Η ΝΔ εγκλωβισμενη αναμεσα στον εξυπνο λαικισμο του ΣΥΝ και την αφασια του ΠΑΣΟΚ με 151 (?) βουλευτες.


Η ΝΔ κυβερναει τον τοπο.
Το οτι ο πρωθυπουργος και τα αλλα στελεχη δεν εμφανιζονται συχνα στα ΜΜΕ εχει να κανει με επικοινωνιακους λογους και οχι επειδη κρυβονται.
Εχει να κανει επισης με μια (σωστη) αποψη οτι τα εθνικα πχ θεματα δεν πρεπει να παιζουν στο εσωτερικο πολιτικο παιγνιδι.
Ο Καραμανλης δεν εδωσε την Κυπρο στους Τουρκους μεσω του σχεδιου Αναν παρα τις εντονοτατες πιεσεις. Εκανε στρατηγικη συμμαχια με τους ρωσους επισης παρα τις πιεσεις. Πολλοι λενε οτι τα τελευταια (κατω απο τη μεση ) χτυπηματα που δεχεται η κυβερνηση εχουν να κανουν με την οργη των αμερικανων για τις επιλογες του Καραμανλη πανω στα εθνικα θεματα. Εκανε την Ελλαδα ενεργειακο κομβο και παλευει να βρει λυσεις με τους Τουρκους τους οποιους βασικα εδω και καιρο εχουμε στριμωγμενους στη γωνια.Παλευει το ονομα (στο οποιο ο Καραμανλης δεν θα κανει πισω) οσο και αν απο λαθος επιλογες προηγουμενων ηταν χαμενη υποθεση.
Μεσα τα πραματα ειναι πιο δυσκολα. Στην παιδεια ο ΣΥΝ δεν αφηνει τιποτα να προχωρησει. Οποτε παει να γινει κατι καταλαμβανει τα σχολεια ριχνει τους υπουργους και τιποτα δεν προχωραει.Στο ασφαλιστικο φαινεται κατι θα κανει με το αναλογο πολιτικο κοστος εννοειται.
Σε λιγο τα πραματα θα αγριεψουν και αλλο. Με τον ΣΥΝ να αλωνιζει με τον εξυπνο λαικισμο του προτεινοντας ανεφικτες λυσεις σε υπαρκτα και αμεσα προβληματα και το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικη αφασια λογω της εσωτερικης του διαμαχης για τις καρεκλες, η ΝΔ σημερα ειναι η μονη που στο μετρο του δυνατου λεει τα δυσαρεστα στον κοσμο και προσπαθει να βρει λυσεις.
Οταν βεβαια το πολιτικο κοστος μεγαλωνει δυσαναλογα υποχωρει και τα προβληματα μενουν και μεγαλωνουν οποτε στο μελλον ο κοσμος θα πληρωσει διπλα και τριδιπλα (βλεπε ΔΕΗ ,ΟΤΕ, Ολυμπιακη μεταρυθμισεις στη δημοσια διοικηση (μεγαλο θεμα) ,ασφαλιστικο κλπ.
Θα ηταν επικινδυνο αν το ΠΑΣΟΚ δεν βρει συντομα τον δρομο του ως εναλλακτικη υπευθυνη δυναμη διακυβερνησης. Θα αναγκαζε τους δυσαρεστημενους του οπαδους να στραφουν αλλου εκει που ακομα τουλαχιστον δεν υπαρχει υπευθυνοτητα.
Αυτο θα εφερνε την κυβερνηση σε διλλημα. Η να συνεχισει τις μεταρυθμισεις με κινδυνο να πεσει η να λαικισει και αυτη δηλαδη να αφησει αλυτα τα προβληματα για αυτους που ερχονται αδιαφορωντας στην ουσια για το καλο του πολιτη και προτασοντας την δικη της πολιτικη επικρατηση.
Για αυτο οσο και να φαινεται περιεργο και η κυβερνηση δεν επιθυμει την διαλυση του ΠΑΣΟΚ προοπτικη που αν δεν γινει κατι δεν ειναι και τοσο απιθανη.
Ας σοβαρευτουν επιτελους στο ΠΑΣΟΚ.
Το χρειαζεται ολο το πολιτικο σκηνικο.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνω απολυτα με την αναλυση σου wolf.Πολυ σωστος!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Wolfακο!!!!
Δεν σ' αναγνωρίζω.
Πρέπει να παραδεχθώ οτι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΛΥ ,ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟΙ.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΦΙΕΣΤΕΣ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΥΤΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΟΥΤΕ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ????