To 20% των μακροχρονιων σχεσεων ξεκιναει οταν ο ενας η και οι δυο ηταν σε αλλη σχεση.

απο e-go.gr
Εσείς, πως γνωριστήκατε; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, σχεδόν το 20% των μακροχρόνιων σχέσεων ξεκίνησε όταν ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι ήταν σε κάποια άλλη σχέση. Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι ονομάζουν αυτό το μοτίβο "ερωτικό κλέψιμο". Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες όπως επίσης και σε ζευγάρια που είναι παντρεμένα, συζούν ή απλά βγαίνουν μαζί.
οι ερευνητές τονίζουν ότι οι νέες μελέτες όλο και περισσότερο ξεκαθαρίζουν ότι στους ανθρώπους, οι γυναίκες είναι εξίσου ευάλωτες στην "απιστία".
Ποιοι και πως είναι αυτοί που ξελογιάζουν;
Οι πιο γόνιμοι κλέφτες (άνδρες και γυναίκες), είτε είναι από την Εσθονία, τη Βραζιλία ή το Μαρόκο, περιγράφουν τον εαυτό τους ως άτομα ανοιχτά σε νέες εμπειρίες, σεξουαλικά ελκυστικά και άνετα να συζητούν για το σεξ.
Τι γίνεται όμως με αυτούς που είναι πιο διαθέσιμοι και έτοιμοι να ξελογιαστούν;"Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καθαρή εικόνα για τα χαρακτηριστικά αυτών των ατόμων". Από τα λίγα δεδομένα, φαίνεται ότι έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση, αλλά σημειώνουν χαμηλή βαθμολογία στα επίπεδα αλτρουισμού, εμπιστοσύνης, ευθύτητας και μετριοφροσύνης.
Παρόλο που μερικοί άνθρωποι αφήνουν κάποιους εφήμερους συντρόφους για μια αγάπη που κρατάει χρόνια, δεν προκαλεί εντύπωση ότι ζευγάρια που ενώνονται από ξελόγιασμα συχνά βιώνουν μια άστατη σχέση.
Ο Α. Goldberg, ψυχολόγος και οικογενειακός θεραπευτής πιστεύει ότι αυτά τα ζευγάρια ζουν σε μια συνεχή ανασφάλεια ότι το 'κλέψιμο της καρδιάς' μπορεί να συμβεί ξανά, ανά πάσα στιγμή.

Σχόλια