Προβατα απο την Ελβετια για τους πυροπληκτους στην Ηλεια..


απο καθημερινη
Αρχικά, η πρόθεσή τους αντιμετωπίστηκε με περίσκεψη από τον δήμαρχο της πόλης τους. Τελικά, όμως, ο τελευταίος επείσθη και συναίνεσε ώστε οι μαθητές της ελβετικής πόλης Φρίμπουρκ να βγουν στους δρόμους και να πουλήσουν μολύβια για να συγκεντρώσουν χρήματα για τους πυρόπληκτους των δήμων Ανδριτσαίνης και Αλιφείρας. Πούλησαν 25.000 μολύβια έναντι ενός ελβετικού φράγκου και τα 0,70 σεντς πήγαιναν υπέρ του σκοπού αυτού. Με τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν 770 αιγοπρόβατα, για 23 από τους κατοίκους του χωριού. Τα τελευταία 200 μοιράστηκαν στο τέλος Μαρτίου.
Εμπνευστής της συγκινητικής χειρονομίας, ο καταγόμενος από την Ανδρίτσαινα χειρουργός διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής στο Καντονιακό Νοσοκομείο του Φρίμπουρκ, ενώ ίδρυσε στην Ελβετία τον Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης Ανδριτσαίνης, η οποία φέτος θα συμπληρώσει 170 χρόνια ζωής. Ο κ. Πετρόπουλος ζει και εργάζεται στην Ελβετία εδώ και μισόν αιώνα, ωστόσο οι δεσμοί με την ιδιαίτερη πατρίδα του παραμένουν ισχυροί. Πόσω μάλλον, όταν η τελευταία δοκιμάστηκε ιδιαίτερα το περασμένο καλοκαίρι.
Εκτός από τη χειρονομία των παιδιών, ο Σύλλογος συγκέντρωσε 100.000 ευρώ, τα οποία και διέθεσε για την κατασκευή δύο υδατοδεξαμενών χωρητικότητας 50 m³ εκάστη και συνολικού κόστους 24.000 ευρώ. «Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε την αναδάσωση της περιοχής» προσθέτει στην «Κ».
--------
Οποιος εζησε απο -σχετικα - κοντα τις φωτιες του καλοκαιριου συγκινειται απο οτιδηποτε τις θυμιζει.
Μερες που δεν θα ξεχασουμε ποτε οσο ζουμε..
Ειδικα οσοι εχουμε καταγωγη απο την ευρυτερη περιοχη..

Σχόλια