...Ενας απο αυτους (υπουργος (;) εποχης Σημιτη) φαινεται να εχει παρει μεσω συνδικαλιστη 2,2 δις δραχμες...


Γραφει ο Τελλογλου στην καθημερινη.
Ο Ρούντολφ είπε στην κατάθεσή του ότι δεν θυμάται ποιους «λάδωναν» τα στελέχη της ελληνικής «Ζήμενς» διότι δεν τον ενδιέφερε να το μάθει. Ο υφιστάμενός του Χανς Μπέρνσαου ανέφερε για την περίοδο μετά το 1999, οπότε στη θέση του δικαιούχου του ΦΡΑΝΤΣ ανέλεβε ο κ. Πρόδρομος Μαυρίδης, «ότι ο κ Μαυρίδης «λάδωνε» τα κατώτερα και μεσαία στελέχη του ΟΤΕ και ο κ. Χριστοφοράκος τα ανώτερα και πιθανώς άλλους φορείς αποφάσεων».
Δεν εξήγησε όμως ποτέ ποιοι είναι αυτοί.
Παρ' όλα αυτά η γερμανική εισαγγελλεία παρέδωσε στον κ. Αθανασίου σημειώματα των ανθρώπων του Ρούντολφ, μεταξύ των οποίων ένας πρώην οικονομικός διευθυντής της Ζήμενς ΚΟΜ στην Ελλάδα, στα οποία φαίνεται ότι διάφοροι δικαιούχοι πήραν πολύ μεγαλύτερα ποσά από τον φερόμενο ως δικαιούχο του ΦΡΑΝΤΣ.
Ενας από αυτούς που πολιτικά είχε άμεση σχέση με την υπογραφή της συμφωνίας 8002 στην κυβέρνηση Σημίτη φαίνεται να έχει πάρει μέσω συνδικαλιστή που βρισκόταν στον περίγυρό του 15 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα (2,2 δισ. δραχμές), ποσό διπλάσιο από αυτό που φαίνεται να κατέληξε στον λογαριασμό του δικαιούχου του λογαριασμού ΦΡΑΝΤΣ.
Αλλά η περίπτωση αυτού του υπουργού δεν είναι η μόνη.
Η ανάλυση των λογαριασμών ΦΡΑΝΤΣ και ΣΑΜΟΣ έδειξε στους Γερμανούς ανακριτικούς υπαλλήλους ότι από αυτούς πληρώθηκαν περισσότερα των δικαιούχων άτομα «τόσο στον ΟΤΕ όσο και σε εταιρείες που πιθανώς να συνδέονται με Ελληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους τόσο στην περίοδο 1990 - 93 (κυβέρνηση Μητσοτάκη) όσο και στην περίοδο 1994 - 97 (κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σημίτη)».
Μόνο για τη συμφωνία 8002, η μητρική εταιρεία είχε εγκρίνει για μίζες 12,5 δισεκατομμύρια δραχμές (8% της σύμβασης ύψους 160 δισ. δραχμών).
----------------------------------
Θα βγουν ονοματα?
Οι κατω που ειναι στου λιονταριου το στομα θα μιλησουν?
Και αν ναι το πασοκ θα κανει το μοιραιο λαθος?
Θα καλυψει πολιτικα τους ενοχους?

Σχόλια