H Γερμανια υπερ των σκοπιων.

απο e-go.gr
Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει την πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, μαζί με την Κροατία και την Αλβανία, στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας που αρχίζει την Τετάρτη στο Βουκουρέστι. Αυτό δήλωσε την Τρίτη κυβερνητικός αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας το «ισχυρό ενδιαφέρον» της καγκελαρίου για την επίτευξη αυτού του στόχου.

«Θα ήταν λάθος μήνυμα για την περιοχή, αν δεν προσκληθούν ταυτόχρονα και οι τρεις χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, εξακολουθεί να ευελπιστεί ότι μπορεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα της ονομασίας προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει υπάρξει δραστηριοποίηση «πολλών τρίτων», μεταξύ των οποίων και της Αγγελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με το συνεργάτη της Μέρκελ - του οποίου η ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους πραγματοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις υπό τον όρο της ανωνυμίας του - η Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε ήδη τηλεφωνικά με τον Κώστα Καραμανλή και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, προς τους οποίους, απηύθυνε «έκκληση» να προσπαθήσουν να βρουν λύση στο θέμα της ονομασίας.Παράλληλα, η ίδια, άφησε να εννοηθεί ότι η γερμανική πλευρά θα έβλεπε θετικά και μία απευθείας συνομιλία Καραμανλή-Γκρούεφσκι στο Βουκουρέστι, υπερ της οποίας «συνηγορεί» και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Σχόλια