Ανακριτης: Θεμο, υπεκλεψες, μονταρες το dvd, ζητησες μεσολαβηση απο τον Κλαδα, εβλαψες για ιδιον οφελος τον Χρηστο Ζαχοπουλο...

απο ελευθερο τυπο
«Υπέκλεψες και έδωσες εντολή να μονταριστεί το οπτικοακουστικό υλικό», λέει ο ανακριτής στον Θέμο Αναστασιάδη, ο οποίος χθες προσήλθε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 30 Ιουνίου.

Στο κατηγορητήριο που παρέλαβε, ο ανακριτής αναφέρεται και στο ρόλο άλλων δύο προσώπων. Του πρώην ειδικού γραμματέα της ΥΠΕΕ κ. Σπύρου Κλαδά, αλλά και του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Ανδριανού.

«Στις 17-12-2007 μετέβης στο εστιατόριο “Βυζαντινό”, εντός του ξενοδοχείου Χίλτον στην Αθήνα, όπου συνάντησες το διευθυντή του γραφείου Tύπου του πρωθυπουργού, Ιωάννη Ανδριανό, στον οποίο παρέδωσες έναν ψηφιακό δίσκο (DVD), όπου είχες εγγράψει, κατόπιν επεξεργασίας, μέρος του υποκλαπέντος από εσένα οπτικοακουστικού υλικού, διαρκείας τρεισήμισι λεπτών, με τις προσωπικές ερωτικές στιγμές του Χρήστου Ζαχόπουλου με την Ευδοκία Τσέκου», καταγράφει το κατηγορητήριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ανακριτής εκτός από το προσωπικό περιουσιακό όφελος που αποδίδει στον κατηγορούμενο, τον δείχνει και ως υπαίτιο βλάβης που προκάλεσε στον Χρήστο Ζαχόπουλο.

«Είχες σκοπό να προσπορίσεις στον εαυτό σου περιουσιακό όφελος, αφού στη συνέχεια ζήτησες τη μεσολάβηση στον Σπύρο Κλαδά, ώστε να μη συνεχιστεί η ήδη εκκρεμούσα από την 1-11-2007 στην ΥΠΕΕ έρευνα, να τακτοποιηθεί και να μη δοθεί συνέχεια σε αυτή, η οποία αφορούσε σε κατάθεση από εσένα την 20-7-2007 ποσού 5 εκατ. ευρώ στο υποκατάστημα της γαλλικής τράπεζας BNP PARIBAS στο Κολωνάκι, η οποία (υπόθεση) επισείει φορολογικές και ποινικές ευθύνες και αντίστοιχες ποινές, αφετέρου, δε, να βλάψει τον Χρήστο Ζαχόπουλο, αφού με τη γνωστοποίηση του προαναφερόμενου υλικού στους εκπροσώπους της κυβέρνησης θα εξευτελιζόταν και διαφθειρόταν η προσωπικότητά του ως δημοσίου λειτουργού με δυσμενείς γι’ αυτόν συνέπειες».

Στο δισέλιδο κατηγορητήριο περιγράφεται η συνάντηση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στις 22 Νοεμβρίου 2007:

«Εσύ, αφού κατέπεισες την Ευδοκία Τσέκου να μεταβεί μαζί με τον Χρήστο Νικολουτσόπουλο στο δωμάτιο στον 1ο όροφο της εφημερίδας, όπου γίνεται το μοντάζ τηλεοπτικών εκπομπών, για να σου επιδείξει μέρος του υλικού, ώστε να βεβαιωθείς ότι είναι αξιόπιστη σε ό,τι καταγγέλλει, και αφού η Ευδοκία Τσέκου σού παρέδωσε κασέτα ήχου και εικόνας με οπτικοακουστικό υλικό, την οποία ο Γεώργιος Ζώης, τεχνικός εξειδικευμένος στο τηλεοπτικό μοντάζ και υπεύθυνος μοντάζ της τηλεοπτικής εκπομπής σου, κατόπιν ρητής εντολής σου, έθεσε σε κατάλληλο μηχάνημα και με αυτόν τον τρόπο εμφανίστηκε και επιδείχθηκε σε σένα στην οθόνη του μηχανήματος μέρος του οπτικοακουστικού υλικού της παραπάνω κασέτας, το οποίο απεικόνιζε τους Χρήστο Ζαχόπουλο και Ευδοκία Τσέκου σε προσωπικές ερωτικές στιγμές, εσύ, με τη βοήθεια του ως άνω τεχνικού, υπέκλεψες το παραπάνω υλικό, αντιγράφοντας αυτό σε κατάλληλη προς το σκοπό αυτό συσκευή, εν αγνοία της Ευδοκίας Τσέκου, καθόσον μόνο το ως άνω μέρος του οπτικοακουστικού αυτού υλικού και όχι το σύνολό του εμφανίστηκε σε οθόνη και έγινε οπτικά αντιληπτό».
----------------------------------------
Τι σημαινουν ολα αυτα στα ελληνικα?
Κακουργημα για το Θεμο.

Σχόλια