«Η υπόθεση Siemens», «Λαδωμένες συναλλαγές με την Ελλάδα»


Στην ιστοσελίδα της εκπομπής „Auslandsjournal“ του δεύτερου δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού ZDF προαναγγέλλεται ρεπορτάζ με τίτλο «Η υπόθεση Siemens» και υπότιτλο «Λαδωμένες συναλλαγές με την Ελλάδα», το οποίο αναφέρεται στην ελληνική διάσταση του σκανδάλου της Siemens, τις δωροδοκίες και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις τους στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Αναφέρει το κείμενο της εκπομπής:
Εδώ και καιρό επιθυμεί ο τεχνολογικός όμιλος Siemens να αποκαταστήσει την πληγείσα εικόνα του. Μετά την υπόθεση δωροδοκίας πέρυσι, η οποία στοίχισε στην επιχείρηση πρόστιμο 201 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να κυλήσει μια νέα χιονοστιβάδα αποζημιώσεων προς τη Siemens, με αφετηρία την Ελλάδα.
Η Siemens έχει ‘λαδώσει’ σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, εξαιρετικά πολύ χρήμα κατευθύνθηκε προς την Αθήνα. Επί δεκαετίες πρέπει να δωροδοκούσε ο γερμανικός ηλεκτρονικός γίγας για να αναλάβει έργα. Πρόκειται για περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ανακριτών. Η Siemens φέρεται να υποβοήθησε και (την ανάληψη) ακόμα κι ενός έργου εξαιρετικού γοήτρου. Κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, ο γερμανικός όμιλος προμήθευσε ένα μέρος της τεχνικής υποδομής ασφαλείας. Προς το σκοπό αυτό πρέπει να εισέρρευσαν πάνω από 550.000 ευρώ από τα ταμεία της Siemens προς την Αθήνα, μέσω πλαγίων οδών προς διάφορα ελληνικά υπουργεία.
ΣΣ επειδη μας το εστειλαν ετσι μαζι με το λινκ http://auslandsjournal.zdf.de/ZDFde/inhalt/8/0,1872,7383528,00.html και επειδη εχουμε εδω ενα προβλημα με τα Γερμανικα οποιος φιλος μπορει να μεταφρασει ολο το κειμενο ας βοηθησει. Αλλα να μας το στειλει ιδιωτικα οχι σε σχολιο ....

Σχόλια