Mε βαση την προσφορα και τη ζητηση η τιμη του πετρελαιου θα επρεπε να ειναι 80 και οχι 135δολ. Πολιτικοι λογοι ανεβαζουν τις τιμες.

απο ελευθερο τυπο
Το ξέφρενο ράλι του πετρελαίου αποδίδεται από τους αναλυτές στους φόβους για την επάρκεια των αποθεμάτων, την παθητική στάση του ΟΠΕΚ, αλλά και τη μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων καυσίμων.
Ωστόσο, σε αποκλειστικό θέμα του διεθνούς πρακτορείου Bloomberg η ραγδαία αυξηση του πετρελαίου στα 135 δολάρια αποδίδεται σε «traders» οι οποίοι αγόραζαν συμβόλαια πετρελαίου, προσπαθώντας να αντισταθμίσουν τα κεφάλαια που έχασαν από λανθασμένα «στοιχήματα» για πτώση των τιμών.
Σε κάθε περίπτωση η κερδοσκοπία είναι ένας από τους κυριότερους λόγους της κούρσας του πετρελαίου. Οι κερδοσκόποι όμως στις μέρες μας δεν είναι κάποιο λόμπι ή μεμονωμένοι επενδυτές. Πρόκειται για επενδυτικές τράπεζες της Γουόλ Στριτ και μάλιστα από τις μεγαλύτερες και τις πιο φημισμένες, όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, οι οποίες, σύμφωνα με άρθρο των Κυριακάτικων Τάιμς, έχουν αγοράσει και πουλήσει πετρέλαιο περισσότερο από κάθε άλλον τα τελευταία 20 χρόνια.
Με βάση την προσφορά και τη ζήτηση, η τιμή του αργού θα έπρεπε να είναι γύρω στα 80 δολάρια το βαρέλι, επισημαίνει ο οργανισμός μελετών Cambridge Energy Research Associates.
---------------------------------------
Προσεξτε οτι οι λογοι για την αυξηση δεν οφειλονται σε λογους αγορας (προσφορα-ζητηση)
Αλλα σε φοβους για επαρκεια μειωση αμερικανικων αποθεματων και κερδοσκοπια ολοι λογοι που με πολιτικη βουληση θα μπορουσαν να εκλειψουν.
Πολιτικοι ειναι οι λογοι λοιπον κατα βαση.
Οι αμερικανοι εχουν αποφασισει να κανουν απαγορευτικο το πετρελαιο.
Τερμα οι σπαταλες.
Η ανθρωποτητα πρεπει να το δει αλλιως το θεμα.
Το θεμα ειναι τεραστιο και κατα βαθος η (πολιτικη) αποφαση των αμερικανων για αυξηση της τιμης ειναι σωστη,

Σχόλια