ΣΥΝ: Τα ΜΜΕ σε αυτη τη φαση ανέλαβαν να πείσουν το λαό ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει εποικοδομητικές προτάσεις, αντεπιτίθεται.....


απο καθημερινη.
......Είναι όμως ολοφάνερο, επισημαίνει η πολιτική απόφαση, ότι ισχυρές οικονομικές δυνάμεις, που διαπλέκονται με ηλεκτρονικά ΜΜΕ και έντυπα στη χώρα μας, δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η απαξίωση των δύο πυλώνων του δικομματισμού. Αυτό όχι γιατί ενδιαφέρονται για το κοινωνικό σύνολο που υποφέρει, αλλά γιατί βλέπουν ότι υπάρχουν δυσκολίες να περάσουν πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές επιλογές δικών τους συμφερόντων.

Σ' αυτή τη φάση, προστίθεται στην απόφαση, λόγω του πλήγματος αξιοπιστίας που έχει δεχθεί η κυβέρνηση, ανέλαβαν να πείσουν το λαό ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει εποικοδομητικές προτάσεις, αντεπιτίθεται, είναι η μόνη αντιπολίτευση, πάει στο λαό, υπόσχεται πολλά, είναι τίμια δύναμη κλπ χωρίς να επισημαίνεται ότι όλα αυτά είναι μακριά από την ουσία της πολιτικής και εντάσσονται στην παραπολιτική και υποστηρίζει ότι η αποκάλυψη των σημερινών πολιτικών επιλογών της ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητος όρος για να είναι δυνατή η απόκρουση του δικομματισμού.......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
ΣΥΝ: Οικονομικά συμφέροντα στηρίζουν το δικομματισμό
Υπάρχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που διαπλέκονται με ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τον Τύπο, που επιδιώκουν την αναστύλωση του δικομματισμού, ο οποίος αποσταθεροποιείται, τονίζει η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ που εγκρίθηκε χθες το βράδυ κατά πλειοψηφία - καθώς καταψήφισε η Ανανεωτική Πτέρυγα - και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η πολιτική απόφαση υπογραμμίζει ότι παρατηρείται, από τις εθνικές εκλογές μέχρι και σήμερα, περαιτέρω αποσταθεροποίηση του δικομματικού συστήματος, που εκφράζεται με την απώλεια της εκλογικής δύναμης των κομμάτων που τον αποτελούν (στο 50 - 60% και για τα δύο κόμματα) και προσθέτει ότι οι αιτίες που οδηγούν το λαό να αμφισβητεί και να απομακρύνεται από τα «κόμματα εξουσίας» απορρέουν κυρίως από τις ασκούμενες όλα αυτά τα χρόνια νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες σήμερα παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Είναι όμως ολοφάνερο, επισημαίνει η πολιτική απόφαση, ότι ισχυρές οικονομικές δυνάμεις, που διαπλέκονται με ηλεκτρονικά ΜΜΕ και έντυπα στη χώρα μας, δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η απαξίωση των δύο πυλώνων του δικομματισμού. Αυτό όχι γιατί ενδιαφέρονται για το κοινωνικό σύνολο που υποφέρει, αλλά γιατί βλέπουν ότι υπάρχουν δυσκολίες να περάσουν πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές επιλογές δικών τους συμφερόντων.

Σ' αυτή τη φάση, προστίθεται στην απόφαση, λόγω του πλήγματος αξιοπιστίας που έχει δεχθεί η κυβέρνηση, ανέλαβαν να πείσουν το λαό ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει εποικοδομητικές προτάσεις, αντεπιτίθεται, είναι η μόνη αντιπολίτευση, πάει στο λαό, υπόσχεται πολλά, είναι τίμια δύναμη κλπ χωρίς να επισημαίνεται ότι όλα αυτά είναι μακριά από την ουσία της πολιτικής και εντάσσονται στην παραπολιτική και υποστηρίζει ότι η αποκάλυψη των σημερινών πολιτικών επιλογών της ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητος όρος για να είναι δυνατή η απόκρουση του δικομματισμού.

Ο ΣΥΝ αποκρούει τις επικρίσεις ότι το κόμμα δεν έχει θέσεις και προγραμματική εναλλακτική πρόταση και ότι είναι μόνο κόμμα διαμαρτυρίας τονίζοντας ότι: «θέσεις και μάλιστα εναλλακτικές σε πολλά θέματα παρουσιάζουμε στη Βουλή, στη δε κοινωνία συγκροτούν πολύ συχνά μέτωπα πάλης και διεκδίκησης εργαζομένων, νεολαίας και γυναικών. Εναλλακτικό προγραμματικό πλαίσιο διαμορφώνουμε και μάλιστα με πλατιές δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες ώστε να υπάρχει ουσιαστική συμβολή όλων όσων ενδιαφέρονται για ένα διαφορετικό τοπίο στη χώρα μας.Ταυτόχρονα λέμε ευθέως ότι το θέμα σήμερα για τη χώρα μας δεν είναι εκείνη ή η άλλη διαχείριση του νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού μοντέλου. Το θέμα και η πρόκληση της εποχής μας, για να αποφύγουμε τον επερχόμενο κοινωνικό μεσαίωνα, είναι να ανατρέψουμε το νεοφιλελεύθερο μοντέλο και να ανοίξουμε νέους σύγχρονους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους».

Με βάση τη θέση αυτή, στόχος του ΣΥΝ για το επόμενο διάστημα είναι:

- Να αναβαθμίσει την ουσιαστική, προγραμματική, αποδομητική αντιπολίτευση στις νεοφιλελεύθερες επιλογές της ΝΔ.

- Το «μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση» θα το κερδίζει στο βαθμό που θα αποδεικνύει με επιχειρήματα πειστικά στο λαό το χαρακτήρα των προτάσεων (αν υπάρχουν) της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ότι κινούνται δηλαδή, στα ίδια περίπου πλαίσια, κι αυτό φάνηκε από τις 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στην έκθεση της Θεσ/νίκης.

- Να στραφεί με όλες οι δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για θέματα και προτάσεις που όχι μόνο βελτιώνουν αλλά κυρίως ανατρέπουν τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου.

- Να στραφεί σε αγωνιστικές συσπειρώσεις όλων όσων συνειδητοποιούν ότι υποφέρουν και ασφυκτιούν από την εφαρμοζόμενη ανάλγητη πολιτική και τις επιπτώσεις της. Να διαμορφωθούν μέτωπα πάλης κι αντίστασης, ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος. Είναι απαραίτητη η οργάνωση και η συμμετοχή όλων όσων θίγονται.

- Θα αγωνιστεί για τη διαφύλαξη του Δημόσιου χώρου από τις ιδιωτικοποιήσεις που προχωράει η κυβέρνηση.

- Να διεκδικήσει την επιστροφή της καταπατημένης και χαριστικά εκχωρημένης δημόσιας γης.

- Να διεκδικήσει τα δάση να φύγουν από τα ιδιωτικά χέρια και να περιέλθουν εκεί που πρέπει να ανήκουν, στο δημόσιο.

www.kathimerini.gr
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τρομερό το δελτίο ειδήσεων του Μega, μόνο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ! H ξυνισμένη Όλγα του Κοσκωτά, ο κομπλεξικός Πρετεντέρης του Λαμπράκη, η ποντικομαμή ο Τσίμας, το ρετάλι των 70s ο Οικονομέας, η ανοργασμικιά η Σπυράκη, το παιντοβούβαλο ο Καμπουράκης και ο καθυστερημένος ο Καψής ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ «φήμες», «σενάρια», «έγκυρες πληροφορίες», «αξιόπιστες πηγές» και «δημοσιογραφικά πηγαδάκια» και ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
Ερώτηση, η πληρωμένη προπαγάνδα πώς ονομάζεται;