Ολοι τα παιρνουνε. Διαφθορα παντου. Ερευνα για μιζες σε νοσοκομειακα υλικα. Αμα δεν πανε καποιοι ενοχοι φυλακη δεν θα δουμε χαιρι και προκοπη.


απο καθημερινη.
Στην Ελλάδα πληθαίνουν οι ψίθυροι για τα «μαύρα» χρήματα με τα οποία «επιβραβεύουν» οι εταιρείες εμπορίας αναλώσιμων και μη αναλώσιμων υγειονομικών υλικών τους αρμόδιους για το κλείσιμο παραγγελιών. «Οσο μεγαλύτερη είναι η παραγγελία, τόσο περισσότερες είναι οι… παροχές», ανέφερε στην «Κ» ιατρός ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Οι προμήθειες είναι συχνά τόσο δελεαστικές που προτιμάται το προϊόν μιας εταιρείας από κάποιας άλλης, ακόμη και αν η ποιότητά του δεν είναι εξίσου καλή.........
.....Δηλαδή, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συχνά οι «προμήθειες» κυμαίνονται από το 10% έως το 20% της παραγγελίας, ενώ από άλλες εταιρείες το ποσοστό αυτό μπορούσε να φτάσει έως και το 30%. Για παράδειγμα, για μία αρθροπλαστική γόνατου κόστους 2.500 ευρώ η προμήθεια που έδινε συγκεκριμένη εταιρεία αντιστοιχούσε σε ένα ποσό 800 ευρώ, περίπου, που υπολογίζεται ότι είναι περίπου διπλάσιο απ’ ό,τι συνηθίζεται στην αγορά. Για μια αρθροπλαστική ισχίου, κόστους 25.000 ευρώ, υπάρχουν εταιρείες που δίνουν προμήθεια ακόμη και άνω των 5.000 ευρώ, δηλαδή το 1/5 της αξίας της.
Εν τούτοις, επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, τέτοια συμβάντα γίνονται στα όρια της νομιμότητας.....
---------------------------------------------
Τι να λεμε τωρα?
Γνωστα πραματα.
Βεβαια χωρις αποδειξεις κανεις δεν μπορει να μιλαει αλλα βοα ο τοπος οτι στις νοσοκομειακες προμηθειες γινεται χαμος.
Τα λεφτα ειναι πολλα και δυσκολα μπορεις να αποδειξεις την συνναλαγη.
Το δυσκολα βεβαια σχετικο ειναι.
Αν ηθελαν θα μπορουσαν να τους χωσουν ολους (τους ενοχους) φυλακη.
Μια ματια στα περιουσιακα τους στοιχεια θα αρκουσε...
Στην αμερικη πχ κανεις δεν διαννοειται να κανει τεοια πραματα.
Τους κοβουν το χερι απο τη ριζα....

Σχόλια