Τό ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι θα κερδίσει ψήφους από τα επεισόδια πού έγιναν μέ αφορμή τήν τραγωδία τού 15χρονου Αλέξη....


........Η δεύτερη ήταν η διαβεβαίωση όλων -χωρίς εξαίρεση- των συνομιλητών του ότι κάθε ημέρα που περνάει θα λειτουργεί υπέρ του ΠΑΣΟΚ, καθώς «ο πρωθυπουργός δείχνει για πρώτη φορά μέσα στην πενταετία αδύναμος να σχεδιάσει και να αντιδράσει μπροστά σε μια μείζονα κρίση».
Ετσι, αποφασίστηκε η δήλωση των χαμηλών τόνων, της μη συναίνεσης σε «μια κυβέρνηση που βουλιάζει», του διαχωρισμού της δράσης των μαθητών από τους κουκουλοφόρους και της ανάδειξης της υποχρέωσης της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα ομαλά σε εκλογές. Ενδεικτική ήταν η χθεσινή παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή, όπου εμφάνισε τον πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων. Κάπως έτσι, προκάλεσε και το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ κ. Ροντούλη «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ante portas…» μέσα σε κλίμα έντονων αντιδράσεων των (λιγοστών εκείνη την ώρα) βουλευτών της Ν.Δ........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Το ΠΑΣΟΚ περιμένει…
Στη Χαρ. Τρικούπη πιστεύουν ότι τα γεγονότα φθείρουν την κυβέρνηση και
Πέμπτη, 11.12.08


Εκκληση για ευθύνη και αυτοσυγκράτηση και τέλος στη βία απηύθυνε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα του Διεθνούς Φόρουμ για την Ανάπτυξη των ΜΜΕ, που έγινε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συνεχίζοντας την τακτική των χαμηλών τόνων.

Κάλεσε περίπου εκατόν πενήντα δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, φεύγοντας πίσω στις χώρες τους να μεταφέρουν όχι μόνο την εικόνα του θανάτου, της απαράδεκτης βίας και της αλαζονείας της εξουσίας αλλά και «τη βούληση του ελληνικού λαού για ένα κράτος δημοκρατίας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και ευημερίας» και δήλωσε έτοιμος για αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης, με εγγυήσεις για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ αλλά και τη διάκριση των εξουσιών.

Την ίδια ώρα, αντικείμενο έντονης κριτικής από τον εκπρόσωπο Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υπεύθυνο για την Ανάπτυξη Μ. Χρυσοχοΐδη έγιναν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Χαρακτήρισαν την αποζημίωση των πληγέντων αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και πολύ κατώτερη της πραγματικής ζημιάς που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι -εκτός από τις ζημιές στα καταστήματα- «δεν ασχολείται με τη ζημιά που έχει γίνει στην κοινωνία». Σε αυτό το μήκος κύματος, η κυρία Διαμαντοπούλου χθες από το βήμα της Βουλής είπε σε τόνους και αυτοκριτικής: «Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τη βία που βλέπουμε να εκφράζεται από τους νέους ανθρώπους με απροκάλυπτο και απίστευτο τρόπο». Εκανε λόγο για «σύστημα» και όχι κίνημα ανθρώπων που χρησιμοποιεί με απόλυτο τρόπο τη βία και με πρωτοφανή γεγονότα διαλύει την κοινωνική συνοχή, αλλά και μια κυβέρνηση που δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται το βάθος του προβλήματος. Πρόβλημα που ανέδειξε και ο Χ. Καστανίδης χρεώνοντας τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών με «σχέδιο ή ανικανότητα» από τη στιγμή που 150 κουκουλοφόροι συνέχιζαν να «τα σπάνε» χθες στην Αθήνα, όταν την ίδια ώρα εξελίσσονταν ειρηνικά οι διασφαλισμένες συγκεντρώσεις των εργαζομένων.

Δύο βασικές εκτιμήσεις είχε στα χέρια του ο Γ. Παπανδρέου από τις συσκέψεις που έκανε με τους συνεργάτες του στο Καστρί, πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η μία ήταν ότι, μέσα στο χάος που επικρατεί εδώ και τέσσερις ημέρες, ένα επιτακτικό αίτημα για πρόωρες εκλογές θα φάνταζε «εκτός κλίματος». Η δεύτερη ήταν η διαβεβαίωση όλων -χωρίς εξαίρεση- των συνομιλητών του ότι κάθε ημέρα που περνάει θα λειτουργεί υπέρ του ΠΑΣΟΚ, καθώς «ο πρωθυπουργός δείχνει για πρώτη φορά μέσα στην πενταετία αδύναμος να σχεδιάσει και να αντιδράσει μπροστά σε μια μείζονα κρίση».

Ετσι, αποφασίστηκε η δήλωση των χαμηλών τόνων, της μη συναίνεσης σε «μια κυβέρνηση που βουλιάζει», του διαχωρισμού της δράσης των μαθητών από τους κουκουλοφόρους και της ανάδειξης της υποχρέωσης της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα ομαλά σε εκλογές. Ενδεικτική ήταν η χθεσινή παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή, όπου εμφάνισε τον πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων. Κάπως έτσι, προκάλεσε και το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ κ. Ροντούλη «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ante portas…» μέσα σε κλίμα έντονων αντιδράσεων των (λιγοστών εκείνη την ώρα) βουλευτών της Ν.Δ.

Παυλόπουλος: Πολιτικά ανεύθυνο το ΠΑΣΟΚ

Για πολιτική ανυπαρξία και ανευθυνότητα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ο υπ. Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τις επικριτικές δηλώσεις που έκαναν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο υπ. Εσωτερικών από προχθές έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα απέναντι στα πολιτικά κόμματα που ασκούν αντιπολίτευση χωρίς να παίρνουν συγκεκριμένη θέση επί του προβλήματος. Είναι χαρακτηριστικό το ξέσπασμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών προς το ΠΑΣΟΚ: «Το μόνο θετικό από την ανακοίνωση του πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών είναι η καταδίκη -επιτέλους- της δράσης των κουκουλοφόρων.

Οι λοιπές “αιτιάσεις”», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου, «ανάγονται στη σφαίρα της πολιτικής ανυπαρξίας και της πολιτικής ανευθυνότητας του ΠΑΣΟΚ και δεν αξίζει οποιαδήποτε απάντηση σε αυτές».
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=65193
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι μαζί να διώξουμε τον Καραμανλή και άς έλθει ακόμη και ο απόφοιτος του ΠΙΚΠΑ!

Τι σημασία έχει εάν καταρρέει η παγκόσμια οικονομία και κινδυνεύουμε να μείνουμε όλοι ΑΝΕΡΓΟΙ αν δεν είμαστε προσεκτικοί με τα οικονομικά μας;

Τι σημασία έχει που το Χαζο-γκιόργκο είναι 100% και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ (πχ σχέδιο Ανάν, κλπ) άνθρωπος τον αμερικανών (μαζί με τη Ντορούλα;

Τι σημασία έχει εάν δεν έχει γνώσεις σε ΤΙΠΟΤΕ, ιδιαίτερα στα οικονομικά που μας καίνε αυτή τη στιγμή;

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ, ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.

Η συνταγή είναι του Γιωργάκη είναι ΑΠΛΗ.
............................
ΤΑΞΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΛΕΦΤΑ ΠΡΙΝ τις εκλογές και ΜΕΤΑ θα βρούμε ότι δικαιολογίες θέλουμε.
............................
Αμερικανοί – καναλάρχες – συνδικαλιστές και λοιποί εγκάθετοι, όλοι στον αγώνα ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ - άλλοι για να κονομήσουμε και άλλοι για να γλυτώσουμε τη στενή:

* [ALPHA] Ο γνωστός υπόδικος με ΔΕΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ασφαλιστής Κοντομηνάς της Interamerican πληρώνει ΟΣΟ-ΟΣΟ δεκάδες πάμπλουτους τηλε-ηθοποιούς, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.
* [MEGA-ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο μεγαλύτερος καναλάρχης και φαταούλας Μπόμπολας κάνει ότι μπορεί, θέλει τα 20 δις του Δ’ ΚΠΣ (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ)
* [ΝΕΑ-ΒΗΜΑ] ο Λαμπράκης σπρώχνει και αυτός να μη χάσει διαφημιστική πίτα
* [ΑΝΤ-1] ο Κυριακού με ΕΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ στην πλάτη κάνει ότι μπορεί για την προίκα της μπεμπούλας και τη θέση στη ΔΟΕ.
* [ALTER-EXTRA3] ο Κουρής σε διπλό ταμπλό (για όλα τα ενδεχόμενα)
* [ΧΩΡΑ-ΒΡΑΔΥΝΗ] ο Τράγκας (δεν υπάρχει λέπι) νομίζει ότι θα πουλήσει φύλλα κατηγορώντας τη Ν.Δ. (αυτός πάντα βλάκας ήταν, τώρα θα αλλάξει;)
* [ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ] ο μεγαλο-εφοπλιστής ο Αλαφούζος (τόσο χρήμα έβαλα να μη βγάλω και κάτι τις;) δίνει τα ρέστα του όσο πιό μουλωχτά μπορεί
* [ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο Θέμος Αναστασιάδης προσπαθεί να απεγνωσμένα να γλυτώσει τη στενή (οι ορκωτοί τέλειωσαν τους ελέγχους για τα 5 εκατ. και πάμε για δικογραφία)

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΟ-ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

Ο μυαλωμένος νεοδημοκράτης ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι όλοι αυτοί είναι ένα ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ που θα καταρρεύσει μόλις κάνει την ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ο Καραμανλής.

Ένα απλό ντιμπέιτ (ζωντανό, όχι κονσέρβα) θα δείξει τη διαφορά κλάσης με το Χαζογιώργο, γιαυτό και τον εμφανίζουν μόνο σε στημένη σκηνοθεσία, πχ. αποσπάσματα από ομιλίες. Τώρα τελευταία μάλιστα του μαθαίνουν και Ελληνικά, με έμφαση να μιλάει πολύ αργά.ά.ά.ά…για ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΙ ΤΙΣ ΦΕΥΓΑΛΕΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ.

Όλοι αυτοί όμως λογαριάζουν όμως ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΑΟ!

Πολύ σύντομα, μαζί με τους πάμπλουτους καναλάρχες και τους πρασινοφρουρούς πολιτικούς θα καταρεύσουν και οι προσδοκίες των αμερικανών να χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Βάρδαρους, την Κύπρο στους Τούρκους (σχέδιο Ανάν του Γιωργάκη) και να ματαιώσουν τους Ελληνορωσικούς αγωγούς πετρελαίου.

Τα πράγματα είναι απλά, λίγο υπομονή, ο Καραμανλής ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μας αξίζουν σίγουρα (και χρειαζόμαστε) καλύτερες ηγεσίες αλλά όχι κάποιες που θα κυβερνούν σαν υποχείρια ξένων δυνάμεων, όπως ο Γιωργάκης και η Ντορούλα.
Όπως από το καλό υπάρχει το καλύτερο έτσι και από το κακό υπάρχει το χειρότερο.

Και μη μου πείς ότι άς τους δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξουν τον εαυτό τους, διότι θα θεωρήσω ότι έχεις φιλτράρει τη σκέψη σου, λόγω των προφανών πολιτικών σου προτιμήσεων (δεν σε κατακρίνω, σε κρίνω).

Τόσο ο Γιώργος όσο και η Ντόρα είναι ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, τόσο σε ότι αφορά τις προσωπικές τους δυνατότητες όσο και σε ότι αφορά από πού παίρνουν κατευθυντήριες γραμμές.

Επειδή ξέρω ότι καταλαβαίνεις σταματώ εδώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το μυαλό τους και μιά λίρα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Alh8eia re paidia pios proselave sto dhmosio kai me pies diadikasies to Mpatso Ntah Poy kathgoreite gia thn dolofonia toy 16xronoy?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
στις δημοσκοπησεις το πασοκ προηγειται 5,5 μοναδες,αρα δεν εχει αναγκη να εκμεταλευτει το γεγονος για να κερδισει ψηφους,εκλογες θελει.Η νδ θελει να ανακαμψει ,και προσπαθει να εκμεταλευτει το γεγονος ,να μας πεισει οτι ενηργησε υπευθηνα και αντιμετωπισε τη κριση,και οτι αυτοι που διαδηλωνουν ειναι μονο ταραξιες αναρχικοι.