με φόντο χιονοστόλιστα έλατα. Τα spa ξενοδοχείων σε χειμερινά θέρετρα ανά την Ελλάδα ξεφυτρώνουν σαν τα άγρια μανιτάρια μέσα στο δάσος. Θα τα βρείτε παντού στα ορεινά resorts: αρωματοθεραπεία στη δασωμένη αγκαλιά του Παρνασσού, υδρομασάζ στο Πήλιο, χαμάμ στο Βελούχι, σοκολατοθεραπεία στη σκιά του Καϊμακτσαλάν, σάουνα με θέα τον Ολυμπο, ευεξία με φόντο τους Πύργους της Αστράκας, après ski χαλάρωση σε θερμαινόμενα ανάκλιντρα μετά τις κατεβασιές στα 3-5 Πηγάδια.
Οσοι τα έχουν δοκιμάσει μιλούν με ενθουσιασμό για την εμπειρία «να κολυμπάς χαλαρά στην πισίνα μέσα στο καταχείμωνο και να χαζεύεις γύρω γύρω από την τζαμαρία τις νιφάδες του χιονιού σε τρελό χορό ανάμεσα στα έλατα»......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ρεβεγιόν με το μαγιό στην καρδιά της Πίνδου, απλωτές στη θερμαινόμενη πισίνα με θέα τα ρόμπολα και τζακούζι με φόντο χιονοστόλιστα έλατα. Τα spa ξενοδοχείων σε χειμερινά θέρετρα ανά την Ελλάδα ξεφυτρώνουν σαν τα άγρια μανιτάρια μέσα στο δάσος. Θα τα βρείτε παντού στα ορεινά resorts: αρωματοθεραπεία στη δασωμένη αγκαλιά του Παρνασσού, υδρομασάζ στο Πήλιο, χαμάμ στο Βελούχι, σοκολατοθεραπεία στη σκιά του Καϊμακτσαλάν, σάουνα με θέα τον Ολυμπο, ευεξία με φόντο τους Πύργους της Αστράκας, après ski χαλάρωση σε θερμαινόμενα ανάκλιντρα μετά τις κατεβασιές στα 3-5 Πηγάδια.

Οσοι τα έχουν δοκιμάσει μιλούν με ενθουσιασμό για την εμπειρία «να κολυμπάς χαλαρά στην πισίνα μέσα στο καταχείμωνο και να χαζεύεις γύρω γύρω από την τζαμαρία τις νιφάδες του χιονιού σε τρελό χορό ανάμεσα στα έλατα».

Ταξιδιωτική τάση που παραπέμπει σε αντίστοιχα σκηνικά στους Δολομίτες, στην Αυστρία ή το Ασπεν και χειμερινό «σπορ» αναμφίβολα για γεμάτα πορτοφόλια, τα ορεινά spa της χώρας φαίνεται πως έχουν «ρεύμα» τα τελευταία χρόνια.

«Μαγνήτης για τους ταξιδιώτες αλλά και πηγή κέρδους αποτελεί το spa για το ξενοδοχείο που διαθέτει ένα τέτοιο κέντρο στις εγκαταστάσεις του», σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την εταιρία PKF Hospitality στις ΗΠΑ, ενώ η Διεθνής Ενωση Spa (ΙSPA) καταγράφει θεαματική ανάπτυξη κατά 8-10% στις υπηρεσίες υγείας και ευεξίας (spa) στα ξενοδοχεία.

«Το ποσοστό των πελατών που θα έρθουν στο ξενοδοχείο επειδή διαθέτει spa είναι μικρό, ένα 10-15%, αλλά το spa ανεβάζει το prestige του ξενοδοχείου, προσδίδει αίγλη», μας λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδόχων του Νομού Γρεβενών, Αθανάσιος Πετρέντζιος. Βρισκόμαστε στην αγκαλιά της Πίνδου, περιτριγυρισμένοι από τους γρανιτένιους όγκους του Ορλιακα και της Βασιλίτσας, στα 1.240 μέτρα υψόμετρο στο χωριό Λάβδα.

Στο ξενοδοχείο «Pindos Palace», ιδιοκτησίας του, σύντομα θα προστεθεί ένα πλήρες spa, καθώς «όσο πιο πολλές παροχές έχει ένα ξενοδοχείο τόσο ανεβαίνουν το ίδιο και η περιοχή». Προς το παρόν, νέα παιδιά, παρέες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι όχι μόνο κλείνουν με ραντεβού το υδρομασάζ έως 5 ατόμων μέχρι αργά τη νύχτα, διαθέσιμο με την ώρα όλο το 24ωρο, ενώ τα περισσότερα δωμάτια, ακόμα κι οι σοφίτες, διαθέτουν τζακούζι για παιχνίδια του νερού με θέα το δάσος.
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά όχι με κοστούμια και τουαλέτες, αλλά με τα μπικίνι και τα μπουρνούζια δίπλα στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα ετοιμάζονται να κάνουν οι θαμώνες του «Escape hotel Βάλια Νόστρα» στη Σμίξη, «party με τα μαγιό στην αλλαγή του χρόνου, ειδικά αν χορεύει έξω το χιόνι», μας λέει ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Κώστας Τσενεκίδης. «Φαντάζεσαι έξω να έχει -20 βαθμούς Κελσίου κι εσύ να μουλιάζεις στην πισίνα στους 28 βαθμούς;».

Μετά τα σλάλομ στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, την τζιπάδα στη Βάλια Κάλντα ή τη βόλτα τους εκεί ψηλά στη Σαμαρίνα, τα κουρασμένα παλικάρια της πόλης έρχονται να ξεμουδιάσουν τους πονεμένους τους μυς και να κάνουν delete στις έγνοιες βουτώντας στο ζεστό νερό. Πέρα από την τζαμαρία, η ομίχλη σαν να παίζει κρυφτό με τα μαύρα πεύκα και τα ρόμπολα, συγχρονισμένη -λες-με τη χαλαρωτική μουσική lounge που παίζουν διακριτικά τα μεγάφωνα.

Στο ζεν περιβάλλον της αίθουσας μασάζ με τα αναμμένα κεριά, τα μπιμπελό ελέφαντα και Βούδα, άνδρες και γυναίκες παραδίδονται σε επιδέξια χέρια για après ski τάι και σιάτσου όχι σε κάποιο spa resort της Απω Ανατολής, αλλά ανάμεσα στους εθνικούς δρυμούς της Βάλια Κάλντα και του Βίκου, στις παρυφές της Βασιλίτσας. «Ο κόσμος ταξιδεύει, βλέπει παροχές στα ξενοδοχεία του εξωτερικού και τα ζητάει κι εδώ. Οσο πιο πολλά facilities προσφέρει ένα κατάλυμα τόσο καλύτερα», προσθέτει ο κ. Τσενεκίδης.

Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Σμίξη, στη θέση Πανόραμα το ξενοδοχείο «Vasilitsa Resort» λειτουργεί με εγκαταστάσεις spa εξαρχής, κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, χαμάμ, χώρο μασάζ για μια περιποίηση προσώπου «χρυσό πέπλο» μετά την εκδρομή στο σπήλαιο και το γεφύρι της Πορτίτσας. «Ο πελάτης το πρωί θα ανέβει στις πίστες της Βασιλίτσας, το σκι γυμνάζει όλους τους μυς. Οταν γυρίσει το απόγευμα, θέλει να χαλαρώσει, οι γυναίκες θα κάνουν μια περιποίηση, το δέρμα ξεραίνεται από τις θερμοκρασίες στο μηδέν», μας λέει ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Νίκος Παγιαλάκης.

«Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, ο άνθρωπος πρέπει να εκμεταλλεύεται τη σύγχρονη τεχνολογία για τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης. Οι παροχές ευεξίας», προσθέτει, «λειτουργούν ως μαγνήτης για να έρθει ο κόσμος. Δεν θα έλεγα ότι είναι ξενόφερτη τάση. Δεν υπήρχαν χαμάμ από παλιά στην Ελλάδα; Θυμάμαι που ανέβαινα στις Σέρρες για ατμόλουτρα στο βυζαντινό χαμάμ στο Αγκιστρο».
Χαλαρωτικό μασάζ με έλαια λεβάντας, γιασεμί και τζίντζερ, αποτοξίνωση με λάσπη Αυστρίας, λουτρό με φύκια περιμένουν τους ταξιδιώτες στο spa του βραβευμένου ξενοδοχείου βουνού Montana στην Ευρυτανία, για χαλάρωση κι ευεξία μετά τις βόλτες στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Τυμφρηστού.

«Το spa είναι άλλη μια υπηρεσία για τον πελάτη. Δεν έρχονται οι πελάτες αποκλειστικά για spa, αλλά για να χαρούν το βουνό, να κάνουν τις εκδρομές τους και, μετά τον περίπατο στη φύση, θα γεμίσουν το χρόνο τους με τις υπηρεσίες και τις παροχές του ξενοδοχείου, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και το spa», μας λέει ο διευθυντής του ξενοδοχείου Χρήστος Κατσαντώνης. «Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσεις έναν οργανωμένο χώρο για να εξυπηρετήσεις τον πελάτη -όπως σε εμάς λειτουργεί ανεξάρτητο spa 300 τ.μ. πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό- κι όχι απλά να προσθέσεις στο ξενοδοχείο σου μια πισίνα ή ένα τζακούζι επειδή το spa είναι μόδα».

Κέντρα ευεξίας στο βουνό
Είναι μερικά από τα καταλύματα της ορεινής Ελλάδας που διαθέτουν spa, αλλά δεν είναι τα μόνα. Eνδεικτικά, αν είστε φαν του «σπορ», φορέστε μπουρνούζι και μαγιό και κάντε κλικ στα:
▪ «Voras Resort Hotel & Spa» (www.vorasresort.com/), Καϊμακτσαλάν Πέλλας.
▪ «Αristi Mountain Resort» (www.aristi.gr/), Αρίστη, δυτικό Ζαγόρι.
▪ «Santa Marina Arachova Resort & Spa» (www.santa-marina.gr/), Αράχωβα.
▪ «Vaela Pallas Cultural Resort & Spa» (www.vaelapallas.com/), Παλαιό Ελατοχώρι Πιερίας.
▪ «Boutique Hotel Skamnos» (www.skamnos.com/), Παρνασσός.
▪ «Germa Chalet & Spa» (www.germa.gr/), Μεταμόρφωση Νάουσας, Βέρμιο Ημαθίας.
▪ «Portaria Hotel & Spa» (www.portariahotel.gr/), Πορταριά, Πήλιο.
▪ «Avaris Hotel» (www.avarishotel.gr/), Καρπενήσι.

Spa με 1 ευρώ!
Λένε ότι στη ζωή τα καλύτερα πράγματα είναι δωρεάν. Στα Λουτρά Πόζαρ, σε υψόμετρο 390 μ. στην ορεινή Πέλλα, η εμπειρία μιας βουτιάς στα αχνιστά νερά μέσα στο καταχείμωνο, ενώ τριγύρω μπορεί να πέφτει και χιόνι, θα σας κοστίσει μόλις 1 ευρώ. Η ιστορία των ιαματικών νερών στο μακεδονίτικο Λουτράκι (3ο χλμ. από την Εδεσσα) χάνεται στα χρόνια του Μεγαλέξανδρου. Πέντε ιαματικές πηγές αναβλύζουν από την κοίτη του ρέματος του Αγίου Νικολάου, σχηματίζοντας φυσικές λιμνούλες με θερμοκρασία νερού σταθερά στους 37 βαθμούς Κελσίου. Ενώ δηλαδή ο υδράργυρος φλερτάρει με το μηδέν, μπορείτε να απολαύσετε ζεστό μπάνιο στο υπαίθριο φυσικό χαμάμ μέσα σε αχλύ υδρατμών που προκαλεί η διαφορά θερμοκρασίας νερού-αέρα, σε τοπίο γεμάτο πλατανιές. Τα κρύα νερά από πηγές στο Βόρας πέφτουν με ορμή σχηματίζοντας καταρράκτες, θαύμα για τον αυχένα σας, (www.loutrapozar.com/).http://www.e-tipos.com/newsitem?id=66683