Ελληνας πολιτης προς ΜΜΕ: Ξερουμε ποτε λετε ψεματα (91,8%) και φταινε οι δημοσιογραφοι (81,1%) για το χαλι των ειδησεων.


ερευνα απο καθημερινη του Παντειου Πανεπιστημιου για τα ΜΜΕ.
οι Έλληνες πολίτες ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχουν τα ΜΜΕ στη δημόσια ζωή και την κοινωνία (90,5%) και προτάσσουν ως πολύ σημαντικό το θέμα της υπευθυνότητας των ΜΜΕ απέναντι στην κοινωνία (95,7%).
Έχουν δε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να καταλάβουν τη «γλώσσα» των Μέσων (ως πολίτης αισθάνομαι ότι μπορώ να καταλάβω πότε οι ειδήσεις είναι ανακριβείς και μεροληπτικές - 91,8%).
Θεωρούν ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα τη φέρουν και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, καθώς ελάχιστα πιέζουν ώστε τα ΜΜΕ να γίνουν πιο υπεύθυνα στη λειτουργία τους και στην παραγωγή προγραμμάτων και ειδήσεων (81,1%).
Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι τα ΜΜΕ, Τύπος και τηλεόραση, συνήθως προσπαθούν να καλύψουν τα λάθη τους, παρά να τα παραδεχτούν δημόσια (91,7%)
Πολίτες με πανεπιστημιακή μόρφωση είναι αυστηρότεροι κριτές των ΜΜΕ, ενώ πιο επιεικείς είναι εκείνοι με καθόλου μόρφωση ή μόρφωση δημοτικού χωρίς όμως να ανατρέπουν το γενικό κλίμα
---------------
Δηλαδη η ερευνα ερχεται να επιβεβαιωσει αυτα που ξερουμε ολοι μας.
Οτι οι δημοσιογραφοι φταινε για το χαλι των ειδησεων.
Οτι καλυπτουν τις ψευτιες και τα λαθη τους παρα τα αποκαλυπτουν.
Οτι ο ελληνας μπορει να καταλαβει σχετικα ευκολα τα ψεματα που λενε.

Σχόλια