Γκάζια τρελά σήμερα ολα τα χρηματιστήρια (και το δικό μας) μετά τις εγγυήσεις τών 15 ηγετών χθές...


Ράλι σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω ευφορίας μετά τη σειρά μέτρων που αποφάσισαν στο Παρίσι οι ηγέτες των 15 χωρών της Ευρωζώνης για τη διάσωση των τραπεζών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην αγορά. Τα μέτρα που υιοθετήθηκαν βασίζονται στο βρετανικό σχέδιο της κυβέρνησης - Μπράουν.
Σε όλη την Ευρώπη οι χρηματιστηριακοί διευρύνουν τα κέρδη τους, με τον FTSE στο Λονδίνο να παρουσιάζει άνοδο 5,11%, στις 4.132,89 μονάδες και τον DAX στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται επίσης πάνω από 5%. Την ίδια ώρα στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 [.FCHI] ανέκαμπτε καταγράφοντας κέρδη 5,36% και διαμορφωνόταν στις 3.346,68 μονάδες, αφού την περασμένη εβδομάδα έχασε το 22% της αξίας του.
Στην Ολλανδία ο δείκτης ΑΕΧ κέρδιζε 5,51%, διαμορφούμενος στις 272,28 μονάδες. Την Παρασκευή είχε κλείσει με πτώση 8,48% στις 258,05 μονάδες.
Θετικό κλίμα και στο χρηματιστήριο της Ελβετίας, όπου δέκα λεπτά μετά το άνοιγμα ο SMI ενισχυόταν 5,12%.
Ανοδικό τέλος ήταν και το άνοιγμα στα χρηματιστήρια των χωρών του Κόλπου, με επικεφαλής τα δύο χρηματιστήρια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων +3,3% στο Ντουμπάι και +4,7% στο Αμπου Ντάμπι.
Στην Αθήνα +4.5% με το άνοιγμα....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν δεν υπήρχαν οι χαζοί, πώς θα κέρδιζαν οι έξυπνοι; Όσοι νομίζουν ότι η κρίση πέρασε δεν ξέρουν τί τους γίνεται.
Στην προσπάθεια οι αγοραστές να κερδοσκοπήσουν να μην παραπονιούνται όμως ότι τους φταίει κάποιος άλλος, παρά η ίδια τους η απληστία.
Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ!