Ολεθριο και μοιραιο το λαθος για οσους προσπαθησουν να εμπλεξουν την Μονη Βατοπεδιου.


Κατ' αρχας να πουμε οτι προκειται για παλια ιστορια.
Ιστορια ετων.
Πολλες φορες πολλοι θεωρησαν οτι μπορουν να χτυπησουν την κυβερνηση εμπλεκοντας την Μονη Βατοπεδιου.
Το συγκεκριμενο θεμα δε των ημερων (Ολυμπιακο χωριο) επισης ειναι ιστορια μηνων.
Μαλιστα μηνες πριν ειχε εμπλακει και το επισημο ΠΑΣΟΚ.
Γρηγορα εκανε πισω.
Οχι μονο δεν υπαρχει τιποτα το επιληψημο αλλα ακριβως το αντιθετο.
Υπαρχουν στοιχεια και δεδομενα ακλονητα απο τα οποια η κυβερνηση θα βγει πολλαπλα ωφελημενη απο αυτην την ιστορια
.

Οπως ακριβως εγινε και στο παρελθον.
Οσοι εμπλεκονται απλα δεν γνωριζουν....

Σχόλια

Ο χρήστης El Greco είπε…
Οφελειμένο το κράτος από τι;;; Από την ανταλλαγή κτηρίου στο ολυμπιακό χωριό με τίτλους ιδιοκτησίας (σε πολλές περιπτώσεις δασικών εκτάσεων) από το 1080 μ.Χ.!!!

Κανονικά αυτά τα κατάλοιπα της φεουδαρχίας του Βυζαντίου θα έπρεπε να είχαν εξαλειφθεί από ένα υποτιθέμενα ευρωπαϊκό κράτος εδώ και δεκαετίες...
Όχι να αναγνωρίζονται και να γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης με εκκλησιαστικά ιδρύματα!
Ούτε στο Ιράν δε γίνονται τέτοια πράγματα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οικόπεδα και κτίρια δις, που χαρίστηκαν έναντι μιας έκτασης που δεν ανήκε στη Μονή. Πνευματικό τέκνο ο Ρουσόπουλος. ΔΕν υπάρχει σκάνδαλο; Η εφημερίδα της κυβέρνησης κατάντησες Γουόλφ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παζάρια για τα ιερά φιλέτα
Δεκάδες αγωγές από κατοίκους στις περιοχές που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου
Από τα ΝΕΑ




Σε διαπραγματεύσεις με τους δήμους, ενόψει της εκδίκασης δεκάδων αγωγών κατοίκων αλλά και φορέων της αυτοδιοίκησης, βρίσκεται η Μονή Βατοπεδίου για τις εκτάσεις- φιλέτα που διεκδικεί η Μονή στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται, στη Μονή Βατοπεδίου έχουν ήδη παραχωρηθεί με αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών εκτάσεις και ακίνητα-μεταξύ των οποίων και το κτίριο στο οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί το υπουργείο Εργασίας, στο Ολυμπιακό χωριό- ως αντάλλαγμα για τα 80.000 στρέμματα της μονής στη λίμνη Βιστωνίδα. Η συγκεκριμένη παραχώρηση χαρακτηρίζεται σκανδαλώδης, ενώ η Μονή έχει εκποιήσει ήδη το κτίριο έκτασης 20.000 τετραγωνικών σε ιδιώτη.

Μάλιστα, η ευθύνη για την παραχώρηση του κτιρίου στη Μονή έγινε μπαλάκι χθες μεταξύ του πρώην υπουργού Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργείου Οικονομικών. Οπως είπε ο κ. Μαγγίνας στον Αlpha που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα το κτίριο ανήκε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και αφού δεν θα μεταφερόταν εκεί το υπουργείο του, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών παραχωρήθηκε στη Μονή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τη σειρά του, παρέπεμψε στο υπουργείο Απασχόλησης, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Οικόπεδα- φιλέτα
Η Μονή Βατοπεδίου κέρδισε με δικαστική απόφαση την κυριότητα των 80.000 στρεμμάτων στη Βιστωνίδα, αφού το δικαστήριο αναγνώρισε την ισχύ των «βυζαντινών χρυσόβουλων» που επικαλέσθηκε το μοναστήρι. Όμως, οι αντιδράσεις των κατοίκων, που εκμεταλλεύονται γεωργικά από γενιά σε γενιά την παραπάνω έκταση, απέτρεψαν την παραχώρηση και πριν από τέσσερα περίπου χρόνια η κυβέρνηση σε αντικατάσταση παραχώρησε οικοπεδικές εκτάσεις σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας Χαλκιδικής και Πέλλας. Μάλιστα, όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας όλα τα συμβόλαια μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της μονής υπογράφθηκαν από τη συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη, σύζυγο του υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη.

Μπροστά στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις αποφασίσθηκε η επιστροφή των ακινήτων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, με αντάλλαγμα τα κτίρια του ολυμπιακού χωριού, ενώ παραμένουν μέχρι στιγμής σε ισχύ τα συμβόλαια για τα 8.600 στρέμματα στην Ουρανούπολη μεταξύ της Μονής και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

Διαπραγματεύσεις
Όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Σταγείρων- Ακάνθου Χαλκιδικής Μιχάλης Βλαχόπουλος αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του μοναστηριού για να παραχωρηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση- για τις ανάγκες των κατοίκων- τα μισά από τα 8.600 στρέμματα.

Όμως, αντίθετοι με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τη μονή είναι πολλοί κάτοικοι της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Περικλής Τσιντζόγλου, μέλος της Διαδημοτικής Κίνησης Χαλκιδικής SΟS. «Ένα μεγάλο τμήμα της έκτασης είναι δάσος. Εμείς διαφωνούμε. Έχουν κατατεθεί πάνω από 200 αγωγές από κατοίκους», δήλωσε ο κ. Τσιντζόγλου.

Στην ορεινή περιοχή Αθανασίου Πέλλας, σε μικρή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν πριν από ένα χρόνο παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου άλλα 160 στρέμματα- φιλέτα με πανοραμική θέα, αλλά και σ΄ αυτή την περίπτωση η τοπική αυτοδιοίκηση υποχώρησε. «Το δημοτικό συμβούλιο είναι αντίθετο με την παραχώρηση και εξέδωσε και απόφαση. Οι κάτοικοι της περιοχής μας δένουν τα χέρια. Πιστεύουν ότι το μοναστήρι θα πουλήσει την έκταση και ότι θα κτιστούν μεζονέτες και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», λέει ο δήμαρχος Βεγορίτιδας Αθανάσιος Κάρτας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σε λίγο wolf αυτά που γράφεις θα τα διαβάζεις μόνο εσύ....