Oι συννενοησεις που εγιναν (και δεν πετυχαν) για να καλυφθει το νεο προσωπο (στελεχος ΠΑΣΟΚ) που εμπλεκεται στη siemens.

απο καθημερινη ο Τελλογλου.
Η «Κ» είχε επισημάνει την ανάγκη εξέτασης του συγκεκριμένου παρενθέτου προσώπου από 10ημέρου.
Εν τω μεταξύ, ανεζητήθη εναγωνίως λύση από τους συνηγόρους του για τη «νομιμοποίηση» του ποσού του 1 εκατ. μάρκων έστω και εκ των υστέρων και μάλιστα ενώ οι συνήγοροι έσπευδαν να δικαιολογήσουν πολύ… μεγαλύτερο ποσό.
Στην κατεύθυνση αυτή έγινε προσπάθεια να προσεγγιστεί η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω τρίτου προσώπου με στόχο να εμφανιστεί το συγκεκριμένο ποσό ως «κομματική ενίσχυση».
Η προσπάθεια αυτή απέβη άκαρπη και η κατάληξή της συνέπεσε με την κρίση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ταυτόχρονα τέτοια ζητήματα ετίθεντο και για άλλα στελέχη, που παλαιότερα θεωρούνταν προσκείμενα στον κ. Σημίτη.
Σε μια άλλη απόπειρα έγινε προσπάθεια να χαρακτηριστεί το χρήμα αυτό προϊόν ενίσχυσης με κουπόνια, καθώς μοιάζει εντελώς απίθανο τα δύο παρένθετα πρόσωπα να αναλάβουν ποινικές ευθύνες που δεν έχουν, για λογαριασμό τρίτου.
Νομικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι και αυτή η λύση είναι ατελέσφορη, καθώς η ενίσχυση πολιτικών σχηματισμών, έστω και με κουπόνια από νομικά πρόσωπα, δεν επιτρέπεται από τον νόμο.
Μία άλλη λύση που συζητήθηκε ήταν η εικονική αγοραπωλησία ακινήτων, που να δικαιολογεί τη μεταβίβαση του σχετικού ποσού. Σε κάθε περίπτωση, με την εξέταση του συγκεκριμένου υπόπτου, αλλά και ενός ακόμα που έδωσε εξηγήσεις χθες, αναμένεται να ανοίξει ο «φάκελος σύμβασης Patriot» στην υπόθεση Siemens.

Σχόλια