Mονη Βατοπεδιου:...καθεστώς που είχε αποδεχθεί με απόφασή του το 2003 και ο αρμόδιος υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Απ. Φωτιάδης.


απο καθημερινη.
.....ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Π. Δούκας, σε ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνει ότι: Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής είχε καθοριστεί από τα ανώτατα γνωμοδοτικά όργανα του κράτους, με ομόφωνες γνωμοδοτήσεις κατά σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, καθεστώς που είχε αποδεχθεί με απόφασή του το 2003 και ο αρμόδιος υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Απ. Φωτιάδης. Παρόλα αυτά ως υφυπουργός τότε Οικονομίας ο κ. Δούκας επανέπεμψε το θέμα στο Συμβούλιο, λαμβάνοντας και πάλι ομόφωνη γνωμοδότηση ότι οι σχετικές εκτάσεις δεν ανήκουν στο Δημόσιο. Eπιπλέον, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί ν’ ανασυρθούν από το αρχείο όλες οι παλαιοτερες δικογραφίες για τη Μονή Βατοπεδίου.

απο ελευθεροτυπια
* Στις 28.11.2002, το γνωμοδοτικό συμβούλιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αποτελούμενο από τους Ιωάννη Διονυσόπουλο (πρόεδρο-νομικό σύμβουλο ΝΣΚ) και Ιωάννη Χατζηνέκουρα, Στέφανο Δέτση, Ευστράτιο Συνοίκη, Σταύρο Σπυρόπουλο -μέλη (παρέδρους ΝΣΚ) γνωμοδοτεί «υπέρ της μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου επί της λίμνης Βιστονίδας».
* Στις 25 Ιουνίου 2003, με βάση τη γνωμοδότηση του γνωμοδοτικού συμβουλίου που αποδέχθηκε στο σύνολό της στις 4.6.2003 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, γίνεται η παράδοση, από το ελληνικό δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου της λίμνης και της παραλίμνιας περιοχής, απόφαση την οποία ανακάλεσε στο σύνολό της ο κ. Φωτιάδης, μπροστά στις αντιδράσεις.
---------------------------------------------
Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι το ελληνικο κρατος "βοηθησε" την Μονη Βατοπεδιου αντι να την χρηματοδοτησει αμεσα (εφοσον λεφτα δεν υπαρχουν αφου πανε σε αλλα ρουσφετια). Ειναι σκανδαλο? Ο πολιτης θα κρινει και θα αποφασισει (στο πολιτικο κομματι) αρκει ομως να εχει ολα τα στοιχεια. Διοτι εδω πανε να το φορτωσουν στην ΝΔ ενω η αληθεια ειναι οτι η ΝΔ ολοκληρωσε μια διαδικασια που ξεκινησε και εφτασε περα απο τη μεση απο το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια