Ο Μπόμπι, ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο, πεθαίνει σε ηλικία 31 ετών

  



Ο Μπόμπι , ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο , πέθανε αφού έφτασε στην σχεδόν ασύλληπτη ηλικία των 31 ετών και 165 ημερών, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες (GWR) τη Δευτέρα.


Ο θάνατός του σε νοσοκομείο ζώων την Παρασκευή ανακοινώθηκε αρχικά από την κτηνίατρο Δρ Κάρεν Μπέκερ.


Έγραψε στο Facebook ότι «παρά το γεγονός ότι έζησε κάθε σκύλος στην ιστορία, οι 11.478 μέρες του στη γη δεν θα ήταν ποτέ αρκετές, για όσους τον αγάπησαν».


Υπήρχαν πολλά μυστικά για τα εξαιρετικά γηρατειά του Μπόμπι, είπε ο ιδιοκτήτης του Λεονέλ Κόστα στο GWR τον Φεβρουάριο. Πάντα περιφερόταν ελεύθερα, χωρίς λουρί ή αλυσίδα, ζούσε σε ένα «ήρεμο, γαλήνιο» περιβάλλον και έτρωγε ανθρώπινη τροφή εμποτισμένη σε νερό για να αφαιρέσει τα καρυκεύματα, είπε ο Κόστα.


Πέρασε όλη του τη ζωή στο Conqueiros, ένα μικρό πορτογαλικό χωριό περίπου 150 χιλιόμετρα (93 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας της Λισαβόνας, συχνά περιπλανώμενος με γάτες.


Ο Μπόμπι ήταν καθαρόαιμος Rafeiro do Alentejo –μια ράτσα σκύλου φύλακα ζώων– σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του. Το Rafeiro do Alentejos έχει προσδόκιμο ζωής περίπου 12-14 χρόνια, σύμφωνα με το American Kennel Club.




Αλλά ο Μπόμπι έζησε περισσότερο από δύο φορές περισσότερο από αυτό το προσδόκιμο ζωής, ξεπερνώντας ένα ρεκόρ σχεδόν αιώνων για να γίνει ο γηραιότερος ζωντανός σκύλος και ο γηραιότερος σκύλος όλων των εποχών – έναν τίτλο που κατείχε προηγουμένως ο Αυστραλός βοοειδής Bluey, ο οποίος γεννήθηκε το 1910 και έζησε 29 χρόνια και πέντε μήνες.


Ωστόσο, η ιστορία του Μπόμπι είχε σχεδόν διαφορετικό τέλος.


Όταν αυτός και τα τρία αδέρφια του γεννήθηκαν στο δασοφυλάκιο της οικογένειας, ο πατέρας του Κόστα αποφάσισε ότι είχαν ήδη πάρα πολλά ζώα στο σπίτι.


Ο Κόστα και τα αδέρφια του νόμιζαν ότι οι γονείς τους είχαν πάρει όλα τα κουτάβια για να τα καταστρέψουν. Ωστόσο, λίγες θλιβερές μέρες αργότερα, βρήκαν τον Bobi ζωντανό, κρυμμένο με ασφάλεια σε ένα σωρό κορμούς.


Τα παιδιά έκρυψαν το κουτάβι από τους γονείς τους και, τη στιγμή που έγινε γνωστή η ύπαρξη του Μπόμπι, ήταν πολύ μεγάλος για να τον αφήσουν κάτω και συνέχισε να ζει τη ζωή του που έσπασε τα ρεκόρ.


Το πάρτι των 31ων γενεθλίων του τον Μάιο παρακολούθησαν περισσότερα από 100 άτομα και ένα χορευτικό θίασο, είπε η GWR.


Η όρασή του χειροτέρεψε και το περπάτημα έγινε πιο δύσκολο καθώς ο Μπόμπι μεγάλωνε, αλλά περνούσε ακόμα χρόνο στην πίσω αυλή με τις γάτες, ξεκουραζόταν περισσότερο και κοιμόταν δίπλα στη φωτιά.


«Ο Μπόμπι είναι ξεχωριστός γιατί κοιτάζοντάς τον είναι σαν να θυμάσαι τους ανθρώπους που ήταν μέλη της οικογένειάς μας και δυστυχώς δεν είναι πια εδώ, όπως ο πατέρας μου, ο αδερφός μου ή οι παππούδες μου που έχουν ήδη φύγει από αυτόν τον κόσμο», είπε ο Κόστα στο GWR τον Μάιο. «Ο Μπόμπι αντιπροσωπεύει αυτές τις γενιές».

Σχόλια