Καραμανλής: Η Ελλάδα εχει σχέδιο για την κρίση και θα αντέξει. Δεν είναι τυχαίο οτι το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη 2% για εμάς ενώ 0% για τους άλλους.

απο ελεύθερο τύπο.
Προσωπικά επάνω του παίρνει τη διαχείριση των επιπτώσεων της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Σε διάγγελμα που απηύθυνε χθες στους Ελληνες πολίτες μετά τη διευρυμένη σύνοδο των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η ελληνική οικονομία αντέχει την καταιγίδα και ότι η Ελλάδα έχει έτοιμο το σχέδιο εγγυοδοσίας για την προστασία του τραπεζικού συστήματος, ενώ επιχείρησε να τους δώσει θάρρος λέγοντας: «Μαζί θα περπατήσουμε σε αυτό το δύσκολο δρόμο και θα τα καταφέρουμε».........
........Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι ηγείται προσωπικά της προσπάθειας να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και ότι το βλέμμα του είναι στραμμένο στην πραγματική οικονομία, η οποία εγγυάται το εισόδημα και ενισχύει τον κοινωνικό ιστό: «Με σωστό προγραμματισμό, σύνεση και ψυχραιμία βαδίζουμε. Η ελληνική οικονομία αντέχει τους κραδασμούς και αυτό οφείλεται στην πολιτική που ακολουθήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια», είπε και πρόσθεσε: «συνεχίζουμε την αναπτυξιακή πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτήν τη συγκυρία το ιδιαίτερα αυστηρό ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα ρυθμούς ανάπτυξης 2% όταν για τους άλλους προβλέπει μηδενική», είπε ο κ. Καραμανλής.........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Η Ελλάδα αντέχει τη δοκιμασία»
Καραμανλής: Ετοιμο το σχέδιο εγγυοδοσίας

Προσωπικά επάνω του παίρνει τη διαχείριση των επιπτώσεων της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Σε διάγγελμα που απηύθυνε χθες στους Ελληνες πολίτες μετά τη διευρυμένη σύνοδο των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η ελληνική οικονομία αντέχει την καταιγίδα και ότι η Ελλάδα έχει έτοιμο το σχέδιο εγγυοδοσίας για την προστασία του τραπεζικού συστήματος, ενώ επιχείρησε να τους δώσει θάρρος λέγοντας: «Μαζί θα περπατήσουμε σε αυτό το δύσκολο δρόμο και θα τα καταφέρουμε».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα παρουσιάσει το σχέδιο εγγυοδοσίας ενδεχομένως και σήμερα Δευτέρα. «Είμαστε σε παράλληλη γραμμή με τον Γκόρντον Μπράουν», έλεγε σε σχέση με αυτό χθες κυβερνητικό στέλεχος.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η σύνοδος στο Παρίσι είχε σκοπό την εξεύρεση πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία οφείλεται στις ανισότητες, στρεβλώσεις και υπερβολές του χρηματοπιστωτικού συστήματος και λειτουργεί σαν οικονομικό τσουνάμι για τις αγορές. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ότι η σύνοδος κατέληξε σε συντονισμένα μέτρα, τα οποία ενισχύουν την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δημιουργούν ηρεμία στις αγορές και κατά συνέπεια στηρίζουν την πραγματική οικονομία, κάτι που αποτελεί και το πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης. Οπως τόνισε, αυτά τα μέτρα εξασφαλίζουν την απαραίτητη ρευστότητα και ασφάλεια στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία εκ των έσω. Πάντως ο κ. Καραμανλής προειδοποίησε ότι η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς αποτελεί μια επίπονη υπόθεση που χρειάζεται προσήλωση στον τελικό στόχο.

Απευθυνόμενος στους Ελληνες πολίτες με στόχο να τους καθησυχάσει ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή της μεγάλης κρίσης η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα λάβει τις απαραίτητες πρόνοιες για να αντεπεξέλθει η χώρα στις δυσκολίες. Σημείωσε μάλιστα ότι η Ελλάδα επέδειξε πολύ καλύτερα αντανακλαστικά από άλλες χώρες και υπενθύμισε την πολιτική του εγγύηση στις καταθέσεις των πολιτών (όπου η Ελλάδα κινήθηκε πρώτη μαζί με την Ιρλανδία). Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάστηκε και έχει έτοιμο συνολικό σχέδιο για την εγγυοδοσία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των πολιτών.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι ηγείται προσωπικά της προσπάθειας να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και ότι το βλέμμα του είναι στραμμένο στην πραγματική οικονομία, η οποία εγγυάται το εισόδημα και ενισχύει τον κοινωνικό ιστό: «Με σωστό προγραμματισμό, σύνεση και ψυχραιμία βαδίζουμε. Η ελληνική οικονομία αντέχει τους κραδασμούς και αυτό οφείλεται στην πολιτική που ακολουθήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια», είπε και πρόσθεσε: «συνεχίζουμε την αναπτυξιακή πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτήν τη συγκυρία το ιδιαίτερα αυστηρό ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα ρυθμούς ανάπτυξης 2% όταν για τους άλλους προβλέπει μηδενική», είπε ο κ. Καραμανλής.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=55573
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Προσωπικά επάνω του παίρνει τη διαχείριση των επιπτώσεων της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης ο πρωθυπουργός ...."!

Φτου γαμώ την ατυχία μας...
Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ πήρε στα χέρια του την οικονομία!
Τώρα είναι που ανησυχούμε!
Ανησυχούμε πολύ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@13 Οκτώβριος 2008 10:57 πμ

Ενώ αν ήταν ο Γιωργάκης ή ο Τσίπρας, εεεε; Αυτοί είναι γάτοι! Τα ξέρουν όλα, εεεεε; Και βασικούς μισθούς 1500€ ΘΑ δώσουν, και όλα τα προβλήματα της οικονομίας ΘΑ λύσουν και ΔΕΝ ΘΑ πιέσουν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα αλλά ΘΑ πιέσουν όλους τους πλούσιους. Βέβαια, κατάλαβες πως ειρωνεύομαι...