Προδιαγεγραμμενη Πορεια...‏

LEHMAN BROTHERS

Η 
Lehman Brothers, η τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ που κατέρρευσε πρόσφατα, ξεκίνησε ως παντοπωλείο το 1844 στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμας από τον 23χρονο γερμανοεβραίο μετανάστη HenryLehman

 Το 2007 παρουσιάζει ρεκόρ εσόδων επί τέταρτη συνεχή χρονιά και τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου επί τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στις 15 Σεπτεμβρίου, όμως, υπό το βάρος ζημιών 18 δισ. δολαρίων που είχε παρουσιάσει τα τρία προηγούμενα τρίμηνα, κήρυξε πτώχευση.( πηγη ελευθεροτυπια) 

Στην ελλαδα

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, δεκάδες επενδυτές στη Λάρισα και εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα καλούνται από την Citibank (που διέθετε τα εν λόγω προϊόντα) για να ενημερωθούν ότι τα ομόλογα και τα δομημένα επενδυτικά προϊόντα στα οποία είχαν καταθέσει τις οικονομίες τους έγιναν «αέρας» λόγω της χρεοκοπίας της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας........

ολο το αρθρο του ΙΑΣΟΝΑ στο πρωτο σχολιο (πατηστε εδω)

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
LEHMAN BROTHERS

Η Lehman Brothers, η τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ που κατέρρευσε πρόσφατα, ξεκίνησε ως παντοπωλείο το 1844 στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμας από τον 23χρονο γερμανοεβραίο μετανάστη Henry Lehman.

Το 2007 παρουσιάζει ρεκόρ εσόδων επί τέταρτη συνεχή χρονιά και τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου επί τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στις 15 Σεπτεμβρίου, όμως, υπό το βάρος ζημιών 18 δισ. δολαρίων που είχε παρουσιάσει τα τρία προηγούμενα τρίμηνα, κήρυξε πτώχευση.( πηγη ελευθεροτυπια)

Στην ελλαδα



Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, δεκάδες επενδυτές στη Λάρισα και εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα καλούνται από την Citibank (που διέθετε τα εν λόγω προϊόντα) για να ενημερωθούν ότι τα ομόλογα και τα δομημένα επενδυτικά προϊόντα στα οποία είχαν καταθέσει τις οικονομίες τους έγιναν «αέρας» λόγω της χρεοκοπίας της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Στην καλλιτερα των περιπτωσεων μετα απο 18 μηνες οι Ελληνες επενδυτες θα εισπραξουν κατι λιγοτερο απο το 70% των καταθεσεων τους ενω στην χειροτερα θα χασουν ολο τους κεφαλαιο τους.

Αυτο βεβαιως θα εξαρτηθη και απο το εαν και κατα ποσον το αμερικανικο κογκρεσο θα εγκρινη το σχεδιο Μπους για την ενισχυσι των τραπεζων με τα 700 δις δολλαρια.


Βεβαια δεν ειναι λιγοι που πιστευουν και ευχονται αυτο να ειναι η καταρρευσι του καπιταλισμου, η καταστροφη της ΑΜΕΡΙΚΗς, ανεξαρτητως των συνεπαγομενων καταστροφων για ολες τις οικονομιες, ακομη και της καλης Ρωσιας, της οποιας το χρηματιστηριο εκλεισε για δυο ημερες... .

Ομως το πως ακριβως συνεβη μια τραπεζα κολοσσος, ή η οικονομια της ισχυροτερας χωρας που οταν το χρηματιστηριο της βηχει τα υπολοιπα στον Κοσμο παρουσιαζουν πνευμονια, να παρουσιαζει αυτη την τραγικη εικονα, ειναι κατι που μπορει και πρεπει να εξηγηθει.Διοτι δεν προκειται για το χρηματιστηρο Φουsκα μπουρμπουληθρα της Αθηνας αλαλ για την Wall street.

Απαντησεις υπαρχουν και καλον ειναι να δοθουν. Αν δηλαδη φταιει η ευμαρεια λογω της εκρηκτικης αναπτυξεως απο τις αναδυομενες αγορες και τις επενδυσεις τους, ή η προσμονη πολυ μεγαλυτερων κερδων απο τα δανεια που εγγυωντο και εδιδον αυτες οι τραπεζες, ολα αυτα μπορουν και πρεπει να αναλυθουν και να γινουν κατανοητα .Εξ αλλου δεν ειναι υψιλη επιστημη , αλλα κοινη κοινη λογικη.

Ομως το ζητουμενο για την Ελλαδα δεν ειναι ουτε οι αγορες των επενδυτων της Ν.Υορκης( που λογικο ειναι να προσπαθουν να στηριξουν την οικονομια της χωρας τους) ουτε οι συνεδριασεις στις διαφορες λεσχες, αλλα η σωτηρια (στον βαθμο που εξαρταται απο μας) της Ελληνικης οικονομιας που βρισκεται σε κατακορυφο πτωσι ( αφου Συνελληνες ας συνελθουμε..Δεν παραγουμε τιποτα δεν εξαγουμε τιποτα εκτος απο Δημοσιογραφους, συνδικαλιστες ( αυτους τους τελευταιους τους στελνουμε και στη συρια και στην κουβα,) αλλα και πολιτικους, πολυ πριν η Αμερικανικη Οικονομια παρουσιασει αυτα τα συμπτωματα.

Ομως επειδη πισω απο καθε πολυπλοκη θεωρητικη αναλυσι βρισκεται μια τοσο απλη καταστασι, οσο το αυγο του Κολομβου.Γιατι να μην εξετασουμε και την πιο απλοικη αποψι για την δικη μας καταντια..Τα ελλειματα και τα ισοζυγια και τα τοκοχρεωλυσια και τα δανεια, το πληρες ξεπουλημα δηλαδη...Ο,τι :


Ενω εμεις ως χωρα σε τιποτα δεν διαφερουμε απο τον καρκινοπαθη στο τελευταιο σταδιο, που χωρις την παραμικρη επεμβασι τριτου ειναι θεμα χρονου η πληρης καταστροφη μας, για να το "γιορτασουμε" κιολας!!!Καθ όσον ετοιμοθανατοι οντες, αντι να ζηταμε εναγωνιως το λυτρωτικο φαρμακο ( ομονοια, εργασια, παραγωγη, συνεργασια) , ψαχνουμε να βρουμε ποιοι απεργαζονται την καταστροφη μας. Ως εαν δεν εχουμε καθρεπτες, κ-(υ)-οι νοβουλιο, συνδικαλιστες, δημοσιογραφους, «ιστορικους», «εκπαιδευτικους» ενα σωρο εφιαλτες που χρονια τωρα ροκανιζουν, γκρεμιζουν, φανατιζουν, λαικιζουν, καταστρεφουν..ο,τι παρεμεινε εκ τυχης ορθιο..

ΙΑΣΩΝ