ΥΓΕΙΑ: Το παραμυθι τους δεν ειχε δρακο. (ο λογος στους αναγνωστες)



Για όσους δεν είδαν μια εκπομπή με θέμα την υγεία στο Blu Sky τους ενημερώνω ότι η από το 1996 και μετά απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων εξ' αιτίας της υποχρηματοδότησης ήλθε από το πουθενά! Στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου (Ευγένιος Ανδρικόπουλος θαρρώ πως λέγεται) για το τις εκ των δύο ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ «πταίει» (σας άρεσε το πταίει..) τόσο ο επί τέσσερα έτη υφυπουργός υγείας κ. Θανάσης Γιαννόπουλος της ΝΔ όσο και ο καθηγητής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλίας Λαμπίρης, επέμεναν να απαντούν αφηρημένα. Ουδείς ονομάτιζε τον ένοχο. Σαν τους επι τόπου μεταβάντες και μηδέποτε αντιληφθέντες.. Όμως η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι συγκεκριμένη και δεν πρόκειται για ένα πίνακα σουρεαλιστικό!
Ο λαός αρχικά διερωτάται αν το γνωστικό περιεχόμενο της άσπρης ιατρικής μπλούζας που έχει μπροστά του, είναι ικανό να τον θεραπεύσει, ή απλώς αποτελεί την εγκόσμια μεταμφίεση τού.. Αγίου Πέτρου! Στην περίπτωση που η πληροφόρησή του είναι ελλιπής θα το παίξει μαύρο κόκκινο. Αν του κάτσει να εισαχθεί, και εξερχόμενος ( αν εξέλθει ) δεν έχει ακρωτηριαστεί βιολογικά νοητικά ή οικονομικά, συγγράφει βιβλίο για την περιπέτειά του. Και όχι τόσο από τον φθηνά απασχολούμενο ιατρό ( στο φακελάκι του οποίου ο γνωστός Τριανταφυλλόπουλος έκανε μυθική καριέρα δίχως ωστόσο ούτε το φακελάκι να εξαλειφθεί μα ούτε και ο ίδιος ) αλλά από τον εξ ίσου φθηνό τρόπο της αντιμετώπισης της νοσηλείας του. Λες και αποτελεί το παρείσακτο μέλος μιας κοινωνίας που καλά θα έκανε να της άδειαζε την γωνιά αφού η ουρά στην είσοδό της είναι μεγάλη και το σώμα της μικρό για να χωρέσουν όλοι.. Αποτέλεσμα. Την επομένη του εξιτηρίου του ασφαλίζεται επικουρικά για την περίθαλψή του σε ιδιωτικές κλινικές.
Να πως κατάργησε η πολιτεία το φακελάκι του κεφαλοκυνηγού Τριανταφυλλόπουλου. Το επισημοποίησε διά μέσου των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων ρυμουλκώντας ταυτόχρονα το όφελος της μετατροπής του σε φορολογητέα ύλη! Και αυτό ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι όλοι οι μελλοθάνατοι των ιδιωτικών κλινικών συνοδεύονται από πλήθος ασθενοφόρων κατά την μεταφορά τους στα δημόσια νοσοκομεία. Δημοσία δαπάνη τιμητικά. Για να πεθάνουν εκεί και όχι στον χώρο τους δυσφημιστικά. Στον αντίποδα του γεγονότος που προηγήθηκε υπάρχει και η τιμωρία του ασθενούς. Η καταδίκη του από το ιατρικό συμβούλιο των ιδιωτικών κλινικών σε τρίμηνη κράτηση εντός του θαλάμου τους, επειδή ο ασθενής υπέπεσε στο αδίκημα της προσβολής του από γρίπη. Έτσι το φακελάκι έγινε φάκελος και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα..


Mail: eandrik@otenet.gr
ΥΓ. Οι αποψεις των αναγνωστων μας θα δημοσιευονται ευχαριστως αρκει να μην ειναι υβριστικες η συκοφαντικες. Επισης οποιος θεωρει οτι θιγεται απο αυτο το blog μπορει να επικοινωνει μαζι μας για τις αναγκαιες επανορθωσεις. Οπως εχουμε πει εχουμε ονομα και επωνυμο.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
θα ηθελα να απαντησω στο σχολιο περί υγείας και να πω τα εξείς.Το κειμενο ειναι λίγο σχιζοφρενικό διότι απ'τη μία κανακεύει εκείνους που απαξίωσαν το ΕΣΥ με το να ονομάζει τους γιατρούς αντιπρόσωπους του αγίου πέτρου ,αφ'ετερου κατευθύνει τους ,ιατρού έχοντες χρείαν, (ας μην τους ονομάσουμε ασθενεις)πρός την κατεύθυνση ...της καταδίκης συμμετέχοντας στην απαξίωση του ΕΣΥ.Αγαπητε συντοπίτη (ένας τόπος δεν ειναι και το blogg;)εχει τυχει ποτέ να βρεθείς στα εξωτερικά ιατρεία ενος δημοσιου νοσοκομείου σε ημέρα εφημερίας;Σου εύχομαι να να μη σου λάχει ποτέ να έχεις παρόμοια εμπειρία.Εχεις δει ποτε αυτούς τους γιατρούς κάτω απο τι συνθήκες ζουν και εργάζονται;Και αν ναι,διανοήθηκες ποτέ οτι κι'αυτοί εχουν οικογένειες,παιδιά ,σκυλιά γονείς,φιλους,φιλενάδες αλλά καθονται εκεί περιμένοντας τον κάθε ασχετο να τον εξετάσουν αγόγκυστα τις περισσότερες φορές;Ξέρεις πόσοι απειλούν να κουβαλησουν τις κάμερες του οποιουδήποτε αναγνωρίσιμου κρυφοκαμερολάγνου δημοσιογραφοκατήγορου;Ολοι μας βάλλουμε κατα του ΕΣΥ.Εσύ ,εγώ,οι πάντες.Διότι αυτός είναι ο ευκολος δρόμος.Ο δύσκολος είναι να παλαίψουμε όλοι μας να το βελτιώσουμε και να το αναβαθμίσουμε.Αεξάρτητα απο κόματα και ...αποκόματα.Να το αφήσουμε προίκα στα παιδά μας.Και στις γενιές που έρχονται.Αν πας κανα ταξίδι στο εξωτερικό,ετσι για πλακα ,προσπάθησε να προσεγγίσεις τα εξωτερικά ιατρεία ενος νοσοκομειου και τότα θε διαπιστώσεις τι σημαίνει να ζεις στην Ελλάδα.Τι σημαίνει να μπορεις να προσεγγίσεις ΔΩΡΕΑΝ τον γιατρο του εξωτερικου ιατρείου έστω και με λίγη (η πολλή )αναμονή και ίσως ενίοτε και με κακη συμπεριφορα,να βρίσκεις λύση στο άμεσο πρόβλημά σου.
Ο χρήστης wolf είπε…
οι γιατροι πρεπει να μιλανε αλλα οχι αφυψηλου οπως συνηθως κανουν. αν εχεις χρονο να γραψεις μια ισοροπημενη απαντηση ευχαριστως να δημοσιευτει.ειμαστε αδικοι με τους γιατρους το ξερω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφ'υψηλού μπορεί να σε κοιτάει κι'ο έφορος η ο πολεοδόμος ή ακόμη κι'ο κλητήρας μιας υπηρεσίας.Τότε δεν σε πειράζει;Ο γιατρός θα σε πειράξει;Οταν όμως πηγαίνεις με "λυμένο το ζωνάρι για καυγά" κουρντισμένος από τα ¨κανάλια"και τους καναλοκατήγορους ,τότε ακόμη και το μηρμήγκι ,θα έχεις την αίσθηση οτι σε κοιτά "αφ'υψηλού". Θα ηθελα μια διευκρινηση.Οταν λέμε "μια ισορροπημενη απάντηση" τι εννοουμε; Μήπως να διαβάσουμε αυτό που θέλουμε εμείς;Διότι και η ισορροπία όπως και η αγάπη ,η ελευθερία κ.ά.εχει πολλές εννοιες. Μήπως η δική σου "ισορροπία" δεν είναι συμβατή με τη δική μου;Διότι αν δεν εννοούμε το ίδιο πράγμα,προφανώς δεν έχουμε και λόγο να συζητάμε.
Ο χρήστης wolf είπε…
θελω τη δικη σου ισορροπια.και πιστευω οτι αν δεν συμφωνουμε τοτε κυριως εχουμε λογο να συζηταμε.αναμενω με πολυ ενδιαφερον.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον περι την ισορροπία μου,αλλά τον ψυχοθεραπευτή μου θα ήθελα να τον κοιτώ και να με κοιτά στα μάτια.Ετσι μάλλον δεν μπορούμε να συζητήσουμε παραπέρα.Είναι θέμα χρήσης διαφορετικής ορολογίας.Αν έχεις διαφορετική άποψη ευχαρίστως θα την διαβάσω.Μονο θα ήθελα να σου γνωρίσω τα εξεις.Είμαι άνθρωπος πολύ υψηλής οικονομικής επιφάνειας και τα χρήματά μου τα ξοδεύω αρκετά εύκολα.Εχοντας λοιπόν ενα πρόβλημα υγείας πήρα περατζάδα όλα τα μεγάλα "θεραπευτήρια",(ξαίρεις αυτά που τ'ασθενοφόρα τους σκούζουνε σαν χοίροι που τους σφάζουν) με όλους αυτούς τούς μεγάααλους γιατρους,αλλά την λύση και την δυνατότητα να μιλάω μαζί σου αυτή τη στιγμή,μου την έδωσαν οι αντιπρόσωποι του αγίου πέτρου,οι γιατροί του ΕΣΥ.Και μάλιστα απολύτως δωρεάν.Χωρίς καν να τους απειλήσω με κάμερες.Χωρίς να είμαι κάν "επώνυμος" και χωρίς οι γιατροί να είναι φίλοι μου.Απλά όταν απ΄λωσα με περισσή μαγκιά το φακελλάκι (και αρκετα καλοθρεμένο) ο ένας με πέταξε έξω από το γραφείο του και ο άλλος με εβρισε σκαιώς.Ας μην τα ισοπεδώνουμε λοιπόν όλα .Δεν θα σας ξαναενοχλήσω και σας ευχαριστώ για την ανοχή σας.Αυτά καλέ μου συντοπίτη.Και ο,τι είπαμε νερό κι'αλάτι.
Ο χρήστης wolf είπε…
ΤΟ εγραψα βιαστικα και ισως το παρεξηγησες.εννοουσα οτι θελω τη δικη σου αποψη. οχι τη δικη σου ισοροπια. τη δικη σου αποψη. οπως και αν εννοεις εσυ μια αποψη ισοροπημενη. επισης το κειμενο που σου τραβηξε την προσοχη δεν ειναι καν δικο μου.απλα το φιλοξενησα και θελησα και την αντιθετη αποψη (που προφανως ειναι η δικη σου)