Απο τα καταναλωτικα και τις καρτες μας τα παιρνουν χοντρα οι τραπεζες. Τους εβαλε χερι ο Παπουλιας.Φταινε οι γυναικες; Εννοειται.


....Με δεδομένο ότι οι ελληνικές τράπεζες, προσφέρουν στις προθεσμιακές καταθέσεις από τα υψηλότερα επιτόκια στην Ευρωζώνη, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν από τα χαμηλότερα επιτόκια για στεγαστικά δάνεια, γίνεται σαφές ότι τη διαφορά στο spread συντηρούν τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών, που βρίσκονται στην κορυφή της κερδοφορίας, ενώ ακολουθούν αμέσως μετά τα επιτόκια των δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις......
Ο Παπουλιας ειπε:
.....Οταν λησμονείται ότι είναι οι πολίτες που στις δημοκρατίες μας τελικά παρέχουν στο τραπεζικό σύστημα το προνόμιο της συλλογής και αποταμίευσης χρημάτων. Και οι πολίτες απαιτούν το προνόμιο αυτό να ασκείται σαν μια κοινωνική αποστολή, που τελικό στόχο θα πρέπει να έχει την ανάπτυξη και την ευρύτερη δυνατή κοινωνική ευημερία.....
--------------------------------------------
Κοινωνικη αποστολη οι τραπεζες?
Καλο ακουγεται.
Αλλα ισχυει?
Οχι βεβαια...
Οι τραπεζες ειναι επιχειρησεις και κυνηγανε το χρημα και μονο αυτο.
Και οταν δηθεν δειχνουν ανθρωπινο προσωπο παλι ειναι επειδη τις συμφερει.
Διοτι οταν ο αλλος δεν εχει να σε πληρωσει απο το να τον βαλεις φυλακη (που δεν κερδιζεις τιποτα) καλυτερα να τον βοηθησεις καπως ωστε καποια στιγμη να παρεις (εστω καποια) απο τα χρηματα σου πισω.
Αυτο ειναι το λεγομενο ανθρωπινο προσωπο των τραπεζων.
Παλι για κερδη μιλαμε...
ΥΓ αμα θελει η κυβερνηση να βοηθησει τον ελληνα να περασει νομο που να απαγορευει στις γυναικες τη χρηση πιστωτικων καρτων.Μονο οι ανδρες να επιτρεπεται να χτησιμοποιουν καρτες. Οσες παραβαινουν το νομο να μην επιτρεπεται να ψωνισουν τιποτα για τα δυο επομενα ετη. Αυτες επειδη εχουν καρτα νομιζουν οτι το μαγαζι ειναι δικο τους.

Σχόλια