Ρουσοπουλος: Ειναι προφανες οτι οι δυο βουλευτες του ΠΑΣΟΚ ειναι πεπλανημενοι.

απο το σημερινο briefing.
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν πριν από λίγο μια ερώτηση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά πίσω από τους αποχαρακτηρισμούς βρίσκεστε εσείς. Την ίδια στιγμή, μιλώντας ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μπόλαρης, χθες στο κεντρικό δελτίο του Alpha εξέφρασε και αυτός την ίδια άποψη, ενώ ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ κ. Πριβελέγκας είπε ότι ενορχηστρωτής των αποχαρακτηρισμών είστε εσείς. Τι απαντάτε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα απαντήσω τίποτε διαφορετικό απ` ότι απαντώ πάντα όταν γίνονται τέτοιες ερωτήσεις: Οι ερωτήσεις που γίνονται στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παίρνουν και απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς. Θα δοθεί, λοιπόν, απάντηση και σε αυτή την ερώτηση που υπογράφουν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως είπατε.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Στις δηλώσεις, όμως, που έκαναν οι βουλευτές, ο κ. Μπόλαρης και ο κ. Πριβελέγκας, που είπαν ευθέως ότι θεωρούν ότι εσείς βρίσκεστε πίσω από αυτή την ιστορία, τι απαντάτε στους δύο βουλευτές;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν παρακολούθησα τις δηλώσεις των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι προφανές ότι είναι πεπλανημένοι.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Επ` αυτού, κύριε Υπουργέ. Πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τους μοναχούς σε μεσίτες. Τι λέτε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω με ποια αφορμή ο κ. Παπανδρέου κάνει τη δήλωση. Φαντάζομαι με αφορμή το θέμα που είπατε. Αλλά, θα ήθελα βεβαίως, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο κ. Παπανδρέου να φέρει εκείνα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη δήλωσή του, ούτως ώστε να έχει και τη συγκεκριμένη απάντηση. Αντιλαμβάνεστε ότι σε γενικεύσεις, σε αοριστίες, σε επιθέσεις πολιτικού περιεχομένου, ειδική απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει. Η ειδικότερη απάντηση που αφορά το πρόσωπό μου και την οποία σας έδωσα προηγουμένως, ισχύει και για τον κ. Παπανδρέου.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Επ` αυτού. Κύριε Υπουργέ, γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε αποχαρακτηρισμούς δασικών και αρχαιολογικών χώρων; Ποιο ήταν το σκεπτικό της; Για παράδειγμα, στην Ουρανούπολη γιατί έγινε αυτό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με ρωτάτε, και καλώς κάνετε, για διάφορα θέματα τα οποία είναι ακριβώς στο ίδιο ζήτημα που αναφέρατε και χθες και σήμερα. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, την απάντησή μου: Υπάρχει ήδη σήμερα η ευκαιρία, από ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να απαντηθούν όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία διαπίστωσα κι εγώ διαβάζοντας την ερώτηση ότι περιλαμβάνονται στη δική σας ερώτηση. Άρα, λοιπόν, θα ακολουθηθεί αυτό ακριβώς που γίνεται κάθε φορά. Στην κοινοβουλευτική διαδικασία θα δοθούν απαντήσεις.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ρωτώ γιατί χθες μας παραπέμψατε στο αρμόδιο Υπουργείο. Χθες ρωτήθηκε ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος ή δεν ήξερε ή απέφυγε να απαντήσει. Δεν το γνωρίζω αυτό, γιατί δεν έκανα εγώ την ερώτηση. Πάντως δεν πήραμε απάντηση, γι` αυτό σας ρωτάω κι επειδή τα ερωτήματα συνεχίζουν να υπάρχουν.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σήμερα, λοιπόν, κατετέθη η ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -αναλυτική απ` ό,τι είδα- και βεβαίως θα υπάρξει απάντηση.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Να μην ρωτήσω δηλαδή και κάτι άλλο που θέλω;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορείτε να ρωτήσετε ό,τι θέλετε και για όση ώρα θέλετε.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Λοιπόν, γιατί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί υπουργίας του κ. Μπασιάκου παραχώρησε το δικαίωμα για αποχαρακτηρισμούς στην κτηματική υπηρεσία τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από κοινωνικούς φορείς, από την αντιπολίτευση αλλά και από στελέχη της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω την εντύπωση ότι η ερώτηση που απευθύνθηκε στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά συνέπεια και από εκεί θα υπάρξει απάντηση.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Καλογεροπούλου που τάχα ερωτά κρατούσε στις διακοπές τα παιδιά της
Μάρας και του Θοδωρή...Φιλιπινέζα.
Ο Θοδωρής είναι ο πιο αθόρυβος κλεφταράς της ΝΔ χωμένος μέσα σε όλα τα σκατά.