Καραμανλης: Γιωργο αλλα και οι υπολοιποι (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ) ελατε να λυσουμε τωρα και για παντα το ζητημα της χρηματοδοτησης των κομματων.


Λεει στην επιστολη του προς τον προεδρο της Βουλης μεταξυ αλλων ο Καραμανλης.
....Βασικό αντικείμενο της Διακομματικής Επιτροπής προτείνουμε να είναι τα ζητήματα που αφορούν στην εσωτερική λειτουργία των κομμάτων και συγκεκριμένα στη διαφάνεια των λειτουργικών και εκλογικών δαπανών τους, με την υποχρέωση τήρησης συγκεκριμένων στοιχείων και αποδείξεων, τη χρηματοδότησή τους, στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος, από τον κρατικό προϋπολογισμό, με την παράλληλη ενίσχυση των κανόνων διαφάνειας για τους πόρους που θα προέρχονται από την ιδιωτική συμμετοχή, καθώς και την αυστηροποίηση των κυρώσεων για τους παραβάτες. Ανάλογες ρυθμίσεις θεωρούμε ότι πρέπει να προβλέπονται και για τους βουλευτές καθώς και τους υποψήφιους βουλευτές.
Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη προτάσεις που έχουν υποβληθεί, καθώς επίσης και προτάσεις που πρόκειται να υποβληθούν από όλα τα κόμματα. Ζητούμε τη σύμπραξη όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, έτσι ώστε να καταλήξουμε από κοινού στις προσφορότερες ρυθμίσεις για την περαιτέρω θωράκιση του δημόσιο βίου και του δημόσιου τομέα».
------------------------------------
Οσοι το εννοουν και δεν παιζουν με τους θεσμους ας τολμησουν εστω και τωρα.
Μεσα απο το χαλι του σκανδαλου ζιμενς ας κερδισει κατι ο πολιτης και η Δημοκρατια.
Την διαφανεια στη χρηματοδοτηση των κομματων αλλα και των βουλευτων.
Οχι μονο μεγαλα λογια...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν δεν πάνε στη φυλακή τουλάχιστον οι μισοί από τους εμπλεκόμενους, η δημοκκρατία και ο πολίτης μόνο χαμένοι θα είναι...