Μετά τό Ρωσικό άνοιγμα, στρατηγική σχεση καί με την Κίνα. Αντίθετος (εννοείται) ο κ. Παπανδρέου. Ερχονται κι άλλα Βατοπέδια...

απο in.gr
«Η κινεζική διοίκηση που αναλαμβάνει τα ηνία του λιμανιού τον Οκτώβριο του 2009 διαθέτει τα μέσα και την τεχνογνωσία ούτως ώστε να μετατρέψει αμέσως τον Πειραιά σε σύγχρονο διαμεκομιστικό εμπορικό κέντρο της Ευρώπης. Θα δημιουργηθούν δύο σύγχρονες προβλήτες, οι οποίες θα μπορούν να εξυπηρετούν ταυτοχρόνως έξι κοντέινερ, δυναμικότητας 10.000 εμπορευματοκιβωτίων έκαστο» είπε και πρόσθεσε ότι «στο λιμάνι του Πειραιά θα έρχονται πλοία και φορτία από ακόμη τρεις μεγάλες εταιρείες που συνεργάζονται στενά με τον κινεζικό όμιλο».
Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, η εταιρεία θα έχει εξασφαλισμένα κέρδη, με την ενοικίαση μέρους μίας μόνο δραστηριότητας, 3,4 δισ. ευρώ σε 35 χρόνια. Δηλαδή ετήσια κέρδη 120 εκατ. ευρώ, όταν τα αντίστοιχα σήμερα από την άσκηση της ίδιας δραστηριότητας δεν ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Τα κέρδη για τον ΟΛΠ θα είναι ακόμη μεγαλύτερα, αφού στο τίμημα δεν συμπεριλαμβάνονται οι επενδύσεις στις υποδομές που θα γίνουν την επόμενη πενταετία, ύψους 620 εκατ. ευρώ.
Αντίθετη η αντιπολίτευση
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν κάθετα με την υπογραφή της σύμβασης.
Ο πρόεδροε του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου δήλωσε την Τρίτη μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο ότι «είχα την ευκαιρία να επαναλάβω την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για τις στρατηγικές υποδομές και το πώς εμείς τις βλέπουμε για την πατρίδα μας».
ΥΓ Φαίνεται ότι και άλλος φίλος βρήκε κάποιο ενδιαφέρον στο κείμενό μας του΄ελεύθερου τύπου. Ευχαριστούμε.http://infopress-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_110.html

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O BRAVO YORGOS pali anti8etos!!!
W ti ekpliksi!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι και αλλιώς οι σοσιαλιστές πάντα νοιάζονταν για το βραχυπρόθεσμο πολιτικό κέρδος (γιαυτό και μονίμως λαικίζουν), ποτέ για τις επενδύσεις που φέρνουν εισόδημα και πλούτο στον τόπο στις επόμενες γενιές.

(όσα φάμε, όσα πιούμε και όσα αρπάξει ο στόλος μας!)

Πάντα έτσι έκαναν και πάντα έτσι θα κάνουν, είναι η μόνιμη ιδεολογική αγκύλωση του πασόκ.

Όσοι Έλληνες πιστεύουν τα ευχολόγια του Γιωργάκη και της παρέας του ας αναρωτηθούν γιατί χειροτέρευσε οικονομικά τόσο πολύ η χώρα μας στα 20 χρόνια που κυβέρνησαν.

Όταν το μυαλό σου το έχεις συνεχώς στην κατανάλωση που να σου μείνει χρόνος (και λεφτά) να επενδύσεις για το αύριο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όι ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ με τη Ρωσία και την Κίνα δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί επιτέλους να εκμεταλλευθεί την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ της γεωγραφική θέση για δικό της όφελος και όχι για όφελος των αμερικανών.
Οι τελευταίοι πληρώνουν όσο όσο για να ρίξουν τον Καραμανλή αλλά ο αγώνας είναι σκληρός (εκτός από τους καναλάρχες φημολογείται ΕΝΤΟΝΑ ότι οι υπερατλαντικοί φίλοι προσπαθούν να μπουκώσουν 4-5 νεο-δημοκράτες βουλευτές να ρίξουν τη Ν.Δ.).
Ο χρήστης spinallongas είπε…
Εσείς δεν εχετε τον Θεό σας,που να τον βρειτε φυσικά ,αφου σε λιγο θα τον ξεπουλησετε και Αυτόν, τον κακομοίρη, για να τα μοιραστείτε μεταξύ σας, παλιολαμόγια της ΝΔούλας!Και λέτε και απο πάνω σενάρια για τον δρόμο με τις λεύκες!Αντε να τα βρείτε τωρα γιατι σε λίγο διαλυεστε και καλως την "καινούργια σας"..Ντοραακιιι(Μπρρρρ...φτου..φτου ...σκορδα..)Ερεε γλέντιααααα...Καλιούτερα ,ρε, εναν ΓΑΠ,παρα εναν ΚΚ σε κώμα!!!!
Καλά κάνη και σας ξεφωνίζη καθε μέρα,το αδέλφι σας ο Τράγκας...Πέστε αλεύρι!!Ο Γιακουμάτος σας γυρεύει,,αντε με τις υγειες σας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σπιναλόγκα πρόσεχε !!!...Στην ίδια έκσταση που είσουν στις περυσινές πυρκαγιές σε βρίσκω...Ευρωεκλογές έρχονται .....Το εγκεφαλικό επανακαραδοκεί.....Κράτα μικρό καλάθι....Άκου με΄σου λέω....