Ο Τσουκατος αρχισε να κελαηδαει...Πολυ δυσκολα για το ΠΑΣΟΚ. Κανεις δεν θελει να δει το ΠΑΣΟΚ να διαλυεται....

απο in.gr
Ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Siemens, καθώς λίγο μετά την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη ότι θα αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση, ο κ. Θόδωρος Τσουκάτος, με ανακοίνωσή του, «δείχνει» τα κομματικά ταμεία, εν όψει των ευρωεκλογών του 1999, και αναφέρει ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα προσωπικό όφελος.
Ο κ. Τσουκάτος αναφέρει ότι εκ της θέσεώς του είχε ενεργό ανάμειξη στην προεκλογική καμπάνια. Στο πλαίσιο αυτό δέχθηκε επίσκεψη από τον τότε διευθυντή της Siemens-Ελλάς Μ.Χριστοφοράκο, o οποίος του ζήτησε λογαριασμό για να συνεισφέρει στην καμπάνια του κόμματος.
Ο κ. Τσουκάτος προσθέτει ότι γνωστό του πρόσωπο, χωρίς δικό του όφελος, ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ και τα χρήματα -χωρίς άλλη ανάμειξη του κ. Τσουκάτου, όπως αναφέρει- παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του Τομέα Οικονομικών και «εισήλθαν στο ακέραιο στο Ταμείο του Κινήματος» και ήταν ποσό ενός εκατομυρίου μάρκων, δηλαδή 420.000 ευρώ.
«Δεν είχε ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή» προσθέτει ο κ. Τσουκάτος και προειδοποιεί ότι «για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου, που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος, θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».
Της ανακοίνωσης του κ. Τσουκάτου ακολούθησε δήλωση του κ. Σπύρου Αυγερινού, τότε οικονομικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε ότι «αποκλείεται να έχει μπει στο ΠΑΣΟΚ τέτοιο ποσό συγκεντρωτικά και μάλιστα να προέρχεται από εταιρεία, επιταγή ή τραπεζικό λογαριασμό».
Ο κ. Αυγερινός είπε ότι όλες οι συναλλαγές του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούνταν με κουπόνια, δηλαδή με μετρητά, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο «να έχει μπει έστω και μία δραχμή στο ΠΑΣΟΚ και να μη το γνώριζε». Επίσης είπε ότι τις προεκλογικές περιόδους τα ποσά που εισέρχονται στα ταμεία ενός κόμματος είναι, αθροιστικά, περισσότερα από 420.000 ευρώ.
Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ανακοινώσει την απόφαση του Κινήματος να αναστέλλει την ιδιότητα τους μέλους «σε όσους έχουν σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση της Siemens».
---------------------------------------
Τα πραματα ειναι πολυ πολυ δυσκολα για το πασοκ.
Υπαρχει κινδυνος να διαλυθει ακομα και σαν πολιτικος σχηματισμος...
Οι στιγμες ειναι πολυ δυσκολες..
Κανεις δεν ευχεται παντως τη διαλυση αυτου του κομματος

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και να μην ξεχνάμε ότι ο Τσουκάτος ήταν μπλεγμένος και με την υπόθεση του χρηματιστηρίου.

Άλλωστε, ο Σημίτης τον είχε αποπέμψει από το γραφείο του όταν είχε αποκαλυφθεί ότι ο όγκος των συναλλαγών του Τσουκάτου στο ΧΑΑ ήταν πάνω από 20 δις δραχμές (αν θυμάμαι καλά το ποσό).

Καταλαβαίνετε τι μπουμπούκι είχε σύμβουλο ο Σημίτης...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν καταλαβα.Γιατι κανεις δεν ευχεται???Αν αποδειξει ο τσουκατος αυτα που λεει την ΕΠΟΜΕΝΗ μερα ΠΡΕΠΕΙ το πασοκ να παψει να υπαρχει.
ΤΕΛΟΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ΠΑΣΟΚ ειναι κινημα λαου. Δεν διαλυεται. Ενα παραπανω στοιχειο για διαφθορα, ειναι ενα παραπανω καθαρισμα. Πολλα στοιχεια ειναι πολύ καθάρισμα στο πολιτικο σκηνικο. Με οτι συνεπαγεται..Οσο δινουν λογους για διαγραφες, τοσο ανεβαζουν τον Παπανδρέου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τι αλλο θα δούμε και θα ακουσουμε την ώρα που ματώνει ο κοσμάκης οικονομικά να τα βγάλει πέρα.
Οσο για το αν διαλυθεί το πασοκ, όσο θα διαλυθεί και η νδ αλλο τόσο και θα διαλυθει κι αυτό μην ανησυχείς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Eγω θέλω να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Η ΝΔ δεν θα διαλυθεί, το ΠΑΣΟΚ μπορεί. Wolf σε παρακαλώ να μιλάς για λογαριασμό σου και να μην προλαβαίνεις τη γνώμη μου. Θέλω το ΠΑΣΟΚ να διαλυθεί. Το θέλω πολύ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν διαγράφει τον Τσουκάτο; Τι φοβάται;
Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Εγω θελω να δω οχι μονο το Πασοκ να καταστρεφεται...αλλα ολα τα κομματα που ειναι μεσα στη βουλη αυτο το καιρο.Αχρηστοι ειναι οπως και να το κανουμε.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ-ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟ ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΟΛΙΟ;ΘΕΕ ΜΟΥ--ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΚΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ-Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΟ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ-ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ;H NΑΤΑΣΣΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟ;ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ-ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είχαν δίκιο τελικά αυτοί που έλεγαν ότι πίσω από την επίθεση του Σημίτη στο Γιώργο την περασμένη εβδομάδα κρυβόταν η προσπάθεια προστασίας του "συστήματος Σημίτη" από τη δικαιοσύνη. Ευτυχώς ο Γιώργος δεν "τσίμπησε" αλλιώς θα ήταν και αυτός συν-υπόλογος στον Ελληνικό λαό.
Μπράβο Γιώργο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Τσουκάτος είχε και συνεργάτες. Ποιοί εξ' αυτών έπαιζαν στην ΑΧΕΠΕΥ της Πόπης; Ποιοί έγιναν οικοπεδούχοι; Ποιοί είναι οι χειριστές του δεύτερου ταμείου;