Αν το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφερει η πολιτικη ηγεμονια του Καραμανλη θα αργησει πολυ να τελειωσει.

γραφει ο Παπαχελας.
Η χώρα χρειάζεται πάντοτε δύο σοβαρά κόμματα τα οποία να μπορούν να κυβερνήσουν τον τόπο...
.... Η σοβαρή και ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση είναι αναγκαία, έτσι ώστε η εκάστοτε κυβέρνηση να νιώθει την ανάσα της και ο μέσος πολίτης να έχει την αίσθηση πως δεν χρειάζεται να καταφύγει στα άκρα από απελπισία ή υπερβολικό κυνισμό....
....Η αλήθεια είναι ότι τελευταία υπήρξαν θετικά σημάδια πως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έχει βρει ένα βηματισμό. Οσοι του έλεγαν, από το 2004, πως πρέπει να εμφανίζεται συναινετικός στα μεγάλα θέματα ανέπνευσαν με ανακούφιση όταν αποφάσισε να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό πριν από το Βουκουρέστι. Βεβαίως κατέρρευσαν με τη δήλωση της επόμενης ημέρας όπου δεν υπήρχε ένα στοιχείο μεγαλοψυχίας σε μια στιγμή που το επέβαλε, αν μη τι άλλο, το γενικό αίσθημα εθνικής ευφορίας.
Την ίδια στιγμή ο κ. Παπανδρέου μοιάζει να έχει (επιτέλους) περιστοιχισθεί από μια ομάδα που μοιάζει με ομάδα και δεν κάνει λάθη πρώτης Δημοτικού στην πολιτική αλφαβήτα.
Γεγονός, πάντως, είναι πως εδώ και λίγους μήνες η χώρα διαθέτει κυβέρνηση με στόχους, διάθεση να συγκρουσθεί και να πετύχει. Αν το ΠΑΣΟΚ σταματήσει να μοιάζει με μεταμοντέρνα ρέπλικα του κινήματος του ’80, μπορεί να γεμίσει το κενό της αντιπολίτευσης. Αν όχι, η πολιτική ηγεμονία του κ. Καραμανλή θα αργήσει πολύ να τελειώσει, ενώ τα άκρα θα κερδίζουν και η υγεία του πολιτικού συστήματος θα κλονίζεται.
--------------------
Ο Παπαχελας λεει τη φρικτη (για καποιους) αληθεια που βγαζουν ολες οι δημοσκοπησεις εδω και πολυ καιρο.
Οτι η ηγεμονια Καραμανλη ειναι ακλονητη και τιποτα δεν φαινεται μεχρι στιγμης ικανο να την αμφισβητησει.
Υπαρχει και μια αλλη φρικτη αληθεια που δεν λεγεται ξεκαθαρα.
Ειναι πολυ πιθανο ολα τα τελευταια φαινομενα (ανοδος συριζα κλπ) αλλα και η καθιζηση ΠΑΣΟΚ να μην ειναι αποτελεσμα αδυναμιας η ανικανοτητας (που θαλεγε και ο Γιαννης) του Γιωργου αλλα αντιθετα επικρατησης Καραμανλη.
Για οσους βιαστουν να πουμε οτι δεν ειναι το ιδιο πραμα.

Αλλο μια ομαδα να μην παιζει καλη μπαλα επειδη ειναι κακη ομαδα και αλλο να μην παιζει καλη μπαλα επειδη ο αντιπαλος ειναι απλα πολυ καλυτερος οποτε φανταζει αδυναμη μεσα στο γηπεδο.
Οποτε αν ειναι ετσι αδικα κατηγορουν το Γιωργο...
Και το χειροτερο?
Αδικα ελπιζουν στον Βενιζελο....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
1.Δεν κατάλαβα: γιατί "η υγεία του πολιτικού συστήματος θα κλονίζεται, ενώ τα άκρα θα κερδίζουν"; Αν ο Λαός τους δώσει δύναμη , γιατί θα κλονισθεί η υγεία του.πολιτικού συστήματος, κατά το κ. Παπαχελα; Άραγε, σε ποιά "ιατρικά" δεδομένα στηρίζει τη "γνωμάτευση" του αυτή; Εκτός αν εννοεί τη υγεία, αυτών που υπηρετεί και στηρίζει με κάθε τρόπο ο κ. Π. 2.Τόσο υγειής και τόσο αψεγάδιαστη είναι η εικόνα της σημερινής κοινωνίας, συνέπεια και αποτέλεσμα της αθλιότητας (επιεικώς) του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, ώστε να ανησυχεί ο κ. Π. μην ..κλονισθεί και αλλάξει;
3. Δεν κατάλαβε ακόμα ο κ. Π. (και το συγκρότημα του) ότι οι εποχές που ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις έχουν περάσει και ο λαός έχει αρκετά ξυπνήσει και δεν το φοβίζουν ούτε οι απειλές, ούτε οι επικλήσεις των επικίνδυνων άκρων; 4. Άκρα δεν είναι αυτά που εννοεί ο κ. Π., αλλά οι πολιτικές και οι υπηρέτες τους, που έχουν φέρει ένα λαό να βιώνει τη σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής;
dzagoritis@yahoo.gr